personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair

bence hoş konuşmalar değil.kim kimin nasıl okuduğu bilemez.örgün eğitim kolay iş değil.kişiselleştirmeye gerek yok.a.ö.f de örgün de emek verir.fark olmalıdır.ama kanunları değiştirme yetkimiz olmadığına göre uzatmaya gerek yok.

A.Ö.F ile ilgili ayrı bir başlık var diye hatırlıyorum.

GARİPKUL ' Alıntı:
faber ' Alıntı:
bayT ' Alıntı:
bende çok gördüm öss sınavında sınırı ancak geçip,açıköğretim kurslarına giderek okulu bitirip malimüşavir olan.o zaman haksızlık değil mi,ben neden öss sınavına o kadar çalıştım,neden sizler gibi işi öğrenmek yerine derslere girmek zorunda kaldım,neden şehir dışında okumak için ailem o kadar paralar harcadı.

bak sen böyle söyleyince aklıma geld. benim ailem ben ve abimi okutmak için ticari taksisini sattı.ben 5 yıl okudum hazırlık dahil.ankarada abim özel okulda okudu.23 yaşında mezun oldum.ve iş ramaya başladığımda benim yaşımdaki birinden deneyimin varmı dediler.ve piyasada çalışanlar görünce dedim ki 5 sene boşa gitti.ama 5 seneme değilde babamın bize harcadığı paralara üzülüyorum

çok sallamışsın be ticari taksi dediğin 350 milyar......

hem örgünde okuyup çalışanda var... baba parası yemek kolayına gelmiş demek

arkadaşım her şehirde öyle part time iş dağıtmıyorlar malesef.ayrıca ailemin ya da benim param ne farkeder,önemli olan kimin parası olduğu değil.ayrıca benim kastetmek istediğim zor durumda olupta açıköğretim okuyanlar değil,öss sınavını gıdıgıdına geçenler.

arkadaşım bir tarih öğretmeni aptal diye bütün öğretmenleri aptalmı yaptın, benim iki tane o da arkadaşım, öğretmen oldu ben onlara kedi bile teslim etmezdim, ama devlet onlara yüzlerce çocuk teslim etti, iki üç öğretmen iyi değilse bu hepsine mal edilemez, çok iyi öğretmenlerde var, evet ülkenin büyük bir eğitim sorunu var, ama benim dediğim farklı, yoksa yüzlerce kötü doktor ve avukatta var, yine bu eğitim sistemiyle bu işi yapıyorlar, ama herkesin kabul ettiği bir nokta var eğitim süreçleri bizimkinden daha disiplinli ve düzenli, burda kurumların kurumsallaşmaları ile ilgili sorunlar var, ya olaya bak olay ülke meselelerine döndü, herşeyi bi kenara bırakın kaç taneniz tesmer veya türmobun önüne gidip, sınavların geç açıklamalarından dolayı itirazlarını dile getirebiliyor, eğer eğitimin eleştirisini yapacaksak, tüm süreçleri bilerek konuşmalıyız,

KİRİSNAMURTY ' Alıntı:
arkadaşım bir tarih öğretmeni aptal diye bütün öğretmenleri aptalmı yaptın, benim iki tane o da arkadaşım, öğretmen oldu ben onlara kedi bile teslim etmezdim, ama devlet onlara yüzlerce çocuk teslim etti, iki üç öğretmen iyi değilse bu hepsine mal edilemez, çok iyi öğretmenlerde var, evet ülkenin büyük bir eğitim sorunu var, ama benim dediğim farklı, yoksa yüzlerce kötü doktor ve avukatta var, yine bu eğitim sistemiyle bu işi yapıyorlar, ama herkesin kabul ettiği bir nokta var eğitim süreçleri bizimkinden daha disiplinli ve düzenli, burda kurumların kurumsallaşmaları ile ilgili sorunlar var, ya olaya bak olay ülke meselelerine döndü, herşeyi bi kenara bırakın kaç taneniz tesmer veya türmobun önüne gidip, sınavların geç açıklamalarından dolayı itirazlarını dile getirebiliyor, eğer eğitimin eleştirisini yapacaksak, tüm süreçleri bilerek konuşmalıyız,

bak ne güzel söylwmişsin,herkes bir değil.İşte AÖF mezunlarınında hepsi bir değil.Siz anlatmak istediğim ince noktayı anlamışsınızdır.Daha fazla konuşursak kilitlenecek inşallah daha fazla uzamaz.

yeterlilik ' Alıntı:
Geçenlerde nette seyrettim,sizinle paylaşmak istedim.Halka soruyorlar,diyorlar ki Mısır piramitlerini Türkiye'den kaçırmışlar ne düşünüyorsunuz ? herkes bilmiş bilmiş yorumlarını yapıyor ve en sonunda biri çıkıyor diyor ki;
-Bunda gümrük müşavirliğinin suçu var,çıkarmalarına izin vermemeliler. Peki sizce nasıl kaçırmışlardır ?
-kesinlikle deniz yoluyla kaçırmışlardır,çünkü kara yoluyla imkansız,yakalanma riski çok büyük.Ve tekrar soruyor çok teşekkür ederiz acaba mesleğiniz nedir? Kişi cevap veriyor TARİH ÖĞRETMENİYİM...... İşte Türkiye'nin acı gerçekleri.Eğitim hikaye.

arkadaşım sen nasıl muhasebecisin ya

nasıl yedin bu görüntüleri..

baştan bi daha seyret

1-)spiker kesinlikle gözükmüyor

2-) sorular arka fonda soruluyor

3-) cevap verenler piramid demiyor..

yalnız bi yerde piramid diyor ordada bir oyun var...

ve sen nasıl inanırsın bunlara akıl var mantık var...

tamamen bir kamera oyunu

yeterlilik ' Alıntı:
KİRİSNAMURTY ' Alıntı:

bak ne güzel söylwmişsin,herkes bir değil.İşte AÖF mezunlarınında hepsi bir değil.Siz anlatmak istediğim ince noktayı anlamışsınızdır.Daha fazla konuşursak kilitlenecek inşallah daha fazla uzamaz.

arkadaşlar bırakalım artık şu konuyuda sınav ne zaman açıklanır şimdi?sınav kağıtlarının denetim ve vergi tekrar okunduğu hikayemiymiş?

arkadaşlar siz Hâlâ neyin tartışmasını yapıyorsunuz. önce biz kendi aramızda birlik olmayı öğrenelimki daha sonra bu tür işlerden sonuç almaya çalışalım. bu konuları yıllarca tartışsak boş kendi aramızda bizim kendi odalarımıza kurumlarımıza sözümüz geçmiyor o yüzden ayrılık değil birlik zamanı yasaların verdiği hakları kullanarak smmm olan herkesin bu hakkı kullanmaya sonuna kadar yetkisi vardır. o yüzden tüm meslektaşlar birlik olalım artık yeter.....

GARİPKUL ' Alıntı:
faber ' Alıntı:
bayT ' Alıntı:
bende çok gördüm öss sınavında sınırı ancak geçip,açıköğretim kurslarına giderek okulu bitirip malimüşavir olan.o zaman haksızlık değil mi,ben neden öss sınavına o kadar çalıştım,neden sizler gibi işi öğrenmek yerine derslere girmek zorunda kaldım,neden şehir dışında okumak için ailem o kadar paralar harcadı.

bak sen böyle söyleyince aklıma geld. benim ailem ben ve abimi okutmak için ticari taksisini sattı.ben 5 yıl okudum hazırlık dahil.ankarada abim özel okulda okudu.23 yaşında mezun oldum.ve iş ramaya başladığımda benim yaşımdaki birinden deneyimin varmı dediler.ve piyasada çalışanlar görünce dedim ki 5 sene boşa gitti.ama 5 seneme değilde babamın bize harcadığı paralara üzülüyorum

çok sallamışsın be ticari taksi dediğin 350 milyar......

hem örgünde okuyup çalışanda var... baba parası yemek kolayına gelmiş demek

ben 96 yılından bahsedirorum benim abim özel okulda okudu.iki çocuk okutmak kolay bir şey değil.ben sallamadım benim forumda konuştuklarım gerçek .baba parası yemekten bahsetmişsin kusura bakma ben hem okuyup hem çalışamadım.

şunuda sormak lazım tabip odası ve avukatlar barosu neden yüzyıldan fazla olan kurumlarda, muhasebecilik mesleği 20 yıllık..

ve baro ve tabiblerde 20 yıl kesintisiz başkanlık yapan varmıdır yada dönüp dolaşıp aynı kişilerin başkan olduğu...

sorun bizde kendimizde biz birbirimizi açık örgün diye yerken atı alan üsküdarı geçti

her örgün okuyan evini arabasını mı satıyor....

demek ki satacak evi arabası olmayanların çocukalrı aof de okudu

ya bende tartışmayın bu aöf konularını derken bir de baktım konunun içindeyim

GARİPKUL ' Alıntı:
her örgün okuyan evini arabasını mı satıyor....

demek ki satacak evi arabası olmayanların çocukalrı aof de okudu

abiler ne kadar uzattınız yaaa konuşacak başka birşey bulamıyorsanız yazmayın kardeşim yaaa >:(

crazy2477 ' Alıntı:
kimse olayı kişiselleştirmiyor. sadece aöf lüler hor görülmekten hoşlanmaz. eşitsizlik diyen arkadaşlar var.
diplomasını göstersin bakalım ne yazıyor. benimkinde Eskişehir Üniversitesi İşletme Fakültesi yazıyor. açık örgün yamıyor. Eskişehirdekilerin hepsinde böyle yazıyor.

Ha bu arada benim myo diplomamdada kocaman MUHASEBE ELEMANI yazıyor. yani mesleğim.

açık öğretimlilerin diplomasında

anadolu üniversitesi işletme fakültesi veya iktisat fakültesi

anadolu üniversitesini eskişehirde örgün okuyanlarda

anadolu üniversitesi iktisadi idari bilimler fakültesi yazar..

tercih yaparkende öyle yapılıyor

açıköğretimliler

işletme ve iktisat fakültesini tercih ederken

örgünü seçenler

iktisadi idari bilimler fakültesini seçiyor...

bu ayrıntıyıda belirtelim....

Demek ki bizde de en az bi 50 yıl geçmesi lazım...

ya arkadaşım garipkul sendeki bu agrasif tavırlar niye anlamadım.sen biraz hava al istersen

arkadaşlar bende aöf mezunuyum ama duygu sömürüsü ile bir yere varılmaz. örgün veya açık öğretim okumak bence maddi durumlar çokda alakalı değil bir tercih meselesidir. ben eski sistemde aöf 105 puan iken 208 puanla aöf yazdım ve 4 yılda bitirdim. sonra ilk girişte staja başlama imtihanını 78 civarında bir notla kazandım ve smmm oldum. oldukda ne oldu artık birbirimizi yıpratmayalım meslek adına neler yapabiliriz. stajer arkdaşlarımıza nasıl katkıda bulunabiliriz bunları tartışalım

Açık Örgün farketmez Tesmer sizi affetmezzzz.... :)

faber ' Alıntı:
ya arkadaşım garipkul sendeki bu agrasif tavırlar niye anlamadım.sen biraz hava al istersen

ben agresif falan değilim... gayet sakinim... açık örgün tutturdunuz gittiniz... anlamıyorum bu açıköğretimlilerden ne istiyorsunuz...

diplomanın para ettiği lale devri bitti. artık herkes iş yapacak eleman arıyor. nerden mezun değil ne işden anlarsın diye soruyorlar. böyle şeylere takılmamak lazım.