personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

arkadaşlar merhaba ;

vergi sınavında ben ;

1.soruyu tam yaptım
2.soruyu müşterek giderlerin dağıtım esaslarını yazdım ancak işin bitimine
"genel ve geçici kabule tabi olduğu hallerde genel veya geçici kabul tutanağının onaylandığı tarih ,diğer hallerde işin fiilen tamamlandığı tarihte iş bitmiş sayılır.
Ayrıca işin bitiminden sonra ortaya çıkacak olan gelir ve giderler ilgili yıl kar zarar hesabında dikkate alınır dedim

3.soruya sadece teslim sayılan halleri yazdım bu kanun doğrultusunda değerlendirmek gerekirse dedim ,ayrıca kollektif şirketin şirket olarak kdv mükellefi olduğunu belirttim.

4.sorum yanlış

ne olur sizce ?

S

LEMSAN ' Alıntı:
arkadaşlar merhaba ;

vergi sınavında ben ;

1.soruyu tam yaptım
2.soruyu müşterek giderlerin dağıtım esaslarını yazdım ancak işin bitimine
"genel ve geçici kabule tabi olduğu hallerde genel veya geçici kabul tutanağının onaylandığı tarih ,diğer hallerde işin fiilen tamamlandığı tarihte iş bitmiş sayılır.
Ayrıca işin bitiminden sonra ortaya çıkacak olan gelir ve giderler ilgili yıl kar zarar hesabında dikkate alınır dedim

3.soruya sadece teslim sayılan halleri yazdım bu kanun doğrultusunda değerlendirmek gerekirse dedim ,ayrıca kollektif şirketin şirket olarak kdv mükellefi olduğunu belirttim.

4.sorum yanlış

ne olur sizce ?

S

40 civarı bir not alırsınız maalesef...

kasımda vergı ve hukuktan bırakmak ıstemısler o sekılde soruları sormuslar baya basarılı olmuslar.ne denır buna bılınmez yazık ama okadar ınsanın emegıne yazık calısanla calısmayan aynı kefede ???

Bu arada Finansal Muhasebe'den hiç bahsedilmiyor... Dönem Karını 3410 buldum ben :)

**İBRAHİM** ' Alıntı:
kasımda vergı ve hukuktan bırakmak ıstemısler o sekılde soruları sormuslar baya basarılı olmuslar.ne denır buna bılınmez yazık ama okadar ınsanın emegıne yazık calısanla calısmayan aynı kefede ???

40 alırsınız diyen arkadaş nasıl hesaplama yaptınız yaa bana 50 çıkar gibi gelmişti çünkü sadece bir kelime hatası :(

bütün derslerden giren arkadaşlar sizce en zor ders hangisiydi..

merhaba arkadaşlar bende bu dönem ilk defa sınava girdim.sınavı ben değerlendiremiyorum.ne geçerim diyebiliyorum.ne de şu dersten kalırım diyebiliyorum.belki sürprizlerle karşılaşıcaz.komisyonun sınav kağıtlarını nasıl değerlendireceği konunda fikir yürütemiyorum.bekleyip görmekte fayda var.kendi kendimize bence not vermeyelim bence

bekleyip görmek şu manaya gelir 70 gün bekleyip marta 45 gün kala hafta sonuları syarsan 10 gün net çalışarak 3-4 sözel ders vermek tehlikeli mesela benim malum hukuk ve ekstra meslek kötü geçti.Denetim ve vergi 50 sınırında dolayısıyla bayram sonrası asılacağım sizlere de dostça tavsiyem olur.

arkadaşlar denetimden ve hukuktan hangi kaynaklara çalıştınız da yetersiz geldi.

benimde ilk sınavımdı ve bazı derslerden geçip geçemeyeceğimi kestiremiyorum tam olarak dediğiniz gibi sonuçları beklersek çalışmak için geç kalırız zaten bu sınavda anladımkı çalışma yöntemini değiştirmem gerek geçmiş yıl sorularına çalışmanın pek faydası yok güncel konuları takip etmek gerek

bende kendime ders secicem kesın kalabılcegım dersleri onlardan başlıcam öncelikli olarak
ne kadar zor bi döneme geldi ilk sınavım :)

kendimi intihar etmek istiyorum....denetime iki sayfa verdim.şimdi dehanın cevaplarına baktım.ben iki sayfa ne yazmışım.nasıl bi alaka kurmuşum.nasıl bi hendikaptır.anlamadım.aceba bende mi bi sorun var denetimde mi bi sorun var anladım.bu derse çok yüklenmiştim.herhalde üzerine gidince böyle oluyor.

ÜZER ' Alıntı:
kendimi intihar etmek istiyorum....denetime iki sayfa verdim.şimdi dehanın cevaplarına baktım.ben iki sayfa ne yazmışım.nasıl bi alaka kurmuşum.nasıl bi hendikaptır.anlamadım.aceba bende mi bi sorun var denetimde mi bi sorun var anladım.bu derse çok yüklenmiştim.herhalde üzerine gidince böyle oluyor.

Arkadaşlar,

Denetim'den Dehanın cevaplarına göre yazan varmı? 2.soru da Bence orda Mevzuat diyor ve 3568 Kanununa göre cevaplanması gerekiyor. Denetimden giren arkadaşlar nasıl cevapladınız Lütfen yazarmısınız Teşekkürler.....

cuneytglp75 ' Alıntı:
ÜZER ' Alıntı:

Arkadaşlar,

Denetim'den Dehanın cevaplarına göre yazan varmı? 2.soru da Bence orda Mevzuat diyor ve 3568 Kanununa göre cevaplanması gerekiyor. Denetimden giren arkadaşlar nasıl cevapladınız Lütfen yazarmısınız Teşekkürler.....

valla ben temmuz 2008 sınavında bütün dersleri 7/7 yaparak verdim.verdiğim cevaplar ile dehanın cevaplarını karşılaştırdım %80 farklıydı.örneğin denetim dersinden dehanın verdiği cevaplara bakarsam geçmem zordu.ama sınav açıklandığında denetimden 60 alıp geçtim.deha benim için bir kıstas değil kısacası.siz de kendinizi o nedenle fazla üzmeyin. sonuçlar açılkanınca göreceksiniz bakın.hepinize bol şanslar

valla arkadaşlar denetimden girdim sadece. dehanın yanıtlarıyla 3. soru hariç benim verdiğim yanıtlar uyuşmuyor. dehaya göre kalırım. erayeray arkadaşımız biraz moral verdi. bence dehanın yanıtlarına göre notlar verilirse denetim için söylüyorum çok az kişi geçer.

**İBRAHİM** ' Alıntı:

İlk soruyu gorunce dusundum, acaba is hayatim boyunca bir kooperatifte calisacak miyim diye. Hukuk sorulari da inanilmaz. Bu kadar zor bir sinav yapmaya hic gerek yok, gel de simdi bir dahaki sefere oturda sevkle calis. Sorularin zorluluk derecesinin her sinavda bu kadar degisiklik gostermesi cok uzucu.:(

arkadaşlar vergi ile ilgili bir kaynak arıyorum yani uygulamaların olduğu bir kaynak nasıl olacak bu iş anlamadım yaa nerden neye çalışacağız

mrb arkadaşlar sınav sorularını görünce finansal muh-analız-meslek hukuku ve maliyet gerçekten diger dönemlere göre bence daha kolaymış azçok bilgi birikimi ve biraz çalışma ile bu dört ders rahat gecilebirmiş lakin diger üçü gerçektende iyi bir kasmışlar her sınav döneminde oldugu gibi bu dönemde kendilerine denetim ve vergiyi seçmisler benim tahminim kalanların çoğu denetim ve vergiden olacaktır o yüzden 70-75 gün gibi SONUÇLARIN AÇIKLANMASINI beklemektense biran önce çalışmaya en azından bu İKİ DERSE başlamak lazım çünkü bu iki dersten çok çektim saygılarımla..
hepinizin beklediği notları alması dileğiylee

Arkadaşlar Merhaba,

Murat Dersanesi (deha hariç) giden var ise sizden ricam Denetim ile ilgili soruların cevaplarını paylaşabilir misiniz?

cuneytglp75 ' Alıntı:
Arkadaşlar Merhaba,

Murat Dersanesi (deha hariç) giden var ise sizden ricam Denetim ile ilgili soruların cevaplarını paylaşabilir misiniz?

yaa arkadaşlar sadece deha mı cevapladı bu soruları başka dersaneye giden olmadı mı acaba