personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair

hasanvolkan ' Alıntı:
Dilekçe Gönderenler;

1- Hasan Volkan ÇEVİK
2- Recep KEZİK
3- Kaan Korkmaz
4- Gülse
5- Cemal DÜZELTEN
6- Nilüfer ETMEKCİ
7- Birsen ŞENEL
8- Betül DİNÇER DEMİRBİLEK
9- Muammer YAPICI
10- Zeynep KARAHAN
11- Hakan Sarıçam
12- Ogün GÜNEŞ
13- Ayşe Naz AYDIN
14- Yusuf GÜVEN
15- Ahmet TÜRKOĞLU
16- Duygu KORKMAZ
17- Nurcan BERÇİN
18- Mehmet KÜLTE

http://www.tesmer.org.tr/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1 bu adresten TESMER?e mail atabilirsiniz. Bir şey olmaz demeyin, kendi aramızda tartışmak iyidir elbette ama tepkimizi bir şekilde belli etmeliyiz.

Toplu hareket etmezsek bizleri umursamazlar. Lütfen gönderenler isimlerini belirtsinler ki, kaç kişinin gönderdiğini bilebilelim.
+Volkan ÖZGER
+Görkem MERT

22-23 Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınav Sonuçları 60 gün geçmiş olmasına rağmen halen açıklanmamıştır. Sınavın üzerinden 76 gün geçmesine rağmen ne sonuçlar açıklanmış ne de ne zaman açıklanacağına dair bizlere bir bilgi verilmemiştir. Bugün 07 Şubat 2009'dur. Mart sınavlarına son başvuru tarihi 16 Şubat 2009'dur. Yani sınava başvuru için 1 hafta süre kalmış olmasına rağmen bir önceki sınavın sonuçları henüz açıklanmamıştır ve açıklanacağı tarih de belli değildir. Ortada 10 Şubat, 11 Şubat gibi rivayetler dolaşmakla birlikte resmi olarak ne Tesmer'den ne Türmob'tan ne de başka bir resmi kanaldan herhangi bir bilgi bizlere verilmemektedir. 14-15 Mart 2009 tarihlerinde yapılacak 2009 1.dönem sınavlarına dersi kalacak olan SMMM adaylarının bu kadar zor durumda bırakılmış olmasını çok yanlış bulmaktayım. Ayrıca bu konuda bu kadar duyarsız kalan TESMER'i de bir SMMM adayı olarak kınıyorum. Tesmer biz Stajerler ve SMMM adayları için kurulmuşsa bizim için varsa bizim sorunlarımıza da duyarlı olup bu sıkıntıları gidermek problemleri çözmek için bizim adımıza hareket etmelidir. Ancak şu ana kadar ne stajerliğim ne de sınav sürecim boyunca Tesmer benim yanımda olmamıştır. Bu dün de böyleydi bugün de böyle. Umarım bu mailimin birşeylerin değişmesinde bir etkisi olabilir. Saygılarımla,

Ogün Güneş ' Alıntı:
hasanvolkan ' Alıntı:
Dilekçe Gönderenler;

1- Hasan Volkan ÇEVİK
2- Recep KEZİK
3- Kaan Korkmaz
4- Gülse
5- Cemal DÜZELTEN
6- Nilüfer ETMEKCİ
7- Birsen ŞENEL
9- Muammer YAPICI
10- Zeynep KARAHAN
11- Hakan Sarıçam
12- Ogün GÜNEŞ
13- Ayşe Naz AYDIN
14- Yusuf GÜVEN
15- Ahmet TÜRKOĞLU
16- Duygu KORKMAZ
17- Nurcan BERÇİN
18- Mehmet KÜLTE
19- Merdiven

http://www.tesmer.org.tr/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1 bu adresten TESMER?e mail atabilirsiniz. Bir şey olmaz demeyin, kendi aramızda tartışmak iyidir elbette ama tepkimizi bir şekilde belli etmeliyiz.

Toplu hareket etmezsek bizleri umursamazlar. Lütfen gönderenler isimlerini belirtsinler ki, kaç kişinin gönderdiğini bilebilelim.
+Volkan ÖZGER
+Görkem MERT

Ben de dilekçe gönderdim ancak bunun bişeyi değiştireceğini düşünmüyorum. Maalesef bu böyle. Bizden önce de birileri mail gönderdi telefon etti bizden sonra da bu gelenek sürecek. Ama popomuzu kaldırmadan oturduğumuz yerden hiçbir şeyi değiştiremeyiz... Bu da büyük bir gerçek...

burda sorun mart 2009 sınavına başvuru süresinin az kalması değil. adamlar para alacaklar süreyi uzatırlar sorun değil onlar için. zaten para sömürücüleri olarak bizim her durumumuzdan para çıkarmayı ve bunu sistematik bir şekilde yürütmeyi profesyonelce yapıyorlar. staj başlatmaya başvur 1.000,00TL, her sınava girerken sınav parası. smmm yeterlilik sınavına gir abuk sabuk bir sürü para. belgeyi almaya hak kazan ve a4 kağıdı al yine bir dünya para. bitmedi hersene de belge kira parası gibi 210,00TL para alıyor. bu kadar para ile ne yapıyorlar. meslek mensuplarına ne veriyorlar. kursları bile ücretli. benim düşündüğümü herkse düşünüyordur eminim...

asıl sorun burda mart 2009 sınavına yaklaşık 1 ay kaldı (!!!şubat 28 çekiyor!!!) ben hala hangi dersten kaldım hangi dersten geçtim bilmiyorum. hangi derse yoğunlaşıyım. benim zaten hiç işim güçüm yok tesmerin sınavlarına hazırlanıyorum. çalışacak bir işim yapmakla yükümlü olduğum başka bir işim yok.
sorun bu? hangi derse yoğun bir şekilde çalışağım. sadece ben değil herkes için aynı durum gecerli.

staja başlama sınavını kazanınca odada mecburi seminere gitmiştik. orada oda sekreteri bize bir şey söyledi. "sizler şikayet etme pozisyonunda değilsiniz. önce görevinizi yapın meslek mensubu olun ondan sonra bu mevkilere sizler gelince her neyden şikayet ediyorsanız gelip siz düzeltin." katılıp katılmamak ayrı konu. bence doğru. dilekçe gönderdiğiniz yer tesmerin server'ı. ister 10 ister 1000 dilekçe gitsin. ne değişir. tümünü sil diye bir opsiyon var.

Hayatın boyunca eger yapılan haksızlıklara tepki göstermez ya nede olsa yine onlar bildiği yapıcak diye bakarsan sana sunulanlarla yetinirsin.Biz paramızı tıkır tıkır ödüyoruz ödemezsen sen sınava giremezsin diyorlar paran varmı maaş aldınmı diyen yok.Üstüne üstelik sınav sonucunu açıklamıyorlar napalım herşeye susup oturalımmı....

temenni ' Alıntı:
staja başlama sınavını kazanınca odada mecburi seminere gitmiştik. orada oda sekreteri bize bir şey söyledi. "sizler şikayet etme pozisyonunda değilsiniz. önce görevinizi yapın meslek mensubu olun ondan sonra bu mevkilere sizler gelince her neyden şikayet ediyorsanız gelip siz düzeltin." katılıp katılmamak ayrı konu. bence doğru. dilekçe gönderdiğiniz yer tesmerin server'ı. ister 10 ister 1000 dilekçe gitsin. ne değişir. tümünü sil diye bir opsiyon var.
burada üzülerek sana katılıyorum arkadaşım kaç sınavdır göndermediğimiz mail ve fax kalmadı malesef değişen hiç bir şey yok Maliye bakanlığına bile mail atan arkadaşlarımız oldu muhatabınız şikayet ettiğiniz kurumdur diye cevap verildi. Bu noktaya gelindikten sonra bende artık şu aşamada beklemekten başka yapacak bir şey olmadığına inanıyorum

betul77 ' Alıntı:
Hayatın boyunca eger yapılan haksızlıklara tepki göstermez ya nede olsa yine onlar bildiği yapıcak diye bakarsan sana sunulanlarla yetinirsin.Biz paramızı tıkır tıkır ödüyoruz ödemezsen sen sınava giremezsin diyorlar paran varmı maaş aldınmı diyen yok.Üstüne üstelik sınav sonucunu açıklamıyorlar napalım herşeye susup oturalımmı....

Susup oturmayacaksan arkadaşım mail atmakla olmaz bu iş onu anlatmaya çalışıyoruz Yapabiliyosan git dava aç

Arkadaşlar bazılarımız yapılanın birşey değiştirmeyeceğini söylemekteler. Aslına bakarsanız yaptığımız şeyin birşey değiştirmesini bekleyen yok. Burada amaç bizler kendi aramızda yakınmayı bırakıp, tek bir ses olarak bizlerin eğitiminden sorumlu olan kuruma sesimizi iletebilek miyiz?

Bu adamların bizleri koyun gibi görüp dedikleri herşeyi yapamayacağımızı anlamaları gerek. Tesmer bizleri artık sadece yolunacak bir kaz gibi görmeyi bırakmalıdır. Her halde şu andaki mevcut sistemde bunu kendinden idrak edebilecek bir yönetim bulmak imkansız. Bizlere kimse destek vermiyorsa, bizde desteği kendi aramızda sağlamalıyız. Tek bir ses olarak, kuruma topluca sesimizi iletmeliyiz. Ki Tesmer'i yönetenler bizlerin de organize olabileceğini ve haksızlığa uğradığımızda birleşebileceğimizi görsünler.

Ben bu konuyu ulasal yayın yapan bir radyoya da taşıyacağım. Radyo programcısının sesimize kulak vereceğine ve bu hususu gündeme getireceğine yürekten inanıyorum. Çünkü daha önce de bir sorunumuzu dile getirmiş ve kendisi de bize destek vermişti. Buradan size bu konunun radyoda ne zaman konuşulacağını da bildiririm.

Ayrıca bir arkadaşımız oda yöneticilerinin siz şikayet etmeyin, belgenizi alınca düzeltirsiniz demesini, şu andaki hımbıl zihniyetin karşılığı olarak görüyorum. Açıkca olmasada bizleri gizli gizli tehdit etme ve sindirme politikasıdır bu yaptığı, o sayın oda yöneticisinin.

Oda yöneticisi aslında şunu demek istiyor. Herkes bu yoldan geçti ve kimse sesini çıkarmadı. Sizde aynısını yapacaksınız ve belgenizi alınca bunları unutacaksınız demeye getiriyor. Kendi hımbıllığını bizlere örnek gösteriyor. Madem bizler şikayet edemiyoruz sen ne güne duruyorsun a sayın yönetici arasana bizlerin haklarını. Arkadaşlar lütfen bu yapılanları unutmayalım. Mesleğimizin geleceği bizlerin ve bizlerden sonra gelecek olan arkadaşlarımızın elindedir.

Lütfen dilekçeleri mail atmaya devam edin ve mümkünse bu tek bir metin üzerinden olsun.

Hepinize içinde bulunduğumuz berbat duruma destek verdiğiniz için şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.

Saygılar...

hasanvolkan ' Alıntı:
Arkadaşlar bazılarımız yapılanın birşey değiştirmeyeceğini söylemekteler. Aslına bakarsanız yaptığımız şeyin birşey değiştirmesini bekleyen yok. Burada amaç bizler kendi aramızda yakınmayı bırakıp, tek bir ses olarak bizlerin eğitiminden sorumlu olan kuruma sesimizi iletebilek miyiz?

Bu adamların bizleri koyun gibi görüp dedikleri herşeyi yapamayacağımızı anlamaları gerek. Tesmer bizleri artık sadece yolunacak bir kaz gibi görmeyi bırakmalıdır. Her halde şu andaki mevcut sistemde bunu kendinden idrak edebilecek bir yönetim bulmak imkansız. Bizlere kimse destek vermiyorsa, bizde desteği kendi aramızda sağlamalıyız. Tek bir ses olarak, kuruma topluca sesimizi iletmeliyiz. Ki Tesmer'i yönetenler bizlerin de organize olabileceğini ve haksızlığa uğradığımızda birleşebileceğimizi görsünler.

Ben bu konuyu ulasal yayın yapan bir radyoya da taşıyacağım. Radyo programcısının sesimize kulak vereceğine ve bu hususu gündeme getireceğine yürekten inanıyorum. Çünkü daha önce de bir sorunumuzu dile getirmiş ve kendisi de bize destek vermişti. Buradan size bu konunun radyoda ne zaman konuşulacağını da bildiririm.

Ayrıca bir arkadaşımız oda yöneticilerinin siz şikayet etmeyin, belgenizi alınca düzeltirsiniz demesini, şu andaki hımbıl zihniyetin karşılığı olarak görüyorum. Açıkca olmasada bizleri gizli gizli tehdit etme ve sindirme politikasıdır bu yaptığı, o sayın oda yöneticisinin.

Oda yöneticisi aslında şunu demek istiyor. Herkes bu yoldan geçti ve kimse sesini çıkarmadı. Sizde aynısını yapacaksınız ve belgenizi alınca bunları unutacaksınız demeye getiriyor. Kendi hımbıllığını bizlere örnek gösteriyor. Madem bizler şikayet edemiyoruz sen ne güne duruyorsun a sayın yönetici arasana bizlerin haklarını. Arkadaşlar lütfen bu yapılanları unutmayalım. Mesleğimizin geleceği bizlerin ve bizlerden sonra gelecek olan arkadaşlarımızın elindedir.

Lütfen dilekçeleri mail atmaya devam edin ve mümkünse bu tek bir metin üzerinden olsun.

Hepinize içinde bulunduğumuz berbat duruma destek verdiğiniz için şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.

Saygılar...

güzel şeyler söylüyosunuz. abbas güçlüye de mail attık ondanda cevap gelmedi.
ankarada veya istanbuldaki stajyer arkadaşın birisi çıksın meyaya açıklama yapsın bütün stajyerler adına daha etkili olur.

hasanvolkan ' Alıntı:
TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER
TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ BAŞKANLIĞI'NA
A N K A R A

06 Şubat 2009

22-23 Kasım 2008 tarihlerinde yapılan SMMM Yeterlilik sınav sonuçları; üzerinden 75 gün geçmesine rağmen halen açıklanmamıştır. Kurumunuz sonuçları yönetmelikte belirtilen sürede açıklamamış ve kendi yayınladığı yönetmeliğe aykırı davranarak bize göre suç işlemiştir.

Kendi kurumumuzun biz stajyerlerin aleyhine olacak böyle kanun dışı eylemlerde bulunması bizlerin kurumumuza karşı güvensizlik duymasına neden olmaktadır. Rahatsızlık duyulan konu sadece güvensizlik değildir. Bir sonraki sınava 36 gün gibi kısa bir süre kalması ve buna rağmen sonuçların açıklanmamış olması bizleri psikolojik olarak kötü yönde etkilemektedir. Kendi kurumumuzun bizleri içine attığı bu kötü durum bir sonraki sınavdaki başarı oranını bizlere göre daha da aşağılara çekecektir. Çünkü biz adaylar sonuçları beklemekten çok yorulduk ve çalışmak için duyduğumuz o hevesten maalesef eser kalmadı.

Önceki gün, dün ve bugün kurumunuz ile yapmış olduğumuz görüşmelerden, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda net bir bilgi bizlere iletilememiştir. Bu belirsizlik bizleri etkilediği gibi yanında çalıştığımız işletmelerin işlerini de aksatacak aşamaya kadar ilerlemiş bulunmaktadır.

Sınav sonuçlarının şimdilik 15 gün geciktirilmesi ve Şubat ile Mart 2009 aylarındaki iş yoğunluğu da göz önüne alınarak Mart/2009 ayı içerisinde yapılacak sınavın makul bir tarihe ertelenmesini talep etmekteyiz.

Kurumunuzun bu isteğimizi dikkate alacağını ve Mart/2009 döneminde yapacağı sınavın tarihinde bir düzenleme yaparak, üzerimizde oluşan güvensizlik ortamının telafi edileceğini umut ediyoruz.

Gereğini müsaadelerinize arz ederiz.

Saygılarımızla,
Tüm Stajyerler Adına
Hasan Volkan ÇEVİK

Sayın Barbaros merak etmeyin cevap gelecek. Düzelecek...

tebrik ederim arkadaşım duygularımıza tercüman oldun... çok güzel yazmışsınız

Bunların hepsi devlet kafasıyla çalışan, memur zihniyetli yönetici jenerasyonundan kaynaklanıyor. Bu tipleri devletin her yerine gittiğinizde görürsünüz. Vergi dairesine, tapu işlerine, kaymakamlığa, valiliğe vs. Tembel ve neme lazımcı bir mantık yapıları var. Eğer bu mantık sizde de varsa ilerde siz de buralara geldiğinizde böyle hareket edersiniz. Ama böyle olmayın. Adı belli olmayan o Tesmer yöneticisinden çıkan sözler zaten bu zihniyetin bir ürünü. Ne demek siz gelin siz düzeltin. Yahu bu işi yapıyorsun diye piyasada nemalanıyorsun. Sanki benim için o işi yapıyosun. Adam gibi yap o zaman. Beceremiyorsan oraları işgal etme. Ondan iyi yapan mutlaka çıkacaktır. Bu jenerasyondan kurtulduktan sonra herşey çok daha iyi olacaktır. Bu safhada acı çekenler de biz olacağız.

Sonuçları 16 Şubatta açıklasınlar biz de başvuramayalım :)))

Arkadaşlar az önce tesmer'e aşağıdaki mesajı attım. Sallayıp sallamadıkları çok önemli değil ama biraz rahatladım. Dilekçelerin pek bir anlamı olacağını zannetmiyorum. Ben de böyle yaptım. Size de tavsiye ederim.

Konu: Olmaz böyle Müdür!
Mesaj: Saygı saygı gösterene gösterilir diyerekten sizin bu saygısızlığınıza saygısızlıkla cevap veriyorum. Müdür! Böyle bana eziyet ederek olmuyor. Bir sınavı açıklayacaksan bir tarih vereceksin. Olmaz böyle şey. Neyinle bu şekilde davranabiliyorsun? Bana ruhsatı verenin sen olduğunu düşündüğün için böyle neme lazımcısın değil mi? Yalnız müdür! ruhsat hakkımı sınava girerek ben senin üyesi bulunduğun tüzel kuruluştan alıyorum. Sen üzerine alınma. Nasıl okuduğun Allah ile senin aranda. O ayrı konu. Bugün git yarın gelci davranıp da bana saygısızlığına devam etme. Sınav sonuçları için bundan sonra tarih ver. Sıyrılın şu aşağı kalmış kurum yapısından yahu, yenilenin biraz da muhatap olduğunuz kişilere saygı duyun. Bu iş teknoloji kullanmakla olmuyor. Zihniyetinizi değiştirin. Valla müdür! çok sinirlendirdin beni. Artık seninle konuşmam lazımdı.

Dilekçe Gönderenler;

1- Hasan Volkan ÇEVİK
2- Recep KEZİK
3- Kaan Korkmaz
4- Gülse
5- Cemal DÜZELTEN
6- Nilüfer ETMEKCİ
7- Birsen ŞENEL
9- Muammer YAPICI
10- Zeynep KARAHAN
11- Hakan Sarıçam
12- Ogün GÜNEŞ
13- Ayşe Naz AYDIN
14- Yusuf GÜVEN
15- Ahmet TÜRKOĞLU
16- Duygu KORKMAZ
17- Nurcan BERÇİN
18- Mehmet KÜLTE
19- Merdiven
20- Volkan ÖZGER
21- Görkem MERT
22- runo00
23- Osman KAVAK
24- İsmail Kaykusuz

arkadaşlar yıl 2006 mart ayı son hakkımda sınavı kazanmışım. bir hırsla vardım toplantıya, tek amacım var başkana soru sormak ve alacağım cevabu merak ediyorum. neyse toplantı başladı başkan konuştu konuştukça açıldı malum siyasetçi hepsi,
ve sök hakkı alarak dedimki;
- sayın başkanım, tam 3 yıldır bu sıınava girmekteyim. ve kendi kendime söz verdim birde sırf bu soruyu sorabilmek için daha çok çalıştım ve kazandım.
sorum şu; biz muhasebe bürosunda çalışıyoruz bakkalda veya lokantada değil, niye bu sınavlar tam bizlerin işlerinin yoğun olduğu bir zamanda yapılıyor inanın çok merak etmekteyim.
cevap; (gülerek) arkadaşım doğru söylüyosun dedi ve ekledi
bir gün genel kurulumuz var ne zaman yapıldı biliyomusunuz dedi
ve kendi cevap verdi kdv lerin son günü.
ve ordaki 50 civarında bir arkadaş sadece güldü. başka tepki veren olmadı.
bir amacım daha var eğere Allah nasip ederde belgeyi alırsam türmob genel kurulunda soracağım. niye böyle diye ve yine inanıyorum ki o kadar meslek mensubu üstadalarımız arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz susacak yada gülecektir. ve söyleyecekleri şudur, ya get kardeşim biz paraları toplayamıyoruz maddi sıkıntı içerisindeyiz sen gelmişsin stajyerlerden bahsediyosun biz o köprüden geçtik bırakın onlarda geçsin diyeceklerdir. ve bir kişi çıkıpta bana destek vermeyecektir. ama bunu soracağım. eğerki bu sorunun ortadan kaldırılmasını istiyosanız orda destek verirsiniz? şunud bilinki bizler burada 5000 kişi olsak hep beraber mail de atsak bir sonuç çıkmayacaktır. kendi kendimizi yırtmaktan başka bişey yapamayız.saygılarımla...