Kayda Almak Doğru Gelmiyor ?

Üyelik
16 Tem 2014
Mesajlar
12
Konum
istanbul
ltd şti ort.evine alarm yaptırmış eskiden beri şirket hesabından ödemesi yapılıyor.(141 tl) fakat fatura şirket adına kesiliyor,ADRESİ ortağın ev adresi ama düzenli geldiğide yok tek tük arada ulaşıyor, oda ulaştıkça şirkete getiriyor malümmmm... enteresanı şirketin alarm sistemi de yok. bu durumda faturanın değerlendirilmesi ve yapılan yıl boyu bu ödemelerin konusundaki siz değerli arkadaşların görüşlerinizi almak isterim.
şimdiden teşekkürler.

şimdiden teşekkürler...:alkış:



Lütfen mesajı değiştirin yoksa silinecek. Küçük harf .
 
Son düzenleme:
Sayın Ağrılı34, Çözümün tabikide en mükemmeli bu tarz ödemelerin şirket bünyesinden karşılanmamasıdır. Sık yaşanan bu tarz işlemlerde benim tavsiyem kesinlikle kkeg atmayın derim. Kurumlar vergisi beyanında kkeg açılımı istenmektedir. Siz bu tutarları hangi türde gösterebilirsiniz. Herhangi bir izahatde bunu açıklamada zorlanırsınız. Benim tavsiyem hiçbir şekilde kayıtlara bu tutarları intikal ettirmemek. Banka kayıtlarında ise diğer ticari olmayan borçlar şeklindeki hesaplara kayıt yapmanızdır.
 
LTD ŞTİ ORT.EVİNE ALARM YAPTIRMIŞ ESKİDEN BERİ ŞİRKET HESABINDAN ÖDEMESİ YAPILIYOR.(141 TL) FAKAT FATURA ŞİRKET ADINA KESİLİYOR AMA DÜZENLİ GELDİĞİDE YOK TEK TÜK ARADA ULAŞIYOR, ODA ULAŞTIKÇA ŞİRKETE GETİRİYOR MALÜMMMM... ENTERESANI ŞİRKETİN ALARM SİSTEMİ DE YOK. BU DURUMDA FATURANIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE YAPILAN YIL BOYU BU ÖDEMELERİN KONUSUNDAKİ SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARIN GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAK İSTERİM.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...:alkış:

Birde forumda küçük/büyük harf kuralına uyalım lütfen. Sadece hatırlatma
 
Doğru olanı, fatura geldikçe ortağa yansıtma faturası kesilmesi ve şirketin giderlerine dahil edilmemesidir. Ancak bu durum bende olsa işin eğrisini yaparak faturaları kayıtlara almam, ödemeleri de ortağın cari hesabına atarım. KKEG yapmam...
 
Sayın Arkadaşlar,

Fatura mademki firma adına kesiliyor kayda alacaksınız. Esas olan faturaların devam eden dönemlerde ortak adına kesilmesini sağlamaktır. Genellikle zor olur. Ödemenin ortak hesabına yapılması önerisi doğrudur, ancak şöyle olsa;

Fatura için
131 / 320 alarm firması


320 Alarm firması / 102

bence bunu yapın sıkıntınız kalmasın.

Bunu izah etmek için "Özün Önceliği" kuralını kullanırsınız.
 

Benzer konular

Üst