Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair
yfsmmm
burda insanlar sohbet ediyorlar
dayanışıyorlar
fikirlerini beyan ediyorlar
katılırsın ya da katılmazsın
ama torpil yok diye kestirip atma büyük lokma ye büyük söz söyleme
sınavdan çıktığınızda notunuzun ne olacağını bilmenizi şimdiki sınav sistemi ve denetim-vergi sınavlarının sonuçları ile bi karşılaştır bakalım
sistem durağan değil kardeşim
değişiyor
kalk bi araştır sorularda ne gibi değişiklikler var öğren
ondan sonra konuş
eskiden tesmerin kursuna giden stajerler meslek mevzuatından en az 50 alırlardı bilir misin
şimdi meslek mevzuatından çıkan sorulara bi bak da feleğin şaşsın
sizin geçtiğiniz dönemlerde denetim sorularına bakıyorumda o sınavlardan biz bu çalışma ile 80-90 alırdık
bi de şimdi çıkan sorulara bak
vergi keza o da öyle
her sınavda aynı soruların yanıtlarını yazarak aldı 2002 den önce belge alanlar
şimdi ise sistem değişti
eskiden staj başlatma sınavını herkes kazanıyordu
şimdi ise başarı oranı %10 lara kadar düştü
sistem durağan değil
değişiyor
değişen sistemde stajerlerin sorunlarının da değişmesi çok normal
sen hiç bekledin mi 13-15 gün sınavın açıklanmasını
beklemedin
çünkü sadece son 3 dönemdir aksatıyorlar
neden demiyorsun birader "bu adamlar yasayı çiğniyorlar" diye
burdaki arkadaşlara laf atıyorsun
sen tesmer in avukatı mısın
çık objectif ol
hak veriyorum size arkadaşlar adamlar yasayı çiğniyor eliniz kolunuz bağlı de
senin hakkın yendiğinde hoşuna mı gidiyor
objectif ol biraz
ayrıca o son sözün
kalın kafalarınıza girmiştir lafı
ayıptır kardeşim
haklı da olabilirsin, önceki yazılara bakmadım
belki de haklısın bakmadım önceki yazışmalara
ama öyle denir mi
sen arkadaşlarınla, ailenle, iş ortamında, sosyal çevrende insanlarla böyle mi konuşuyorsun ?
yfsmmm ' Alıntı:Sınav sonuçlarını bekleme konusundaki duyguları bende anlıyorum. Ama bazı arkadaşların saçmalamalarına doğrusu bende dayanamadım. Bende yıllarca bu sınavlarda uğraştım, önce sm, ardından smmm oldum. Sınavdan çıktığımda notumun ne olacağını üç aşağı, beş yukarı zaten biliyordum ve her defasında beklentim açıklandı.
Bu sınavlara beraber girdiğim ve birlikte hazırlandığım birçok arkadaşım oldu. Şimdi onlar da smmm oldular. Biz sınavdan çıktığımızda notun ne olacağını o dakika biliyorduk. Sonuçların açıklanması bildiğimiz notun teyidi niteliğinde oluyordu.
Şimdi bakıyorum bazı arkadaşlar kağıtlara ne yazdığını bilmiyor, ne not alacağını bilmiyor.. Yok böyle birşey.. Uydurmayın arkadaşlar.. Hepiniz o sınavlardan ne alacağınızı pekala biliyorsunuz. Beklediğiniz; sınavda verdiğiniz yarım yamalak cevaplara acaba adam acırda not verir mi? Duygunuz bu.. Yazdığınız cevaplara siz güvenemiyorsunuz. O yüzden dönüpte yok torpil var, yok haksızlık var demeyin. Sanki sizin geçtiğiniz bu yollardan başkaları hiç geçmedi. Önceki geçenler sanki hep torpille geçti. Böyle saçma sapan laflar yapmayın lütfen.
Bakın alacağınız; duvara asılacak manzara resmi değil, bir mesleğin yeterlilik tescil belgesi. Buna sahip olanlar bununla ekmek parası kazanıyorlar. Bu ekmek parasını torpile bağlamayın, şansa, talihe vs. bağlamayın. Bunlara çok emek verdik. İnsan emeğine laf atmayın, çalışın sizin de olur. Tesmer, Türmob dediğiniz kurumlar bu ülkede işlerini gayet ciddi yapan kurumlar. Bu ülkede yozlaşmamış türüne rastlanmayan nacizane kurumlar. Aslında bunu sizde biliyorsunuz, fakat söyleyemiyorsunuz. Madem bu mesleği, bu kurumları gayri ciddi buluyorsun, ciddi gördüğün işleri yapın. Sizleri buna zorlayan yok.
Arkadaşlar, şu anda çizginin öbür tarafındasınız, sınavı geçeceksiniz bu tarafa geleceksiniz. Sınav sonucunun 5-10 gün geç açıklanmasını fırsat bilip, sınavları, kurumları vs. alaşağı etmeyin. Dikkat edin ayaklar altına almak istediğiniz şeye tutunmaya çalışıp, su yüzüne çıkmaya çalışıyorsunuz. Umarım kalın kafalarınıza girmiştir.
yfsmmm
burda insanlar sohbet ediyorlar
dayanışıyorlar
fikirlerini beyan ediyorlar
katılırsın ya da katılmazsın
ama torpil yok diye kestirip atma büyük lokma ye büyük söz söyleme
sınavdan çıktığınızda notunuzun ne olacağını bilmenizi şimdiki sınav sistemi ve denetim-vergi sınavlarının sonuçları ile bi karşılaştır bakalım
sistem durağan değil kardeşim
değişiyor
kalk bi araştır sorularda ne gibi değişiklikler var öğren
ondan sonra konuş
eskiden tesmerin kursuna giden stajerler meslek mevzuatından en az 50 alırlardı bilir misin
şimdi meslek mevzuatından çıkan sorulara bi bak da feleğin şaşsın
sizin geçtiğiniz dönemlerde denetim sorularına bakıyorumda o sınavlardan biz bu çalışma ile 80-90 alırdık
bi de şimdi çıkan sorulara bak
vergi keza o da öyle
her sınavda aynı soruların yanıtlarını yazarak aldı 2002 den önce belge alanlar
şimdi ise sistem değişti
eskiden staj başlatma sınavını herkes kazanıyordu
şimdi ise başarı oranı %10 lara kadar düştü
sistem durağan değil
değişiyor
değişen sistemde stajerlerin sorunlarının da değişmesi çok normal
sen hiç bekledin mi 13-15 gün sınavın açıklanmasını
beklemedin
çünkü sadece son 3 dönemdir aksatıyorlar
neden demiyorsun birader "bu adamlar yasayı çiğniyorlar" diye
burdaki arkadaşlara laf atıyorsun
sen tesmer in avukatı mısın
çık objectif ol
hak veriyorum size arkadaşlar adamlar yasayı çiğniyor eliniz kolunuz bağlı de
senin hakkın yendiğinde hoşuna mı gidiyor
objectif ol biraz
ayrıca o son sözün
kalın kafalarınıza girmiştir lafı
ayıptır kardeşim
haklı da olabilirsin, önceki yazılara bakmadım
belki de haklısın bakmadım önceki yazışmalara
ama öyle denir mi
sen arkadaşlarınla, ailenle, iş ortamında, sosyal çevrende insanlarla böyle mi konuşuyorsun ?