10 yıldır aynı işyerinde çalışıyorumSayın mechul70 sizden habersiz zaten kısa çalışma başvurusunda bulunamaz.E-devletinizden siz zaten bunu görür ve anlarsınız.Yıllık izinden kullanım yapacaksanız zaten bununla ilgili bir yazı imzalatacaktır size yada siz izin defterini imzalayın.
Ayrıca kaç gün yıllık izin hakkınız var.Yani 30 gün yıllık izin kullanıyor olmanız demek; ya en az 15 yıldır bu işyerinde çalışıyorsunuzdur,ya da 2 yıllık izni peşinen kullanıyorsunuzdur.
İşveren şöyle yapıyor olabilir mi? 15 gün ücretli yıllık izinden 15 günde kısa çalışmadan faydalandırıyor olabilir mi?
Siz işverenle görüşüp tam olarak nasıl bildirim yaptığını öğrenin bence.
İşvereniniz o tarihler arasında yıllık izin hakkını kullanmanızı uygun görürse , o izni kullanabilirsiniz.10 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum
Oncekı yıllardan kalan izinlerimi kullanıyorum
Sebebı de
Nısan 2029 den ıtıbaren kçö ıle calısıyoruz
Ama 30 gun çalışıp 10 gun bıldırım gosterılıyor
Bnde bunun düzeltilmesi için 60 gunluk yıllık ıznımı kullanacagım
İzin bitiminde kçö den cıkartılmazsam işi bırakacagım ve kanuni hakkımı arayacagım dedim
O yuzden yıllık izin kullanıldıgında kçö den cıkartılmam gerekıyormu bunu ogrenmek istiyorum
Cevabınız için teşekkür ederimİşvereniniz o tarihler arasında yıllık izin hakkını kullanmanızı uygun görürse , o izni kullanabilirsiniz.
Tam ay çalışıp 10 gün çalışıyormuşsunuz gibi gösteriliyorsa, işkur a şikayette bulunun.