Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair
crazy2477 ' Alıntı:bayT ' Alıntı:bunların sorumlusu sadece o kişiler değildir.bu kişileri 2 yıl boyunca yetiştiremeyen yanlarında çalıştıkları mali müşavirlerdir.GARİPKUL ' Alıntı:bayT ' Alıntı:peki neden işletme iktisat fakültesini bitirenler için böyle bi cümle kuruyorsun ki?
belli bir bölümüne bakıp geneline yorum yaptığın için yanlış anlıyorsun. geneline bak ne anlatmak istediğimi anlarsın..
sözüm ona staj zorunluluğu var,fakat staj yapabileceğin bir yer yok.maaşsız ve sigortanı ödeyerek bi yer buldunmu,ona şükür.hiçkimsenin düzgünce birşey öğrettiği yok.kişide sınavamı çalışsın,yoksa ek iş bulup sigorta parası ve harçlığınımı çıkarsın,yoksa kendi imkanları ile araştırıp işimi öğrensin?bu kesinlikle sistemin ayıbıdır.zaten açıköğretim mezunlarının smmm olma hakkı devam ettiği sürecede ,bu kişilerin işleri her zaman zor olacaktır.
arkadaşım açıköğretim mezunlarına laf söylemişsin. bende açıköğretim mezunuyum ama ticaret lisesi mezunu myo muhasebe mezunu ve 1992 den beri tam anlamıyla muhasebenin içinde olan hatta askerde bile oruevi muhasebesine bakan biriyim. Ben çok gördüm normal üniversite mezunu olupda hiçbirşeyden anlamayan arkadaşları.
mesela avukatlıkta bi serbest meslek ama açıkögretim almıolar biz neden okuduk o zaman örgün ögretimde