personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair

bayT ' Alıntı:
GARİPKUL ' Alıntı:
adamlara da hak vermek lazım ipini koparan muhasebede alıyor sonucu. adam bitiriyor işletme iktisat fakültesini bi yere dikiş tutturamıyor sonra geliyor muhasebeci sonra smmm oluyor.

bu belgeyi alanların çoğunu al hiç birinin dünyadan haberi yok..

geçen dönem smmm ruhsatını alıp bürosunu açanlar arıyorlar beni. abi sigorta girişi yaptım e bildirgeden. bölge çalışmasını hazırladım bunu unkapanınamı veriyoruz postaya mı veriyoruz.

yok işyeri açılışı nasıl yapılıyor. yok telefon faturasını işlerken ö.i.v leri nereya atıyoruz. yok işçi çıktı tazminatını nasıl hesaplıyoruz...

yok dünyadan haberi..... ama smmm......

hem mesleğin kalitesi düşüyorlar hemde piyasasını

tesmer ne yapsın turmob ne yapsın
arkadaşım sen hangi bölümden mezunsun?

işletme

peki neden işletme iktisat fakültesini bitirenler için böyle bi cümle kuruyorsun ki?

karakule1702 ' Alıntı:
Masum Türker diyor ki;

Çok kalan olduğu için vergi ve denetim kağıtlarını tekrar okutuyoruz.

Birkaç gün sonra Mustafa Gülşen diyor ki;

Ark.lar gecikmenin farkındayız. Ama emin olun bu gecikme sizin lehinize....

Burada ortaya çıkan sonuç bir sorunun varlığı ama bizlerin lehine mi aleyhine mi sonuçlanacak orasını zaman gösterecek...

bu gerçek mi ?ben vergiciyim cidden çok zordu sorular.anlaşılmazdı yani...umarım lehimize sonuçlanır...

karakule1702 ' Alıntı:
Masum Türker diyor ki;

Burada ortaya çıkan sonuç bir sorunun varlığı ama bizlerin lehine mi aleyhine mi sonuçlanacak orasını zaman gösterecek...
tekrar okuyunca nasıl lehimize olacak?

yani bize ektradan notlar mı verilecek? hiç inandırıcı değil

bayT ' Alıntı:
peki neden işletme iktisat fakültesini bitirenler için böyle bi cümle kuruyorsun ki?

belli bir bölümüne bakıp geneline yorum yaptığın için yanlış anlıyorsun. geneline bak ne anlatmak istediğimi anlarsın..

temenni ' Alıntı:

Ekstra not değilde kelime yanlışlarından not kırmışlarsa veya başka basit hatalardan belki onları görmezler olabilirmi arkadaşlar

Arkadaşlar Masum TÜRKER, tamam birliğin başkanı ve böyle bir açıklama yapabilir ama Mustafa GÜLŞEN böyle bir açıklamayı neden ve nasıl yapabiliyor.

Mustafa Bey'in bildiğim kadarıyla birlikte veya TESMER'de bir görevi yok. Birisi izah edebilir mi?

Son olarak; böyle bir zihniyetin bizlerin lehine bir iş yapabileceğine hala inanabiliyor musunuz?

LEMSAN ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Masum Türker diyor ki;

bu gerçek mi ?ben vergiciyim cidden çok zordu sorular.anlaşılmazdı yani...umarım lehimize sonuçlanır...
bende vergiciyim son hak.amin.

sonuçları beklemekten ve mart sınavını düşünmekten iyice kasmışım kendimi.inanırmısınız ben 3 haftada 6 kilo verdim.bu şaka değil gerçek.yedi bitirdi bu sınavlar beni. iş hayatıma gelince o kadar zor koşullarda çalışıyorum ki anlatamam. :(

GARİPKUL ' Alıntı:
bayT ' Alıntı:

belli bir bölümüne bakıp geneline yorum yaptığın için yanlış anlıyorsun. geneline bak ne anlatmak istediğimi anlarsın..
bunların sorumlusu sadece o kişiler değildir.bu kişileri 2 yıl boyunca yetiştiremeyen yanlarında çalıştıkları mali müşavirlerdir.
sözüm ona staj zorunluluğu var,fakat staj yapabileceğin bir yer yok.maaşsız ve sigortanı ödeyerek bi yer buldunmu,ona şükür.hiçkimsenin düzgünce birşey öğrettiği yok.kişide sınavamı çalışsın,yoksa ek iş bulup sigorta parası ve harçlığınımı çıkarsın,yoksa kendi imkanları ile araştırıp işimi öğrensin?bu kesinlikle sistemin ayıbıdır.zaten açıköğretim mezunlarının smmm olma hakkı devam ettiği sürecede ,bu kişilerin işleri her zaman zor olacaktır.

faber ' Alıntı:
sonuçları beklemekten ve mart sınavını düşünmekten iyice kasmışım kendimi.inanırmısınız ben 3 haftada 6 kilo verdim.bu şaka değil gerçek.yedi bitirdi bu sınavlar beni. iş hayatıma gelince o kadar zor koşullarda çalışıyorum ki anlatamam. :(
ölümlü dünya takmaya değmez. buda geçer. boşver

türkiyedeki ücretteki adaletsizlik malum biz kendimizi yırtalım kariyerdi belgeydi.bazıları da kolay yoldan para kazanmanın yolunu bulmuş gidiyor.

hasanvolkan ' Alıntı:
Arkadaşlar Masum TÜRKER, tamam birliğin başkanı ve böyle bir açıklama yapabilir ama Mustafa GÜLŞEN böyle bir açıklamayı neden ve nasıl yapabiliyor.

Mustafa Bey'in bildiğim kadarıyla birlikte veya TESMER'de bir görevi yok. Birisi izah edebilir mi?

Son olarak; böyle bir zihniyetin bizlerin lehine bir iş yapabileceğine hala inanabiliyor musunuz?

Üstad Mustafa Gülşen'in resmi bir açıklaması değil bu. Kendisini telefonla arayıp sıkıntılarını dile getiren birkaç adaya söylediği sözler. Ben Mustafa Gülşen'in boş ve hayali açıklama yaptığını görmedim. Geri kalanların zihniyeti hakkında bişi diyemiyorum.

karakule1702 ' Alıntı:
cuneytglp75 ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:

Ekstra not değilde kelime yanlışlarından not kırmışlarsa veya başka basit hatalardan belki onları görmezler olabilirmi arkadaşlar

Aynen öyle hocam...
bence hiç okumasınlar. 40 ları 50 yapsınlar bitsin. ;D

bayT ' Alıntı:
GARİPKUL ' Alıntı:
bayT ' Alıntı:

bunların sorumlusu sadece o kişiler değildir.bu kişileri 2 yıl boyunca yetiştiremeyen yanlarında çalıştıkları mali müşavirlerdir.
sözüm ona staj zorunluluğu var,fakat staj yapabileceğin bir yer yok.maaşsız ve sigortanı ödeyerek bi yer buldunmu,ona şükür.hiçkimsenin düzgünce birşey öğrettiği yok.kişide sınavamı çalışsın,yoksa ek iş bulup sigorta parası ve harçlığınımı çıkarsın,yoksa kendi imkanları ile araştırıp işimi öğrensin?bu kesinlikle sistemin ayıbıdır.zaten açıköğretim mezunlarının smmm olma hakkı devam ettiği sürecede ,bu kişilerin işleri her zaman zor olacaktır.

arkadaşım açıköğretim mezunlarına laf söylemişsin. bende açıköğretim mezunuyum ama ticaret lisesi mezunu myo muhasebe mezunu ve 1992 den beri tam anlamıyla muhasebenin içinde olan hatta askerde bile oruevi muhasebesine bakan biriyim. Ben çok gördüm normal üniversite mezunu olupda hiçbirşeyden anlamayan arkadaşları.

bu nasıl bir açıklamadır, nasıl bir skandaldır anlamadım valla. çok kalan oldu, bi daha kağıtlara bakıyoruz ne demek? var mı böyle bir olay ya. Mesleği iki paralık ettiler yazık ki ne yazık. demek ki yıllardır korkulan şey gerçekmiş, bu sınavların okunmasında belli bir standart yokmuş. istenince kıt, istenince bol not verilebiliyormuş. zaten bir sınav kağıdını 3 ayrı kişi okumalı ve bunlar kendi verdikleri notu görmemeliler ve bunların ortalaması verilmeli. Şunu diyebilirsiniz 1 kişi okuyunca bile 80 küsür günde açıklanıyor, 3 kiş okursa hiç açıklanmaz, ama öyle değil, istenince daha fazla adam tutulur ve 60'de açıklanır. önemli olan istemek.

bayT ' Alıntı:
GARİPKUL ' Alıntı:
bayT ' Alıntı:

anladığım kadarıyla açıköğretimde okumamışsın

Mustafa Gülşen'in kendi sitesindeki açıklaması buyrun..

Adım nasıl karışmış bu işe bilmem. Böyle bir söylemim yok arkadaşlar. Adresi veriniz bir bakalım, yada siz oraya bunu aktarınız.
Saygılarımla,