personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Forum Arkadaşları sesiniz çıkmıyor.

Anlaşılan herkesin sınavı kötü geçti. Kimse birşey yazmak istemiyor.....

arkadaşlar benim 2. girişim meslek vergi analiz kalmıştı.... ilk girişimde kesin kaldım dediğim derslerden geçtim... geçtim dediğim derslerden kaldım.... deha nın yanıtlarına bakarsanız hepiniz üzülürsünüz.... bence sınav sonuçlarında hiç beklemediğiniz süprizlerle karşılaşabiliriz... mesela vergide direk sonuca bakarsa bi çok kişi kalır ama olayın mantığını bildiğini anlarlarsa puan veredilirler....

smsedat_78 ' Alıntı:
arkadaşlar benim 2. girişim meslek vergi analiz kalmıştı.... ilk girişimde kesin kaldım dediğim derslerden geçtim... geçtim dediğim derslerden kaldım.... deha nın yanıtlarına bakarsanız hepiniz üzülürsünüz.... bence sınav sonuçlarında hiç beklemediğiniz süprizlerle karşılaşabiliriz... mesela vergide direk sonuca bakarsa bi çok kişi kalır ama olayın mantığını bildiğini anlarlarsa puan veredilirler....

Oh be birisi sonunda olumlu birşey yazdı. smsedat kardeş inşallah dediğin gibi olur da kurtuluruz hepimiz

kesinlikle katılıyorum geçen sınavda dehanın maliyet muhasebesi cevaplarına göre 80 geliyordu bana ama doğru cevaplar 2.soru için öyle değilmiş yinede 60 aldım moralinizi bozmayın geçersiniz inş.Her zaman yanınızdayız
Hatta son hukuk dersinde son hakkı olan varsa sanmıyorum ama eğer varsa hep beraber fax çekelim tesmere tepki verelim belki puanlamada işe yarayabilir

2008 Temmuz sınavında Genel Hukuktan bi soru sormuşlardı. Bağkurla ilgili işte kimler sigortalı sayılır diye. Deha'nın yanıtlarında sınav sonuçları açıklanana kadar
Serbest çalışan mühendis, mimar, doktor vs. yazılmış.
Sınav sonuçları açıklandıktan sonra, DEHA'NIN cevaplarına bi baktım ki! önceki cevap bi madde haline gelmiş sonra şirket ortakları vs. vs. baya bişey eklenmiş.
ANLAYACAĞINIZ DEHA'NIN DA CEVAPLARINA PEK FAZLA GÜVENMEYİN.
Yani siz elinizden geleni yaptıysanız gersini ALLAH'A bırakın. Şu dersen geçerim şu dersten kalırım da diye düşünmeyin bence hiç belli olmuyor Hayat sürprizlerle dolu her an herşey olabilir.

öyle yada böyle bu belgeyi alacağız... sıkmayın canınızı...

optimist yazılar çok motive edici inşallah forum böyle devam eder morale ihtiyacımız var ama tedbiri de bırakmamak lazım kanaatindeyim yani mesela ben meslek+huku iyi geçmediğini düşündüğümden ufak ufak çalışmaya başlayacağım.Gerisi Allah'a kalmış.Hepimiz SMMM olacağız inşallah

Bu sınavda (Kasım) özellikle sözeller (C.tesi günü olan sınavlar) çok zordu. Bu yüzden Martta sözellerin kolay geleceği yönünde bi izlenim oluşuyor. Genel kanı böyle.

İnşallah öyle de olur :)

sınava giren arkadaşlara öncelikle geçmiş olsun.yazılanlardan sözel derslerin zor olduğunu anladım bu dönem.bütün derslerden cevaplarınızı dehanın cevaplarıyla kıyaslamayın bence , geçen dönem dehanın cevaplarına göre maliyetten kalacaktım ama geçtim .sıkıntı yaşayabilirsiniz ama sonunda bu belgeyi hepinizin alacağını düşünüyorum.

bencede arkadaşlar yanıtlarınızı kurstaki yanıtlarla karşılaştırmayın. bakalım dehaya göre denetimden en fazla 30 alırım:( sonucu burda paylaşırım.

murat dersanesinin sınav cevaplarına baktim şimdi.biraz moralim düzeldi..

deha ne kadar anlaşılmaz cevaplar yayınlamış...

CANAN113 ' Alıntı:
murat dersanesinin sınav cevaplarına baktim şimdi.biraz moralim düzeldi..

deha ne kadar anlaşılmaz cevaplar yayınlamış...

Canan113 siz hangi derslerden sınava girdiniz?

değerli arkadaşlar ben 3 dersten deha bakırköye yazıldım bugün 2.girişim mart 09 lacak ama açıkça korktum bu işi uzattıkça bir bakıvermişsin son hak ve güm.Murat dersnaesinin pek methini duymadım.Herkes deha deha diyor bakalım yazıldık 20 aralıkta göreceğiz.

murat dersanesinin soru çözümlerine nerden ulaşabiliriz

Arkadaşlar ya istiklal ya ölüm. Dönüş yok bu sınavı vereceğiz.

SMMM-ÖZKAN ' Alıntı:
Arkadaşlar ya istiklal ya ölüm. Dönüş yok bu sınavı vereceğiz.

Çok yaşa sen.Tabiki vereceğiz illaki ilk seferde olacak diye bir şey yok.Şans işi tabiki önce çalışma sonra şans.Hem daha YMM olacağız değil mi ama :D Allah cümlemizin yardımcısı olsun.Önemli olan aldıktan sonra iyi şeyler olması.

Arkadaşlar benimde ilk sınavım komisyon değişikliğine rastlamıştı. Öteden beri gelen sorular hukuk haricinde sorulmamıştı. Bu kadar kendinizi üzmeyin (gerçi bende üzdüm ama) ;) inanın inşallah belgenizi aldıktan sonra kendinizi boşa üzdüğünüzü anlayacaksınız. Gayretli ve sabırlı çalıştıktan sonra Allaha tevekkül edin. İnşallah kazanırsınız. :D

amin inş ;) geç olsunda güç olmasın:) marta 3 girişim olacak:( girmeyip soruların gidişatını izlesemmi diyorum ???pek ii gitmiyorda...

Odanın sitesinde şöyle bir bilgilendirme var

Sınav tarihi: 2009 yılı takvimi Henüz belli değildir. Lütfen TESMER in sitesinden takip ediniz.
Odaya son Başvuru tarihi:20 Kasım 2008 - 22 Aralık 2008

Mart 2009 için Sınav için son başvuru tarihi 22 aralık anlaşıldığı kadarıyla... Peki kasım 2008 sınavının sonuçları Ocak-Şubat gibi açıklanacak... Bazı derslerden kalan adaylar mart sınavına nasıl başvuru yapacak ? Tarih 22 Aralık denmiş ama !

bu tarihler ilk defa sınava girecekler için geçerli.Sen kasımda girdiysen senin başvuru,sınav açıklandıktan sonra olacak.