Kdv Düzeltme Beyananmesi,Her Aya mı Verilmeli ?

MUSTAFA KAYADUMAN

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 May 2020
Mesajlar
223
Konum
istanbul
60 No.lı KDV sirkülerinin yukarıda aldığımız (7.3.) no.lı kısmının ikinci paragrafında,
düzeltme yapılan ay ile en son vergilendirme dönemi arasında, yapılan düzeltme işlemi
için ek olarak ödenecek bir vergi çıkmaması halinde ara dönemlere düzeltme
beyannamesi verilmesine gerek olmadığı, sadece düzeltme yapılan ay için ve en son vergilendirme dönemine ilişkin düzeltme beyannamesi verilmesinin yeterli olacağı demiş burdaki ek olarak ödenen vergiden kasıt nedir
 
Ek'ten kasıt,yapacağınız düzeltmeler indirilecek veya devreden kdv'yi azaltıp ilave bir kdv ödemesi çıkarması anlamındadır.
Eğer ilgili aya yapılacak düzeltmeler ilave bir kdv ödemesi çıkarmayacaksa ve sadece devreden kdv'yi azaltacaksa,düzeltmenin ilk doğduğu aya ait beyanname düzeltilir,birde en son verilen beyanname düzeltilir,son düzeltilen beyannamede "önceki dönemden devreden kdv tutarında değişiklik varsa bu tablo doldurulacaktır" alanı doldurulur.Bu şekilde işlem tamamlanır.
tabiki düzeltilecek tüm beyannameler, düzeltme rakamına göre tek tek kontrol edilerek kdv ödemesinin çıkıp çıkmayacağı veya sürekli devredenin azaldığı beyannamelerin olup olmadığı kontrol edilmelidir.
 
2017 ağustos -eylül -kasım ve 2018 mayıs da ödeme çıkıyor 2017 odaktan 2018 mayısa kadar her ay mı düzeltmem lazım
 
2017 ocak beyannamesini ve ilk ödemenin çıktığı 2017 ağustos beyannamesini düzelteceksiniz. Ağustos ayında, ocakta yaptığınız düzeltme tutarı kadar kadar kdvyi cezalı olarak ödeyeceksiniz.
 
2017 ŞUBATTA başlamışız faturaları işlemeye şubattan 2018 mayısa kadar düzelttim 4 ayda ödeme çıktı en son 2.900 tl kaldı sonraki aylar hep yüksel tutarda devrediyor farkı da 2022 mart kdv sinde düşsem yeterli olur mu?
 
412 000 TL KDV ASLI + 400.00 tl de gfaz TOPLMAM 812.000 TL TAHAKKUK ETTİ BUNU taksitlendirebilirmyiiz veya peşin ödeme de indirim var mı ya da uzlaşma olur mu kendimiz düzeltme verdık tesekkurler
 
412 000 TL KDV ASLI + 400.00 tl de gfaz TOPLMAM 812.000 TL TAHAKKUK ETTİ BUNU taksitlendirebilirmyiiz veya peşin ödeme de indirim var mı ya da uzlaşma olur mu kendimiz düzeltme verdık tesekkurler
Herkese merhaba

Vergi dairelerinde icra-satış servisleri ödenmemiş vergi borçları ile ilgili 6183 sayılı kanunun verdiği yetki ile tecil-taksitlendirme yapmaktadırlar.

Tecil ve taksitlendirme talep formu ile başvuru yapabilirsiniz.

Başvurunuz kabul edildiği takdirde borç miktarı üzerine tecil faizi eklenecek.

Vergi aslı ve gecikme faizinde indirim yapılamaz.(Yapılandırma kanuna çıktığı zaman sadece gecikme faizi daha düşük hesaplanmaktadır.)
 
merhaba bu forumda ilk mesajım umarım hayırlısı olsun burayı pek kullanmamıştım.mustafa gulsen forumdaydım. sorum şu; düzeltilecek ayda devreden var düzelttik. ilk ödeme çıkan ayı ararken karşıma kdv iadesi aldığım beyanname çıktı. devreden yok ödemede yok çünkü kdv iadesi almışız. düzeltmeyi nasıl yapacağım.
 

Benzer konular

Üst