Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar vergiden,
1) gv ve kv göre indirilemiyecek giderler,
2) kdv ye göre indirlemiyecek giderler teslim ve teslim sayılan haller, hizmet ve hizmet sayılan haller
3) vuk göre değerleme ölcüleri ve bir tanesinin açılımı
4) şirketleri sınıflandırıp ortakları ve şirketin kdv gv kv göre mükellefiyet durumları.
demedi demeyin.
en az bir tanesi banko ikincisi % 50...
Sınava giderken sadece kendimizi götürüyoruz.Haa birde geçerli kimlik ibraz edeceğiz o kadar.Tabi ki yumuşak uçlu kurşun kalem,silgi,hesaplama makinesi,ha bir de su ve çikolata,gofret.O diğer arkadaşların dikkatini dağııp sinir etmek için...
Dostum bunlardan emin olamazsın.Burada forumda olan her dostum bunları zaten biliyor.Bakbence başkaları adına yanıltıcıdavranmış olabılırsın.Bizatihi panik halindeyiz.
Teşekkürler.
hocam benden demesı ister bakın ister bakmayın zate bu zamana kadar maliyete hic bakmadı ıseniz hic bakmayın daha iyi ama ben sadece özellıkle bu konulara agırlık verın bence kesin diyorum ama gerisi size kalmış tabi..
arkadaşlar gecen dönem "vergi^den" uygulamaya yönelik sorular sordular. muhasebe burosunda veya şirketlerde genel muhasebe departmanında çalışanlardan sınavı gecenlerin şunu söylemiş olabilir."ben zaten çalışmadan da geçerdim." çünkü bir soru kurumlar vergisi mükellefleri diğeri amortisman hesaplaması diğeri de vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme zamanı... ben şahsen vergiye hiç çalışmadan geçtim... benim şahsi kanaatim uygulamada karşılaşılan konulara ağırlık verilmesi.
Değerli arkadaşlar bugün/yarın ismmmo kurtuluş'a bilgilendirme toplantısına giden/gidecek olan var mı? Ben randevü yaptım fakat fayda-maliyet (saat 10-18 arası çok uzun vs.)neticesinde evde ders çalışmayı tercih ettim.Neler anlatılıyor? Faydası var mıdır? Yarın sos.güv+meslek bugün de muh.+vergi var sanırım.Bilgisi olan varsa paylaşırsa faydalı olur kanaatindeyim.
kasım 2008 de sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar,ben kasım 2007 de ilk kez sınava girdim ve 6 dersi verdim Maliyet muhasebesinden kaldım,mart 2008 de maliyeti verip sınavı geçtim asıl çile ondan sonra başlıo,hakkıyla çalıştıysanız reLax olun yeterli
daha önce de sorulmuş ama özellikle iş hukuku ve de sgk ile ilgili bilgilendirme toplantısına gidecek olan var mı ben de aynı şekilde çalışmayı düşünüyorum bir de son hakkım o yüzden belki önemli birseyler söyleyebilirler diye merak ediyorum...
arkadaşlar ben ilk sınavda 100 beklerken 15 aldım.. ikincide 7/b ve hiç çalışmadığım bi konu geldi hiçbirşey yapamadım 20 aldım..
3. sınavda da matematiksel dağıtımın üçlüsü geldi gene birşey yapamadım 50 aldım ve mali müşavir oldum..
her sınavdan önce çok çalıştım ve hep 100 alacakmışım gibi hissettim ama bu maliyet muhakkak bilmediğim bişeyler buldu ve sordu..
bunların hiçbirisi moralinizi bozmasın.. bi şekilde oluyor yani.. 100 beklerken kalıp, 0 beklerken geçebiliyorsunuz. ama sonuçta g e ç e c e k s i n i z bundan emin olun..