hocam 3 tane şubemiz var,önceden evrakları ben giriyordum şimdi şubelerimizdeki ön muhasebe elemaları giriyor ve programla bize aktarıyorlar bu durumda günde 1-2 saat mesai yapar oldum,oturmaktan canım sıkılıyor bu durumdaki bir istifa yine keyfi mi olur.Şeref üstadımı destekler nitelikte olsun cevabım.
Keyfi istifalar (15 yıl ve 3600 süre dışında) tazminat hakkı vermez.
Fazla çalışmalarınız var ve ödenmedi ise bu duruma bağlı fesih yoluna giderek hakalarınızı talep edebilir,ödemezlerse ki ödemezler,bu defa dava açarak f.çalışmanın varlığını ispat edebilirseniz tazminat kazanırsınız.hocam 3 tane şubemiz var,önceden evrakları ben giriyordum şimdi şubelerimizdeki ön muhasebe elemaları giriyor ve programla bize aktarıyorlar bu durumda günde 1-2 saat mesai yapar oldum,oturmaktan canım sıkılıyor bu durumdaki bir istifa yine keyfi mi olur.
hocam patrona artık şirkete bir faydam olmuyor beni işten çıkar desem eğer kabul ederse kıdem t.ve ihbar tazminatı + işsizlik maaşi alabilir miyim??
ben işveren olsam öyle birşey yapmam çünkü işe iade davası hakkın olacak. ayrıca 1-2 saat çalışıyormuşsun ve iş yoğunluğun azalmış anladığım kadarıyla. Bu durum tamamen işveren iyi niyet çerçevesinde eğer olacağını düşünüyorsan işverenin ile konuşabilirsin
Faydanızın olup olmadığını veya ne kadar olduğunu işveren zaten biliyor ve bu durumu kabül ederek maaşınızı ödüyor ancak siz kıdem,ihbar ve işsizlik ödeneği vs.gibi durumları hak edecek şekilde ayrılmayı düşünüyorsunuz,....patrona artık şirkete bir faydam olmuyor beni işten çıkar desem eğer kabul ederse kıdem t.ve ihbar tazminatı + işsizlik maaşi alabilir miyim??
Faydanızın olup olmadığını veya ne kadar olduğunu işveren zaten biliyor ve bu durumu kabül ederek maaşınızı ödüyor ancak siz kıdem,ihbar ve işsizlik ödeneği vs.gibi durumları hak edecek şekilde ayrılmayı düşünüyorsunuz,
NEDEN..?
Alın size bir fikir.
İşverene durumu anlatın.Tazminat falan istemiyorum,her yazının altına bu anlamda imzamı atarım deyin.Ama beni sadece siz çıkarın,iş bulana kadar en azından işsizlik maaşını alayım deyin (tabi şartları sağlamışsanız)
İşverende size güvenir (ya da siz bu güveni verir) bunu yaparsa,tazminat almazsınız belki ama işsizlik maaşına müracaat edebilirsiniz.(tekrar söylüyorum şartları sağlamanız halinde)
Ama bu da risklidir.Ben işveren olsam bunu yapmamYarın karşıma gelipte,beni siz çıkardınız o zaman tazminatımı da vereceksiniz,demeyeceğiniz ne malum..
Fikirler bitmez bizde![]()