KDV İade Sınırı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elifbe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elifbe

Katkı Sunan Üye
17.700 TL'lik KDV iade sınırı ihraç kayıtlı indirimli oran ve indirimli oran için ayrı ayrı olarak mı iade sınırıdır. Yoksa toplamda mı 17.700 olarak hesaplanır.

17.700 TL'lik KDV iade sınırı ihraç kayıtlı indirimli oran ve indirimli oran için ayrı ayrı olarak mı iade sınırıdır. Yoksa toplamda mı 17.700 olarak hesaplanır.

ihraç kayıtlı kdv iadesi ile indirimli oran kdv iadesi farklıdır.İhraç kayıtlıda 17.700.-tl diye bir sınır yok.Fakat yıllık indirmli oran kdv iadesinde sınır 17.700.-tl'dir (2014 yılı için)

ihraç kayıtlıda da 17.700 sınırı 2 yıldır var. O konuda bilgilerinizi tazelemenizi öneririm. Teşekkürler.

İfade tarzımda ne var pek anlayamadım. Yanlış birşey söyledimse özür dilerim. Bilgilerinizi tazelemenizi öneririm ifadesine takıldınız sanıyorum. Hakaret yok, kötü bir söz yok. Neyse siz yok diyorsanız yoktur. Vergi dairesindeki memurlar yanlış biliyor demek ki.

4.3. İndirimli Orana Tabi Malların İhraç Amaçlı Teslimlerinde Mahsuben İade
İndirimli orana tabi malların oldukları gibi ihraç edilmeleri şartıyla mükellefler tarafından;
-Dış Ticaret Sermaye Şirketlerine,
-Sektörel Dış Ticaret Şirketlerine,
-Yarıdan Fazla Hissesine Sahip Oldukları Şirketlere,
-Kendi Hisselerinin Yarısından Fazlasına Sahip Olan Şirketlere,
tesliminden doğan yılı içindeki mahsup talepleri, miktara bakılmaksızın inceleme raporu, YMM Raporu ve teminat aranılmadan yerine getirilecektir.
İncelemesiz/teminatsız mahsuben iade uygulaması aşağıdaki şekilde yürütülecektir:
a-KDV Kanununa göre tecil-terkin uygulanan ihraç kaydıyla teslimler bu düzenleme dışındadır. Bu bölümdeki düzenleme, yukarıda belirtilen mükelleflere KDV uygulanarak yapılan indirimli orana tabi teslimlerden doğan yılı içindeki mahsup taleplerine ilişkindir.
b-Uygulamadan faydalanabilmesi için malların oldukları gibi ihraç edilmeleri zorunludur. Bir başka deyişle satışı yapılan indirimli orana tabi malın, ihraç edilen nihai ürün olması gerekmektedir.
c-İncelemesiz/teminatsız mahsup uygulaması, indirimli orana tabi işlemlerden, yukarıda kapsamı belirtilen teslimlere isabet eden kısım için geçerlidir.
İade hakkı önceki bölümlerde de belirtildiği üzere Bakanlar Kurulunca belirlenen alt sınırın aşıldığı dönemde doğmakta, bu dönemde alt sınırı aşan kısmın mahsuben iadesi talep edilebilmektedir.
Yılın başından sınırın aşıldığı döneme kadar (bu dönem dahil) yapılan ve incelemesiz/teminatsız iade kapsamına giren teslim bedelleri toplamı, aynı dönemdeki indirimli orana tabi bütün işlem bedelleri toplamına oranlanacak, bu oran sınırı aşan iade tutarına uygulanarak incelemesiz/teminatsız mahsup edilebilecek tutar hesaplanacaktır.
Alt sınırın aşıldığı dönemden sonra ise sadece o dönemdeki işlemler için aynı oranlama yapılarak incelemesiz/teminatsız mahsup tutarı hesaplanacaktır.
-İade uygulaması Tebliğin (4) numaralı bölümündeki açıklamalar çerçevesinde yürütülecektir. Ancak iade talep dilekçesine yukarıda belirtilen belgelerin yanı sıra,
-İhracatı gerçekleştiren mükelleften, 11.07.2006 tarihli ve 26225 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 99 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (4) numaralı bölümüne göre alınacak yazı,
-Yılın başından cari döneme kadar aylar itibariyle ve kümülatif sütunlara da yer verilmek suretiyle, incelemesiz/teminatsız mahsup kapsamına giren teslim bedelleri, bunlar dışındaki indirimli orana tabi diğer işlem bedelleri (birden fazla işlem varsa toplamları alınarak tek tutar olarak ifade edilecektir) ve her ikisinin toplamını gösteren bir tablo, eklenecektir.

ihraç kayıtlıda da 17.700 sınırı 2 yıldır var. O konuda bilgilerinizi tazelemenizi öneririm. Teşekkürler.

Sayın elifbe

Maşallah taze bilgi konusunda bir sıkıntım yok.Yinede önerinizi dikkate alacağım.Fakat bende üstadınız olarak''TÜRKÇE''
okumanızı ve çalışmanızı öneririm.Zira bizim işimide çok önemli.(Okuduğunu anlamak,Soruyu doğru sormak v.b)

Sizin cevabınızdan alıntı yaparak sorunuza tekrar cevap veriyorum.Bizim söylediğimiz İndirimli Oran KDv sınırı sizin yazdığınız,Alıntınız İndirimli Orana Tabi Malların İhraç Amaçlı Teslimlerinde Mahsuben İade. Sorunuzu alıntı yapıyorum
ihraç kayıtlı indirimli oran ve indirimli oran için ayrı ayrı olarak mı iade sınırıdır.

Farkı gördünüz mü?

Ferhat dostum,

Sayın elifbe sana bilgi tazelemekten bahsederken hala 117 sayılı tebliği referans göstermiş, 99 sayılı tebliğ uygulamasını kopyalamış. Bunların yürürlükten kalktığını hatırlatalım kendisine. Yeterli olur sanırım. Kendini üzme.

Ferhat dostum,

Sayın elifbe sana bilgi tazelemekten bahsederken hala 117 sayılı tebliği referans göstermiş, 99 sayılı tebliğ uygulamasını kopyalamış. Bunların yürürlükten kalktığını hatırlatalım kendisine. Yeterli olur sanırım. Kendini üzme.

Haklısın.Bende cevap vereyim diye onu bile dikkate almamışım.İyi ki varsın.

Saygılarımla

ukalalıkta üzerinize yok beyler. ihraç kayıtlı indirimli oranda 17.700 TL'lik sınır var. Bu da son sözüm olsun.

Son düzenleme:
ukalalıkta üzerinize yok beyler. ihraç kayıtlı indirimli oranda 17.700 TL'lik sınır var. Bu da son sözüm olsun.

Sayın elifbe,
Ukalayız haklısınız. Size yanlışlarınızı gösterdik diye ise kabul. 17.700 TL'lik sınırın tanımlaması da uygulaması da farklıdır. Hele indirimli oran uygulaması da çok farklıdır. KDV yasasının 29. maddesi ile yön verilen uygulama da yasa çıktığından beridir var sizin söylediğiniz gibi 2 yıldır değil. Ama siz konuyu daha iyi biliyormuşuz da neden burada soru sorma ihtiyacı hissettiniz bir bunu anlamadım.