Kıdem Tazminatı

Üyelik
26 Şub 2007
Mesajlar
18
merhaba herkese

ben çalışmakta olduğum işyerimde 7 yıldır çalışıyorum ama işveren devamlı bnei küçük düşürücü hareketlerde bulunuyor gerek bağırarak gerekse hakeret ederek.Ben işten ayrılmak istiyorum ama yasal olan haklarıımıda almak istiyorum.işveren beni zorunlu olarak işakdimi fesih etmem yoluna giidyor yani bu şartlarda çalışmak bana zor geldiği için.Bu durumda kıdem tazminatı almaya hak kazanıyorm ama bu durumu nasıl belgelendirebilirm işverenin bu tutumunu yani.Yasal olan kıdem ve ihbar tazminatlarımı alabilmek için
teşekkür ediyorm
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

Sayın serdarordu
4447 sayılı yasa ile eklenen 1475 sayılı kanunun mad. 5 numaralı bendine ve 506 sayılı kanunun geçici 81/C ye göre 15 yıl 3600 gün şartlarını yerine getiren sigortalı son işyerinde enaz bir yıl çalışmış ise kıdem tazminatı alma hakkı mevcuttur.
Kolay Gelsin
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

Cemil ' Alıntı:
...506 sayılı kanunun geçici 81/C ye göre 15 yıl 3600 gün şartlarını yerine getiren sigortalı ...
soruyla alakası ne?
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

Sn. Cemil,


Yaptığınız yanlış yorumla, deneysiz arkadaşlarımızı sonuçları kötü olabilecek yanlış uygulamalara yönlendirmeyin.
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

Sn. Nguroy ve Sn Nane
Ben yorum yapmadım, eğer benim yazdığım şartlar uygun ise kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor.
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

cemil alıntı yaptığım kısım kıdem tazminatı ile alakası ne? kanunun neresinde böyle bir şart var? bilgilerini gözden geçirmende fayda var. emeklilikle kıdemi karıştırmışsın.
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

merhaba,

ben soruya yanıt vereyim ...

bu durumu şahitlerle ispat etmek durumunuz var ...
mevcut çalışanlardan şahit bulmakta zorlanacağınız için, daha önce çalışmış iş arkadaşlarınızla kontağa geçmeniz faydalı olacaktır ..

bunun dışında işverennin size attığı bir mesaj, mail ya da mektupta bu anlamda ifadelerin olması da sizin ispat yükünüzü kolaylaştırmış olur ...
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

Sn. Nane Benim yazdığım şartlara uyan çalışan işyerinden Kıdem Tazminatı alabilirmi siz onun cevabını verin ilk önce. Ben yazımda bahsettiğim konu budur. Eğer yazımdaki şartlara uyarsa alabilir diyorum. Lütfen aksini ıspatlayın...
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

Sn Cemil ilk yazınızda eksiklik değil sorulan soruya göre fazlalık var ve bu fazlalık yanıltıcı.
-/-
işçinin haklı nedenle feshi iş kanunun 24.maddesinde yazılı. serdarordu eğer yapılanları ispat edebilirse kıdem tazminatını alır. (işverenin yaptığı muamele tazminat vermeye yanaşmayacağını gösteriyor. önce bölge çalışma sonrada iş mahkemesi süreci var.)
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

Sn Nane
Benin ışık tutmak istediğim eğer işci haklı nedenlerini kanıtlayamıyorsa ve şartlarda uygun ise böyle bir yol var. Bunu göstermek istedim.
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

Sn. Cemil,

Hem suçlu hem güçlü deyimi her halde sizin için söylendi. SSK daki emeklilikten doğan kıdem hakkı burda konu dışıdır. Önemli olan işverenin iş kanunua aykırı davranışını ispat etmektir ki. Bu da çok zordur.
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

nguroy suçlu ve güçlü ile ne ilgisi var. Benim yazdıklarımı herhalde anlamadınız.
Lütfen dikkatli okuyun
Sn Nane'yede açıkladığım gibi Sn. serdarordu'na ışık tutmak istediğim eğer işci haklı nedenlerini kanıtlayamıyorsa ve şartlarda uygun ise böyle bir yol var. Bunu göstermek istedim.
Kolay gelsin
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

nasıl yani anlayamadım . Kanıtlayamıyorsa emekli mi olsun diyosunuz?
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

Emekli olmasına gerek yok. SSK ya gidecek saydığım şartlar uygunsa SSK dan Kıdem Tazminatı Alabilir yazısı alacak ve işyerine teslim edecek. Daha sonra başka bir işyerinde çalışabilir, herhangi bir sakıncası yok.
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

yaş haddini bekliyorsa diyorsunuz. Ya doldurmadıysa ne yapsın?
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

Değerli eslektaşlarım,

Birbirimizle mücadele etmektense çözüm üretelim lütfen.İlgili arkadaşımızın işyerinde maruz kaldığı zorbalığı ve zorlamaları ispat etme yükümlülüğü vardır,belge ile yada şahitlerle bu ispat ortaya konmalıdır.Bu durumda işçi hertürlü hakkını talep edebilir,kıdem tazminatını da alabilir...

Saygılarımla
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

Birbirimizle mücadele etmiyoruz. Tartışmayacaksak neden foruma giriyoruz. amacımız en doğru yaklaşımı bulmaktır.
Yazılan şeyi tekrarlamak bize bir katkı sağlamaz. İspatının gerektiğini ama zor olduğunu yazdık.
 
Ynt: Kıdem Tazminatı

sn.Cemil;Hizmet süresi ve prim günü şartlarını tamamlamış olmak şartıyla yaş şartını tamamlamadan kurumdan alınabilecek bir yazı ile bahsettiğiniz gibi bir ayrılma durumunda kıdem tazminatı alınabilir.Ancak bahsettiğiniz gibi 15yıllık sigortalılık süresi ve en az 3601gün ödenmiş primle başvurulması durumunda kurum maalesef bahsedilen yazıyı vermemektedir.

saygılar.
 

Benzer konular

Üst