Kıdem Ve İhbar Tazminatı Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahmet41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba;
benim sigorta resmi olarak girişim 01.10.2000 şu an için 3.600 gün primim var. ffakat 1998 staj yapmış olmama rağmen sigorta başlangıcım yapılmamış. okul atlamış. emeklilik için bu giriş sayılmadığından üzerinde uğraşmadım. fakat şuan ki yasa ile 15 yıl 3600 gün prim üzerinden çalıştığım şirketimden kıdem tazminatı almak istiyorum. bu konuda nasıl bir işlem yapabilirim.

SGK sigorta başlangıç tarihi olarak 18 yaşını doldurduğunuz tarihi baz alır.Yani 98 yılında staj yaparken 18 yaşını doldurmamış iseniz yine 3600 gün olayından yararlanamazsınız.

Merhaba;
benim sigorta resmi olarak girişim 01.10.2000 şu an için 3.600 gün primim var. ffakat 1998 staj yapmış olmama rağmen sigorta başlangıcım yapılmamış. okul atlamış. emeklilik için bu giriş sayılmadığından üzerinde uğraşmadım. fakat şuan ki yasa ile 15 yıl 3600 gün prim üzerinden çalıştığım şirketimden kıdem tazminatı almak istiyorum. bu konuda nasıl bir işlem yapabilirim.

Sigortaya gidip yazı alıp iş yerinize teslim edeceksiniz yada sigorta posta yolu ile ilgili yazıyı iş yerinize gönderebiliyor.

Elbetteki savunulabilir. Artık çıraklık diye tabir edilen 18 yaş altı emeklilik için geçerlilik arz etmektedir.
saygılarımla.