Kdv Mükellefi Olmayan Müşterinin İade Faturası Kesmesi

Kdv mükellefi olmayan bir müşteriye sattığımız kdvli bir malı geri iade etmesi durumunda iade faturasını nasıl kesecek? kdvsiz kesmesi halinda biz satarken ödediğimiz kdvyi nasıl indireceğiz.Bununla ilgili bir bilgi bulamadım.yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba ;

Sn ozlem1504 , sözünü ettiğiniz şahıs gerçek usul, basit usul ya da nihai tüketici şıklarından biri olan basit usül vergi mükellefi midir ?

Neden sorular açık olmuyor ? Anlamakta zorluk çekiyorum.

Basit usül vergi mükellefi olduğunu düşünür isek 60 Nolu KDV sirküleri 3.6.1.son paragrafa bakmalısınız.

Sayın Makineci düzgün ve açık sorabilmek de bir beceridir ve asgari bir bilgi birikimine sahip olmayı gerektirir.

Abdullah Bey , evet basit usul.Neyi belirtmem gerektiğini bilemediğim için açıklamalı olmamış sorum.Çok teşekkür ederim cevabı belirttiğiniz sirkülerde buldum.

Ayrıca sn ozlem1504 ü tenzih ederek çok sık yaptığımız bir yanlışı düzeltmek istiyorum.
Türkçemizde GERİ İADE ETMEK diye bir cümle yoktur. Ya iade edilir , ya da geri verilir. İade etmek = geri vermek demektir.
Bu çok sık rasladığımız, nerdeyse tartışmasız hepimizin düştüğü bir dramatik yanlış.:(