fonradar

Kısa Çalışma Ödeneği Bittiği Tarih İtibarı İle İşverene Destek

muku82

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Eyl 2007
Mesajlar
266
Konum
BURSA
1) Kısa çalışma ödeneği veya nakdi ücret desteğinden yararlanan sigortalıların aynı işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönmeleri halinde haftalık normal çalışma süresine dönen sigortalının 31/12/2020 tarihine kadar kısa çalışmanın veya ücretsiz iznin bittiği tarihi takip eden aydan itibaren 3 ayı geçmemek üzere sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanacak işçi ve işveren payı, işverenlerce ödenecek sigorta primlerinden mahsup edilmek suretiyle işsizlik sigortasından karşılanacağı,

Bu durumda çalışanlar geri döndüğünde iş verene destek sağlanacak anlıyorum, Örnek veriyorum ağustosta da kısa çalışma devam etiği için 01 Eylülde çalışanlar işe geri döndüğünde eylül itibarı ile işveren teşvikten faydalanabiliyor doğru değil mi?
 
Normale dönüş hangi ay itibari ise o ay için destek sağlanacaktır.Ancak beklentim o ki,bu konuda genelge yayınlanacaktır.Bu mahsuplaşmanın nasıl olacağını veya nasıl belgelendirileceğini bilmiyoruz (en azından ben bilmiyorum)
 
şuda net değil,
ben 90 kişiyim, nisan/mayısta 90 kişi kçö deydik. haziranda ufak bir siparişimiz oldu 30 kişiyi kçö den çıkarttık haziran/temmuzda. kalan 60 kişi kçö de devam ediyor.
destekten faydalanmak için 90 kişi olarak mı işbaşı yapmamız gerekiyordu yoksa kçö den ayrılan 30 kişi için destek alacak mıyız acaba ?

cevabı çok merak ediyorum :)
 
Üst