personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair

yeterlilik ' Alıntı:
Her konu açılışında yazıyorum ben yoruldum artık :D Açık öğretimi sorun yapan arkadaşlar,kendi eksikliklerinden dolayı savunma mekanizmasını çok iyi kullanıyor.Türkiye'nin önde gelen ünv.lerinden mezun olan arkadaşlar neden takıntı yapmıyor düşündünüz mü hiç ? çünkü onlar aşmışlar,her zaman söyledim yine söylüyorum.Eğer Odtü den mezun bir öğretmen adayı ile doğu bölgesinden mezun olan öğretmen adayların KPSS de hakları ne kadar eşitse,ve bunu sizin gibi hiç kimse şu ana kadar sorun etmediyse,bence sizde eleştirmek için eleştirmekten vazgeçin,eğer AÖF'lülerden de çok iyiyseniz burda bilgilerinizi paylaşın onlarda ilham alsın.Saygılarımla....Yeter artık ama ;)

katılıyorum arkadaşım

bayT ' Alıntı:
bende çok gördüm öss sınavında sınırı ancak geçip,açıköğretim kurslarına giderek okulu bitirip malimüşavir olan.o zaman haksızlık değil mi,ben neden öss sınavına o kadar çalıştım,neden sizler gibi işi öğrenmek yerine derslere girmek zorunda kaldım,neden şehir dışında okumak için ailem o kadar paralar harcadı.

Son pişmanlık neye yarar,herşeyin bedeli var,sonuna kadaaaaaarrr ;)

yeterlilik ' Alıntı:
bayT ' Alıntı:
bende çok gördüm öss sınavında sınırı ancak geçip,açıköğretim kurslarına giderek okulu bitirip malimüşavir olan.o zaman haksızlık değil mi,ben neden öss sınavına o kadar çalıştım,neden sizler gibi işi öğrenmek yerine derslere girmek zorunda kaldım,neden şehir dışında okumak için ailem o kadar paralar harcadı.

:)

Ben örgün eğitimde okuduğuma çok pişmanınm,keşke açıköğretim okuyupta aynı zamanda tecrübe sahibi olsaydım uygulamalarda çok zorlanmazdım ve cv de bir şeyler olurdu,ama şimdi tecrübesizlik sizi geriden başlatıyor.siz istediğiniz kadar teorik bilgiye sahip olun ,ancak işin içinde olduğunuzda uygulama yapabiliyorsunuz,boşa gitti 4 yılım,yaşım 29 ve ben şimdi smmm belgesini alsam fazla tecrüben yok deyip az maaş vermeye çalışacaklar tabi bende bilgimle mücadele edeceğim,tabi herkes aynı şartlara sahip değil,staj yeri bulamayan bir stajer,belgeyi aldıktan sonra tabiki 800 e çalışacak,var mı başka çaresi,gençlere tavsiye ediyorum eğer smmm olmayı düşünüyorsanı açıköğretim okuyun diye,Neyse hakkımızda hayırlısı olsun..

tam tesmer in istediği gibi... birbirimize düştük.. ne sınavların gecikmişliği, ne tesmerin hantallığı, ne sistemin köhneliği.. yapmayın arkadaşlar..

inanmıyorum size arkadaşlar.... bi de fener galatasaray sohbetine girelim oldu olacak..

şu sınav açıklansız artık... millet ne hale geldi...

arkadaşlar, bu meslek para kazandıran ama doktorlar ve avukatlara göre daha az saygın bir meslek, bence bunun tek sebebi, mesleğe alınan insanların (önceki süreç için söylüyorum), fakülte bitirme zorunluluğu olmadan meslek mensubu edilmeleri., ben kedimce onlara dinazor diyorum, kimse alınmasın, doktorluk ve avukatlık herzaman,fakülte şartı ile meslek mensubunu seçiyor, bizde öyle değil, ha bide türmob ve tesmer denen kurumların eski osmanlı zihniyetiyle yönetilmeleri, yani biz birazda bunları değiştirmek için oluşumlara girmeliyiz, bence bizde gerekli saygıyı hakediyoruz, ama yönetici diye başımıza getirdiğimiz insanların bu konuyla pek ilgileri yok gibi. birazda bunları kendimizce tartışmamız gerekiyor.

osmhakan ' Alıntı:
Ben örgün eğitimde okuduğuma çok pişmanınm,keşke açıköğretim okuyupta aynı zamanda tecrübe sahibi olsaydım uygulamalarda çok zorlanmazdım ve cv de bir şeyler olurdu,ama şimdi tecrübesizlik sizi geriden başlatıyor.siz istediğiniz kadar teorik bilgiye sahip olun ,ancak işin içinde olduğunuzda uygulama yapabiliyorsunuz,boşa gitti 4 yılım,yaşım 29 ve ben şimdi smmm belgesini alsam fazla tecrüben yok deyip az maaş vermeye çalışacaklar tabi bende bilgimle mücadele edeceğim,tabi herkes aynı şartlara sahip değil,staj yeri bulamayan bir stajer,belgeyi aldıktan sonra tabiki 800 e çalışacak,var mı başka çaresi,gençlere tavsiye ediyorum eğer smmm olmayı düşünüyorsanı açıköğretim okuyun diye,Neyse hakkımızda hayırlısı olsun..

ağzına sağlık,Bütün arkadaşlar adına teşekkür ederim sana üstad.

bayT ' Alıntı:
arkadaşım ben de örgün mezunuyum .ama tercih sebebi, ben öyle istedim. ama aöf okuyanları da hor göremezsiniz... bazı arkadaşlar sorumlulukları sebebiyle örgün okuyamamış olabilir ya da iyi bir işi vardır bırakmak istememiştir. sonuç da aöf ler her zaman olmalı ki bazıları da mağdur olmasın.benim bir arkadaşım var aöf de okuyor 4. sınıfta .onur belgesi var. isterse örgün okuyabilir ama ev geçindiriyor. lütfen haksızlık yapmayalım. bizim meslekde iş tecrübesi de önemli bunu göz ardı etmeyin.

bayT ' Alıntı:

bak sen böyle söyleyince aklıma geld. benim ailem ben ve abimi okutmak için ticari taksisini sattı.ben 5 yıl okudum hazırlık dahil.ankarada abim özel okulda okudu.23 yaşında mezun oldum.ve iş ramaya başladığımda benim yaşımdaki birinden deneyimin varmı dediler.ve piyasada çalışanlar görünce dedim ki 5 sene boşa gitti.ama 5 seneme değilde babamın bize harcadığı paralara üzülüyorum

crazy2477 ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
bayT ' Alıntı:

bu bi pişmanlık değil,eleştri.eşitsizliğin eleştrisi.

bayT ' Alıntı:
crazy2477 ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
bayT ' Alıntı:

1-2 günde böyle birbirimize düşerek yeriz bunlarda sınavı cuma'ya kadar sallar arkadaşlar :D

bu bi pişmanlık değil,eleştri.eşitsizliğin eleştrisi.

bayT ' Alıntı:

siz sevgililerinizle laylom vakit geçirirken diskolarda hop hop oynarken biz vergi dairlerinde ssk larda sürünüyoduk. bigün demedil ya bu örgünlerin bizden eksiği fazlası var. ama nedense anadoludaki işletme iktisat fakültelerinde okuyan arkadaşların kompleksi var. neden marmaradan mezun olan biri açıköğretimle uğraşmıyorda anadoludaki üniversitelerden mezun olanlar uğraşıyor. çok büyük denetim firmalarına gittiğimizde bize sen aof lüsün diye zenci muamelesi yaparken biz hiç gocunmadık. 25 28 yaşında 20 yaşındaki bi açıköğretimliğe çırak oluyorsan demekki aldığın eğitimin içi boş.

KİRİSNAMURTY ' Alıntı:
arkadaşlar, bu meslek para kazandıran ama doktorlar ve avukatlara göre daha az saygın bir meslek, bence bunun tek sebebi, mesleğe alınan insanların (önceki süreç için söylüyorum), fakülte bitirme zorunluluğu olmadan meslek mensubu edilmeleri., ben kedimce onlara dinazor diyorum, kimse alınmasın, doktorluk ve avukatlık herzaman,fakülte şartı ile meslek mensubunu seçiyor, bizde öyle değil, ha bide türmob ve tesmer denen kurumların eski osmanlı zihniyetiyle yönetilmeleri, yani biz birazda bunları değiştirmek için oluşumlara girmeliyiz, bence bizde gerekli saygıyı hakediyoruz, ama yönetici diye başımıza getirdiğimiz insanların bu konuyla pek ilgileri yok gibi. birazda bunları kendimizce tartışmamız gerekiyor.
kesinlikle katılıorum bende bunu anlatmaya çalıştım ama herkes olayı kişiselleştirdi

kedi olup ağzımın suyu akacağına ciğer olurum mundar desinler.herkes kendi için böyle düşünürse saırım daha iyi olacak.

bu muhabbette çok sıktı yani

faber ' Alıntı:
bayT ' Alıntı:

bak sen böyle söyleyince aklıma geld. benim ailem ben ve abimi okutmak için ticari taksisini sattı.ben 5 yıl okudum hazırlık dahil.ankarada abim özel okulda okudu.23 yaşında mezun oldum.ve iş ramaya başladığımda benim yaşımdaki birinden deneyimin varmı dediler.ve piyasada çalışanlar görünce dedim ki 5 sene boşa gitti.ama 5 seneme değilde babamın bize harcadığı paralara üzülüyorum

çok sallamışsın be ticari taksi dediğin 350 milyar......

hem örgünde okuyup çalışanda var... baba parası yemek kolayına gelmiş demek

bırakın bu konuyu işinizi hakkı ile yapıyor musunuz önemli olan bu kim neyi okumuş önemli değil ben 2 yıllık amyo de okudum ama 2 ders vardı ki yıllar boyunca geçemeyen arkadaşlar oldu bazen aklıma gelmiyor değil savaşan şahin ile cüney nil komisyona mı girmiş diye milleti süründürürlerdi sonra devam etme imkanım varken çalışmayı yeğledim aöf den tamamladım ki pişmanda değilim çünkü hayatla birlikte okuyorsunuz kendinizi çalışırken yetiştirebiliyorsanız önemli olan budur odtü bitir sonra diploman seni yedirsin içirsin olacak işmi eşveren iki gün bakar 3 gün kapı önü nerde okuduğun değil kendinin nerde olduğun önemli
bizim sorunumuz şuan sonuçlar

kimse olayı kişiselleştirmiyor. sadece aöf lüler hor görülmekten hoşlanmaz. eşitsizlik diyen arkadaşlar var.
diplomasını göstersin bakalım ne yazıyor. benimkinde Eskişehir Üniversitesi İşletme Fakültesi yazıyor. açık örgün yamıyor. Eskişehirdekilerin hepsinde böyle yazıyor.

Ha bu arada benim myo diplomamdada kocaman MUHASEBE ELEMANI yazıyor. yani mesleğim.

Geçenlerde nette seyrettim,sizinle paylaşmak istedim.Halka soruyorlar,diyorlar ki Mısır piramitlerini Türkiye'den kaçırmışlar ne düşünüyorsunuz ? herkes bilmiş bilmiş yorumlarını yapıyor ve en sonunda biri çıkıyor diyor ki;
-Bunda gümrük müşavirliğinin suçu var,çıkarmalarına izin vermemeliler. Peki sizce nasıl kaçırmışlardır ?
-kesinlikle deniz yoluyla kaçırmışlardır,çünkü kara yoluyla imkansız,yakalanma riski çok büyük.Ve tekrar soruyor çok teşekkür ederiz acaba mesleğiniz nedir? Kişi cevap veriyor TARİH ÖĞRETMENİYİM...... İşte Türkiye'nin acı gerçekleri.Eğitim hikaye.