Kdv Dahil Faturalarda Kdvnin İndirimi

Üyelik
18 Nis 2014
Mesajlar
72
Konum
ANKARA
Günaydınlar,

firmamıza kdv dahil faturalar kesiliyor,bende bunun kdvsinin kdv kanunu 34 maddeye göre indirim yapılamayacağını söylüyorum, bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
 
Bu durum maalesef sık sık yaşanıyor.İlgili maddede indirimlerin reddedileceği belirtilmiş.Buna rağmen indirim uygulanıyorsa (ki genelde hepimiz aslında uyguluyoruz) belge aslı satıcı tarafından düzeltilmelidir.
ya ".........TL kdv dahildir" şeklinde not düşürülmeli veya da matrah+kdv hesaplaması açıkca yazılmalıdır.
Bizler genelde bu uyarılarla veya notlarla gerekli düzeltmeyi yaptırıyoruz ancak yapılmasa dahi,maalesef indirim konusu yapıyoruz.Çokta geçerli olmasada buradaki mazeretin şu olduğunu düşünüyorum.Nihayetinde satıcı kdv dahil şeklinde belgeyi düzenlemiş olsa da hesaplanan kdv'yi beyan etmektedir.Dolayısıyla satıcının beyan ettiği kdv alıcı tarafından da indirim konusu yapılabilir.
Ancak herhangi bir incelemede,şeklen uygunsuzluk açısından indirim konusu yapılan kdv'ler reddedilebilir.Bu riski de açıkcası mükellef göze almaktadır.Fakat en doğrusu belgenin düzeltilmesidir.
 
Karşı firmayı maliyeye şikayet edeceğinizi söyleyin. Vergi mükellefine kesilen ve ayrım yapılmayan her ft usule uygun olmadığı için ceza kesilir.
 
Üst