Ynt: Kendi isteğiyle cıkan işçinin dava açması?
efjikilap ' Alıntı:
konuyu ve yorumlarınızı okuyorumda ; adam zaten asgari ücret alıyor ve yıllarca çalışıyor sizlerde yok oyle haksız yok boyle haksız atıp tutuyorsunuz ..hadi patron denen kişileri anladım ceplerini doldurmak peşindeler..diger arkadaşlardamı hep patron burda..bırakın herıf gıtsın odesın adamın hakkını..bitanede mali müşavir arkadaş var , defterini ttutugun şirketler 3 yıl m müşv. ücretine zam yapmasalar kıvranırsın ama...düşene bi tekmede siz atın ..düşen yerden kalkarsa hepinizi boğacak ......!! dileyene ad soyad adres telefon tc no verilir .......!!!
trişkadan bir hesap açıp burada ileri geri yazıp çizmekle olmaz bu işler.
Önce forumu adam gibi bir gez,bak bakalım forumda konulara cevap yazan insanların birilerini koruyup kollamak gibi bir derdi var mı?Yoksa ortaya atılan konular hakkında herkes bildiğince ya da mantık çerçevesinde olayları değerlendirerek mi cevap yazıyor.
Ama yazdıklarından anlaşılan şu ki sen dünyaya at gözlüğü ile bakan bir kişisin.
Neden mi?
Eğer yapmış olduğun yorum objektif olsaydı ya da objektif olma niyetinde bir kişi olsaydın yapacağın şey gayet basitti.
Açmış olduğun üyeliğinle yeni bir konu açacaktın ve konunun içeriği de şu olacaktı;
"Arkadaşlar ben bu işlerden hiç anlamam.Yıllardır bir iş yerinde asgari ücretle çalışıyordum ama patron zam yapmadı diye kendi isteğimle ya da kavga ettik ayrıldım.Ortada istifa mektubum falan da yok.Ama ben ayrıldıktan şu kadar zaman sonra da patron çıkışımı verip bana ihbarname gönderdi.Benim içerde şu kadar izin hakkım var,zamanında şu kadar da fazla mesai yapmıştım.Şu vardı bu vardı vs...
Bu durumda ben işyerine kıdem,fazla mesai,..... vs haklarım için dava açabilir miyim?Açarsam hangi yolu izlemem gerekir?Ne kazanabilirim?"
Gibi bir konu açsaydın bu forumun ne şekilde işlediğini gayet net anlardın.
Ama gel gelelim sen ,yurdum insanının büyük bir çoğunluğunda olduğu gibi eleştirecek bir şey yakaladı mı daha doğrusu yakaladığını zannetti mi sağına soluna bakmadan mesnetsiz bir şekilde eleştirenlerdensin.
Ha "bırakın kardeşim patron işçiye ödesin,neden yol gösteriyorsun" eleştirisinde ise sonuna kadar haksızsın.Neden dersen işçi yıllardır asgari ücretle çalıştıysa silah zoruyla mı çalışmış???Çalışmasaymış.Benim yaptığım işin bedeli bu arkadaş verirsen çalışırım deseymiş.Patronlar istedikleri fiyatlara eleman bulduktan sonra,daha doğrusu patronun istediği fiyattan çalışmayı işçiler kabul ettikten sonra kabahat ucuza çalıştıranda değil,ucuza çalışandadır bunu sakın unutma.
Not:Hiçbir mükellefim 3 sene zam yapmamak lüksüne sahip değildir.Benim hizmetimin bedeli belli.