Sayın Güroy,
İstifa da tek taraflı bir feragattır aslında, tüm haklarımdan vazgeçtim diye, zaten istifa edenlere de ibraname imzalatıp her hakkımı aldım, dedirtmek gerekir. Durum buysa izin hakkının da yeniden başlatılmasında hukuki bir engel yok. Aslında tüm hakların aynı yerden başlayıp bitmesi daha doğal değilmi.
Geçen yıl bir davanın sonucuna aklımız durdu. Tam da benzer bir konuydu, tüm haklar tam ödenmiş tüm işlemler doğru yapılmış olmasına rağmen işçi 2 sene sonra benim kıdemimi yanlış hesapladınız farkını istiyorum diye dava açtı. Davayı kaybetti, iki nedenle; Birincisi ilk kıdem ödemesi emekliliğe ayrılma esnasındaydı, ikincisi biz son verdik. Ben emeklilik işlemlerinde "Ertesi aybaşı sıkıntısı çıkmaması için işlemini ayın 28 29 u gibi yapar SDP ile ertesi ayın 1 inde işe girişini yaparım. Burada aradaki iki günlük boşluğu Sözleşmenin inkitası olarak alıp reddetti davayı, ikincisi de SGK açısından vekaleti vardı onu da "sen işveren sayılırsın" kendi kendine dava açamazsın zaten diyerek. Sadece bizim hesaplamamız yanlışmış !!! onun için komik bir fark hesapladılar bizde ödedik bitti. Bu iş akdinin inkitaya uğraması meselesi sanırım 6 yada 7 kez önüme geldi. Bu yüzden de bu doğrultudaki işlemlerin sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum. Zaten mahkemeler de e devlet nedeniyle benzer konulardaki kararları hızla tarayıp yanlış da olsa ayrık karar vermemeye gayret ediyorlar.
Saygılar,
Kevork