personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair

yfsmmm ' Alıntı:
Sınav sonuçlarını bekleme konusundaki duyguları bende anlıyorum. Ama bazı arkadaşların saçmalamalarına doğrusu bende dayanamadım. Bende yıllarca bu sınavlarda uğraştım, önce sm, ardından smmm oldum. Sınavdan çıktığımda notumun ne olacağını üç aşağı, beş yukarı zaten biliyordum ve her defasında beklentim açıklandı.
Bu sınavlara beraber girdiğim ve birlikte hazırlandığım birçok arkadaşım oldu. Şimdi onlar da smmm oldular. Biz sınavdan çıktığımızda notun ne olacağını o dakika biliyorduk. Sonuçların açıklanması bildiğimiz notun teyidi niteliğinde oluyordu.

Şimdi bakıyorum bazı arkadaşlar kağıtlara ne yazdığını bilmiyor, ne not alacağını bilmiyor.. Yok böyle birşey.. Uydurmayın arkadaşlar.. Hepiniz o sınavlardan ne alacağınızı pekala biliyorsunuz. Beklediğiniz; sınavda verdiğiniz yarım yamalak cevaplara acaba adam acırda not verir mi? Duygunuz bu.. Yazdığınız cevaplara siz güvenemiyorsunuz. O yüzden dönüpte yok torpil var, yok haksızlık var demeyin. Sanki sizin geçtiğiniz bu yollardan başkaları hiç geçmedi. Önceki geçenler sanki hep torpille geçti. Böyle saçma sapan laflar yapmayın lütfen.

Bakın alacağınız; duvara asılacak manzara resmi değil, bir mesleğin yeterlilik tescil belgesi. Buna sahip olanlar bununla ekmek parası kazanıyorlar. Bu ekmek parasını torpile bağlamayın, şansa, talihe vs. bağlamayın. Bunlara çok emek verdik. İnsan emeğine laf atmayın, çalışın sizin de olur. Tesmer, Türmob dediğiniz kurumlar bu ülkede işlerini gayet ciddi yapan kurumlar. Bu ülkede yozlaşmamış türüne rastlanmayan nacizane kurumlar. Aslında bunu sizde biliyorsunuz, fakat söyleyemiyorsunuz. Madem bu mesleği, bu kurumları gayri ciddi buluyorsun, ciddi gördüğün işleri yapın. Sizleri buna zorlayan yok.

Arkadaşlar, şu anda çizginin öbür tarafındasınız, sınavı geçeceksiniz bu tarafa geleceksiniz. Sınav sonucunun 5-10 gün geç açıklanmasını fırsat bilip, sınavları, kurumları vs. alaşağı etmeyin. Dikkat edin ayaklar altına almak istediğiniz şeye tutunmaya çalışıp, su yüzüne çıkmaya çalışıyorsunuz. Umarım kalın kafalarınıza girmiştir.

yfsmmm
burda insanlar sohbet ediyorlar
dayanışıyorlar
fikirlerini beyan ediyorlar
katılırsın ya da katılmazsın
ama torpil yok diye kestirip atma büyük lokma ye büyük söz söyleme
sınavdan çıktığınızda notunuzun ne olacağını bilmenizi şimdiki sınav sistemi ve denetim-vergi sınavlarının sonuçları ile bi karşılaştır bakalım
sistem durağan değil kardeşim
değişiyor
kalk bi araştır sorularda ne gibi değişiklikler var öğren
ondan sonra konuş
eskiden tesmerin kursuna giden stajerler meslek mevzuatından en az 50 alırlardı bilir misin
şimdi meslek mevzuatından çıkan sorulara bi bak da feleğin şaşsın
sizin geçtiğiniz dönemlerde denetim sorularına bakıyorumda o sınavlardan biz bu çalışma ile 80-90 alırdık
bi de şimdi çıkan sorulara bak
vergi keza o da öyle
her sınavda aynı soruların yanıtlarını yazarak aldı 2002 den önce belge alanlar
şimdi ise sistem değişti
eskiden staj başlatma sınavını herkes kazanıyordu
şimdi ise başarı oranı %10 lara kadar düştü
sistem durağan değil
değişiyor
değişen sistemde stajerlerin sorunlarının da değişmesi çok normal
sen hiç bekledin mi 13-15 gün sınavın açıklanmasını
beklemedin
çünkü sadece son 3 dönemdir aksatıyorlar
neden demiyorsun birader "bu adamlar yasayı çiğniyorlar" diye
burdaki arkadaşlara laf atıyorsun
sen tesmer in avukatı mısın
çık objectif ol
hak veriyorum size arkadaşlar adamlar yasayı çiğniyor eliniz kolunuz bağlı de
senin hakkın yendiğinde hoşuna mı gidiyor
objectif ol biraz

ayrıca o son sözün
kalın kafalarınıza girmiştir lafı
ayıptır kardeşim
haklı da olabilirsin, önceki yazılara bakmadım
belki de haklısın bakmadım önceki yazışmalara
ama öyle denir mi
sen arkadaşlarınla, ailenle, iş ortamında, sosyal çevrende insanlarla böyle mi konuşuyorsun ?

Önce SM olmuşta sonra SMMM olmuşta... Niye kendini öğüyon ********* Eskilerin nasıl belge aldığını biliyoruz. Burdaki insanlar stajerse saf çocuk değil. Herkez mesleğin içinde

Neyse arkadaşlar boş verin konu nerden nerelere geliyor. Kafanızı fazla takmayın. Evet 60 gün diyorlar 75. gün açıklıyorlar o zaman değiştirin 60 günü 75-80 gün olarak herkes ona göre hareket etsin. Bence de torpil yoktur. Hakeden kazanır.
Acaba sınavda böyle soru sorsalar 60 yerine 75-80 yazsak puan verirler mi çok merak ediyorum.
Aslında en güzel zaman bekleme zamanı açıklandıktan sonra hiç bi tadı kalmıyor. İnşallah bugün açıklanır. Canınız sağolsun herşey hallolur.
Seviyeyi düşürmeyelim bizler aklı başında tahsilli insanlarız bizler böyle basit şeylere takarsak bi yerlere varamayız.
Saygılarımla SMMM.

herkese günaydınlar

ortalık karışmış kendini bilmez fii tarihinde aldığı belgeyi savunuyor benimde arkadaşlarım yaptı o şekilde önce sm aldılar çok basitti sınavları ve smmm geçişte onlara kolay sorular sordular takmayın bu arkadaş o kadar biliyorsa karşımıza geçsinde biz onu sınav yapalım ne derece biliyor diye kimin kafası kalınmış görelim

yfsmmm ' Alıntı:
Sınav sonuçlarını bekleme konusundaki duyguları bende anlıyorum. Ama bazı arkadaşların saçmalamalarına doğrusu bende dayanamadım. Bende yıllarca bu sınavlarda uğraştım, önce sm, ardından smmm oldum. Sınavdan çıktığımda notumun ne olacağını üç aşağı, beş yukarı zaten biliyordum ve her defasında beklentim açıklandı.
Bu sınavlara beraber girdiğim ve birlikte hazırlandığım birçok arkadaşım oldu. Şimdi onlar da smmm oldular. Biz sınavdan çıktığımızda notun ne olacağını o dakika biliyorduk. Sonuçların açıklanması bildiğimiz notun teyidi niteliğinde oluyordu.

Şimdi bakıyorum bazı arkadaşlar kağıtlara ne yazdığını bilmiyor, ne not alacağını bilmiyor.. Yok böyle birşey.. Uydurmayın arkadaşlar.. Hepiniz o sınavlardan ne alacağınızı pekala biliyorsunuz. Beklediğiniz; sınavda verdiğiniz yarım yamalak cevaplara acaba adam acırda not verir mi? Duygunuz bu.. Yazdığınız cevaplara siz güvenemiyorsunuz. O yüzden dönüpte yok torpil var, yok haksızlık var demeyin. Sanki sizin geçtiğiniz bu yollardan başkaları hiç geçmedi. Önceki geçenler sanki hep torpille geçti. Böyle saçma sapan laflar yapmayın lütfen.

Bakın alacağınız; duvara asılacak manzara resmi değil, bir mesleğin yeterlilik tescil belgesi. Buna sahip olanlar bununla ekmek parası kazanıyorlar. Bu ekmek parasını torpile bağlamayın, şansa, talihe vs. bağlamayın. Bunlara çok emek verdik. İnsan emeğine laf atmayın, çalışın sizin de olur. Tesmer, Türmob dediğiniz kurumlar bu ülkede işlerini gayet ciddi yapan kurumlar. Bu ülkede yozlaşmamış türüne rastlanmayan nacizane kurumlar. Aslında bunu sizde biliyorsunuz, fakat söyleyemiyorsunuz. Madem bu mesleği, bu kurumları gayri ciddi buluyorsun, ciddi gördüğün işleri yapın. Sizleri buna zorlayan yok.

Arkadaşlar, şu anda çizginin öbür tarafındasınız, sınavı geçeceksiniz bu tarafa geleceksiniz. Sınav sonucunun 5-10 gün geç açıklanmasını fırsat bilip, sınavları, kurumları vs. alaşağı etmeyin. Dikkat edin ayaklar altına almak istediğiniz şeye tutunmaya çalışıp, su yüzüne çıkmaya çalışıyorsunuz. Umarım kalın kafalarınıza girmiştir.

kalın da olsa bizde kafa var, *********

Gecenin bir yarısı işi gücü olmayan bir smmm nin yazdığı saçma sapan bezdirme çalışmaları içeren sözlere burda bir son verelim isterseniz. böyle yazılar yazanların amacı zaten bizim gerginliğimizi dahada çoğaltmak, o yüzden cevap verip onu memnun etmenin anlamı yok diye düşünüyorum. siz boşverin ve hep beraber önümüze bakalım. günümüz aydın geleceğimiz dahada aydın olsun inşallah. Yarabbim emeklerimizi karşılıksız bırakmasın (amin)

ehk ' Alıntı:
Gecenin bir yarısı işi gücü olmayan bir smmm nin yazdığı saçma sapan bezdirme çalışmaları içeren sözlere burda bir son verelim isterseniz. böyle yazılar yazanların amacı zaten bizim gerginliğimizi dahada çoğaltmak, o yüzden cevap verip onu memnun etmenin anlamı yok diye düşünüyorum. siz boşverin ve hep beraber önümüze bakalım. günümüz aydın geleceğimiz dahada aydın olsun inşallah. Yarabbim emeklerimizi karşılıksız bırakmasın (amin)
Amin kardeşim şu mübarek cuma günü yüzü suyu hörmetine hepimiz sevindirici haberler alırız inş. herkese hayırlı sabahlar hayırlı cumalar hayirlı sonuçlar

arkadaşlar,
herkes kendisini anlatırmış boşverin.
şaibenin olup olmadığını da hepimiz biliyoruz.
ben bu sınavlara çalışmaya 2007 ekim ayında başladım (mart 2008 sınavına)
tavsiye edilen kitapların noktası noktasına çalıştım. ama maalsef tavsiye edilen kitaplar dan
son üç sınavdır en fazla iki soru geliyor. o arkadaşlara hep önceki dönemlerde çıkan sorular soruluyordu. önceki soruları ezberle geç. ahkam kesmek kolaydır. ama haklınında hakkını vermek lazım. yasada 60 gün ama 75. gün oldu hala açıklanmıyor. bizim meslek mensubları haklarını savunsalardı bugün stajyerler bu durumda olmazdı.

günaydın arkadaşlar. bugün açıklanırda bu sıkıntılar biter inşallah. açıklanmadığı sürece biz forum üyeleri birbirimize girmeye devam edeceğiz.

bugün açıklanması hepimiz canı gönülden istiyoruz Yarabbim biz kullarını bugün mutlu et şu tesmer e akıl ver
sonuçları az çok biliyoruz ama supriz olma ihtimali var benim sözellerde 60 li beklediğim ders var ama otururda 40 gelirde kalırsam diye kafamı karıştırmadan girmediğim derslere bakasım yok hukuk tan bişeyler okumaya başladım ama vergi ile bulandırman istemiyorum sonuçlar benim için önemli tahminler her zaman çıkmayabiliyor

bekle recep baba bekle cumartesi sabahı smmm olarak uyanacaksın inşallah

recepkezik ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
Bence kalın kafalı olan,Hakkını arayanlar değil bizzat senin gibi düşünenler.Hakkını arayanlar ne zamandan beri kalın kafalı oldu.İyi o zaman sınavları 15 şubatta açıklasınlar, 16 şubatta başvuru yapalım,birde Ankara'da toplanıp Teşekkür edelim kurumlara.Bence sen eski nickinle yazsaydında sende neler yazmışsın herkes okusaydı zamanında.Amacın ne anlamadım ama kimse meslektaşına kalın kafa diye hitap etmez.Koyun gibi herşeye boyun eğersen,kurumlar az bile yapıyorlar adaletsizce davranarak.Bence meslektaşlarından özür dilemelisin......

Tebrik ederim cevap için +1

Sayın kezik ,elinize yüreğinize sağlık,yfsmmm arkadaşımızın galiba başka amaçları var,yoksa kendi kanununa uymayana kurumu kim savunur ki,,+100000000000000000

CESUR YÜREK ' Alıntı:
bekle recep baba bekle cumartesi sabahı smmm olarak uyanacaksın inşallah

Amin kardeşim hepimiz bekediğimiz güzel sonuçları alırız inş

günaydın.

hiçbir zaman başarısızlığın sebebini kendi dışımda aramadım. bunu bir bahane olarakta söylemiyorum. bu sınavlarda çok az sayıda da olsa torpil ve adam kayırmanın olduğuna yemin edebilirim o kadar eminim bu sınavların adaletsizliğinden.

konuyla alakalı olarak da bugün sınav açıklanır inşallah.

günaydın herkese;
tesmer istersen açıklama... ayın 16 sında sonra açıkla!

mehmet_kulte ' Alıntı:
günaydın herkese;
tesmer istersen açıklama... ayın 16 sında sonra açıkla!

Hayır hayır arkadaşımız şaka yapıyor açıkla..... :)