KEP Başvurusu İçin Son Günler!

prisoner

Katkı Sunan Üye
Üyelik
7 Nis 2012
Mesajlar
347
Konum
İstanbul
Ülkemizdeki mevzuatta ilk defa 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ile kayıtlı elektronik posta sistemine atıf yapılmış olup, tacirler arasındaki, diğer tarafı temerrüde düşürmeye, sözleşmeyi feshe, sözleşmeden dönmeye ilişkin elektronik ortamdaki ihbarların veya ihtarların kayıtlı elektronik posta sistemi ile yapılacağı hüküm altına alınmıştır.
KEP Nedir?
KEP resmi yazışmaların elektronik ortamda mevzuata uygun, uluslararası standartlarda ve teknik olarak güvenli bir şekilde yapılmasına imkân sağlayan bir sistemdir. PTT KEP sistemi;
Kullanıcılara genel e-posta hizmetlerine ilave olarak
* E-postaların ilgili kişiye gönderilip gönderilmediği,
* Gönderilmişse ulaşıp ulaşmadığı
* Gönderilen epostaya erişilip erişilmediği,
* Epostanın iletilme zamanını tespit edecek,
* İçeriğin değişmediğini garanti edecek,
* Hukuken geçerli delil seti oluşturacak


Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar.

 
Kep için bir tarih yok gündemde şuan, buda nereden çıktı? Neymiş son tarihi?
 
Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik Tebligat sistemine üye olmak isteyen müşterilerimiz başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak 25/03/2013 tarihinden itibaren Yetkilendirilmiş PTT Merkez Müdürlüklerine teslim edebileceklerdir. Başvuru evraklarında gerekli incelemeler tamamlandıktan sonra müşterilerimiz başvuru yaptıkları PTT merkez müdürlüklerine davet edilerek kayıt işlemleri tamamlanacaktır.
 
Fakat uygulama henüz hiçbir kamu kuruluşu tarafındanbaşlatılmamıştır. Yakında başlaması beklenmektedir.

Bu itibarla Anonim, Limited veSermayesi Paylara Bölünmüş Komandit Şirketlerin, bir an önce, elektroniktebligata elverişli servissağlayıcılardan (mesela bazı PTT şubeleri) kayıtlı elektronik posta adresi (KEP) edinmelerinin ve tebligatçıkarmaya yetkili merciler nezdindeki işlemlerinde, elektronik tebligatadreslerini bildirmelerinin yararlı olacağı değerlendirilmektedir.

Uygulama şöyle yürüyecektir:

1) Zorunlu tutulan firmalaryetkili kuruluşlardan (mesela PTT), [email protected]gibi bir kayıtlı elektronik posta adresi alacaktır.

2) Elektronik tebligat çıkarmaklayetkilendirilenler (mesela SGK) uygulamaya başladıklarında KEP adresi olanlarabu adrese elektronik; olmayanlara ilk tebligatı eskiden olduğu gibi bilinenadreslerine kağıt ortamında yapacaklardır. Kağıt ortamında yapılan tebligatabir sonraki tebligatın elektronik ortamda yapılacağı, bu nedenle de KEPalmaları gerektiği bildirilecektir. Artık bundan sonra o kurumdan tebligatlarsadece elektronik ortamda yapılacaktır.

Elektronik yolla yapılan tebligat,muhatabın elektronik tebligat adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci gününsonunda yapılmış sayılacaktır.Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye ve başvuruyöntemine http://pttkep.gov.tr adresinden ulaşılabilir
 
öyle bir anlatılıyor ki almazsak ceza v.b. ama daha vergi dairesi ssk nın geçmesine baya var bence
bence bu işte bir pazar var birazda ondan bu tip yazılarla hareketlendiriyorlar
 
Sayın Arkadaşlar,

Konu ile ilgili kurum MASAK. Masak uygulama ile ilgili çalışmayı hala sürdürüyor. Bu yüzden spekülasyonlara inanmayın. Ara sıra masak'ın sayfasını ziyaret edin.
 

Benzer konular

Üst