Kesin Mizan Bildirimi Kalktı

ferhat

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
7,476
Konum
İSTANBUL
[h=1]VUK 472 Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 472[/h]

27 Temmuz 2016 Tarihli Resmi GazeteSayı: 29783Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:MADDE 1 – 19/1/2011 tarihli ve 27820 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 403) yürürlükten kaldırılmıştır.MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

 
MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer. cümlesi ile 2016 döneminin kesin mizan bildirimini vermeyeceğiz anlamına mı gelmektedir.?
Dahası Kesin Mizan Bildiriminin kalkması son derece yerinde ve biz meslek mensupları açısından sevindirici fakat bunun yerine farklı bir uygulama da gelebilir diye düşünmeden edemiyorum.
 
Son düzenleme:
Hemen sevinmeyin, arkasından başka bir beyannameye sokarlar bunu şimdi.:mad:
 
Mükellef Bilgileri Bildiriminin yerini muhtasar beyanı detaylarının alması gibi.Hazırlıklı olmalıyız :confused::confused:
 
Biz niye bir şeylere hazırlıklı olmak durumundayız 6 senedir çözemedim. Haklarımızı kendimiz mi savunmalıyız? Nasıl savunabiliriz ki haklarımızı? Aidatlarımızı ödediğimiz seçim zamanlarında her gün sabah akşam bizleri arayıp halimizi hatırımızı soran odalarımız neden ve niçin bu tarzda konularda dut yemiş bülbül gibilerdir. Devlet ne isterse biz bildirelim tamam ama her şeyin bir plan program dahilinde hazırlanması, geçiş dönemi olması daha uygun değil mi?
Örneğin neden ülkemizde mesela muhtasarla sgk birleşecek diyoruz. Buna bir tarih konulup tüm kurumlardan bu tarihe hazırlanmaları istenmezde damdan düşer gibi bundan sonra böyle yapacaksınız denir?
Bu minvaldeki tartışmaları neden hep odalarımız siyasi temellere oturtup zaten onlar bilmem kimci diye ilkel ve mesnetsiz bir tartışma seviyesine çekerler?
Ben ülkeme faydalı bir vatandaş olmak istiyorum. Bunu neden bu ülkede sağlamaya yönelik hiçbir altyapı kurulmaya çalışılmaz...
Çok konuştum affınıza sığınırım. Selamlar.
 
arkadaşlar bu kalktı artık biliyorum da bu sene bişey vermiyoruz değil mi? mali takvimde de görünmüyor sitede.. Yinede sormak istedim
 
Şu TUİK bildirimlerine de el atsalar. Yine İmalat Sanayi ve Termik Santral Su ve Atık İstatistikleri Soru Formu, 2016 diye bi form çıkarmışlar. Ben ne bileyim atıkları falan.Ne kadar su kullandınız, ne kadar attınız. Tuik saçmalığını da kaldırsalar.
 
Üst