KDV iadesi için istenen evrakların internetten verilmesiyle oluşan sorunlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan keynes06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: KDV iadesi için istenen evrakların internetten verilmesiyle oluşan sorunlar

Malzeme 10/01/2010 tarihinde irsaliye ile depoma girdi, kontrol ettim problem yok 11/01/2010 da ihracat faturamı kestim, 13/01/2010 da da ticari malım yurt dışı edildi. Malzemeye ait alış faturası 10/01/2010 tarihli irsaliyeye bağlı olarak 16/01/2010 da geldi.

Şimdi 11/01/2010 da ki ihracatım için 16/01/2010 tarihindeki faturada yer alan KDV istenemiyor muymuş? Hiç başıma gelmedi böyle bir durum. Merak ettim.

Ynt: KDV iadesi için istenen evrakların internetten verilmesiyle oluşan sorunlar

arkadaşlar şimdi şubat 2010 kdv sini göndrecektim beyannamede onay ekranında mesaj vardı içeriğine baktım :tam istisna kapsamına giren işlemlerde mal ihracı bilgisi girilmişse gümrük beyannamesi ve satış faturası listesi eki doldurulmalıdır diye yazıyor. e zaten biz bunu öbür taraftan indirilecek liste gçb listesi yüklenilen listesi olarak verecez. buradan niye aynı şeyleri girelim ki. yanı burayı es geçeyimmi. onaylayayımmı

Tam İstisna Kapsamına Giren İşlemlerde İhracat İstisnası(Mal İhracı) bilgisi girilmişse İhracat İstisnası ile İlgili Gümrük Beyannamesi ve Satış Faturaları Listesi eki doldurulmalıdır.
Tam İstisna Kapsamına Giren İşlemler veya Diğer İade Hakkı Doğuran İşlemler bilgisi girilmişse İade Hakkı Doğuran İşlemlerle İlgili Yüklenilen KDV eki doldurulmalıdır.
Tam İstisna Kapsamına Giren İşlemler veya Diğer İade Hakkı Doğuran İşlemler bilgisi girilmişse İndirilecek KDV Listesi eki doldurulmalıdır.

bu 3 uyarıdan başka bir uyarı mı veriyor

bence çagrı merkezi ararsanız vergi daireleri ögrenirseniz kesin olur bence

elektrik ,akaryakıt,yemek faturaları yükleme yapıyorsanız tarihlerini nasıl yapmaktasınız

bu konuda firinizi almak istiyorum

ben şubat kdv yi göderdim ekler kısmını doldurmadım. öbür taraftan dolduruyorum diye.

sayın cetvel yüklenilen listesindeki

elektrik akaryakıt yemek fat

sorumuzun amacı ihracat 15 şubat elektrik faturası 28.şubat kabul edilmiyor denilmekte

direkt gidermi yazıcaz bunları atik gibi

benim yüklenilen listesinde elektrik ve diğerleri yok. malı alıyorum satıyorum.yanlış yönlendirmeyim

teşekkürler sayın cetvel

bir cevap vermek bile yeterli .verilmeyen cevaplar konusunda insanlar yazmak istemiyor

Bugün bizide aradılar vergi dairesinden. Bizden istedikleri düzeltmeler şöyle.. İhracatlarda fiili çıkış tarihindeki kuru almadığımız için ihracat listelerimizi ve beyannameyi bu kura düzeltmemizi. bir firmanın serisi B iken yanlışlıkla seri A yazılmış onu düzelticez. Gümrükçünün bütün faturaları ihracat fatura tarihinden sonra olduğu için onları yüklenilenden çıkarmamızı :), indirilecek kdv listesindeki ithalatımıza ilişkin matrahı kontrol etmemizi ve buna göre bilgi verilmesini, Listeleri düzeltme yapabilmemiz için önce pasife almaları için dilekçe vercekmişiz. sonra gerekli düzeltmeleri yapıp listeleri yeniden göndericez... Bir sürü iş arasında birde bu düzeltmeler çıktı hayırlısı bakalım daha neler görcez bu meslekte...

Gümrükçü faturalarının çıkartılmasını nasıl isterler onu anlamadım. Biraz kurcalanabilir o konu.

Kolaylık geldi işte , artık herkes hızlı şekilde iadesini alıyor. Herşey internete döküldü, oturduğumuz yerden bu işi de yapıyoruz. Düşünüp bu uygulamayı getirenlere şükran borçluyuz.

sn oryılmaz

ihracat faturası 05.02
intaç tarihi 08.02
alınacak kur 07.02 alış kuru olması gerekmiyor mu

gümrükçünün faturalarını neden gider kaleminde yazmadınız

İntaç tarihi tatil gününe denk geliyorsa sonraki günümü önceki günümü alıyorsunuz arkadaşlar.?

önceki günün alış kuru

arkadaşlar bu kur alamda bir değişiklik mi var

bilgi amaçlı : arkadaşlar ben GÇB üzerindeki kuru baz alarak verdim. uyarı filan vermedi.

Sizin sistem uyarı vermez, uyarıyı veren kontrol sistemi.

gçb üzerindeki kurdan dolayı bir şey yapacaklarını zannetmem.

Kdv iade listeleri bizde G.ç.b. tarihi üzerindeki kuru esas alarak sistemden göndermiştik. Ancak bu yeni kontrol sisteminde direk sistem İhracat rakamını yanlış beyan ettik diye uyarı vermiş ve bize listelerde bildirmemiz gereken rakamı söylediler. Olması gereken kur Fiili ihraç tarihindeki kur olması gerekiyormuş sistem bu kuru alarak kontrol ediyormuş. Ayrıca Satış faturaları listesinde malın miktarı kısmına G.ç.b. nin 41. satırında yazan malın miktarı yazılması gerekiyormuş.. Biz faturayı mt ile kestik ama 41. satıra metrekasi yazıldığı için malın miktarıda m2 olarak yazılması gerekiyor.

cetvel ' Alıntı:
gçb üzerindeki kurdan dolayı bir şey yapacaklarını zannetmem.

İade aşamasında sistem bunları kontrol ediyor.. Fiili ihraç tarihindeki kur ile beyan edilmemiş şu eksik yada fazla beyan edilmiş uyarısı veriyormuş. Bu nedenle kdv ve listelerde düzeltme istiyorlar..

furkan yasar ' Alıntı:
sn oryılmaz

ihracat faturası 05.02
intaç tarihi 08.02
alınacak kur 07.02 alış kuru olması gerekmiyor mu

gümrükçünün faturalarını neden gider kaleminde yazmadınız

Sayın Furkan, intaç tarihindeki değil fiili ihraç tarihindeki kuru almanız gerekiyor.. Fiili ihraç tarihi beyannamenin kapandığı tarih... Gümrükçünün Faturalarını gider kaleminde yazdık ve buna ilişkin dilekçemizide verdik. Neden faturanın ihracat faturasından sonra olduğunu belirttik ve bu şekilde kabul ettiler..

sn oryılmaz cevaplarınız için teşekkürler

beyannamenin kapandığı tarih intaç tarihi olmuyormu vedopta sorgulandığımız tarih benim istediğimle sizin yazdığınız örtüşmekte.

2-elektrik faturasıda giderlere yazılması gerekmez mi?

3-biz dilekçe vermedik ama bizden eski sistemde oldugu gibi her beyannamenin yüklenim tablolarını ayrı istediler .

saygılarımla