fonradar

Kişisel Veri Koruma Kanunu

Üyelik
5 Ara 2008
Mesajlar
20
Selamlar verbis e kayıtlı olmak icin bilanco toplamı 25 milyon aktif pasif berabermi yoksa sadece aktif yada pasifteki yeterlimi birisi 25 milyon aşması yeterlimi
 
Selamlar verbis e kayıtlı olmak icin bilanco toplamı 25 milyon aktif pasif berabermi yoksa sadece aktif yada pasifteki yeterlimi birisi 25 milyon aşması yeterlimi
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunma Kanunun amacı, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemektir.

  • Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan veri sorumluları ile yurtdışında yerleşik tüm veri sorumluları 01.10.2018 – 31.12.2021
  • Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den az olmakla birlikte ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan veri sorumluları 01.01.2019 – 31.12.2021
  • Kamu kurum ve kuruluşu veri sorumluları 01.04.2019 – 31.12.2021, tarihleri arasında Sicile kayıt olmak zorundadır.
 
Bu yasanın kesinlikle mayıs ayına uzatılması gerekiyor.
Eğer 2021 verilerine bakılacaksa 31.12.2021'e kadar mali bilanço toplamını kim nasıl netleştirecek ki,25 milyonu aşıp aşmadığı bakılacak.
Ayrıca bu başvuruların da çok zor olduğunu söylüyor arkadaşlar.Bir sürü form,bir sürü bilgi isteniyormuş.Dün bir meslektaşımla görüştüm, verilerin saklanmasıyla ilgili server'lerden tutunda iş güvenliğine kadar her türlü düzenlemeyi ve kontrolü yapıyor yaptırıyorlarmış.Evet,bizim görevimiz belki değil ama iş dönüp dolaşıp bizede uzanacak.Ben kesinlikle uzatılacağını düşünüyorum.
Kaldı ki kim kayıt olmak zorunda kim değil,o bile belli değil.Nace kodlarıyla ilgili bir liste yayınlanmalı,her firma o listeye göre kendi durumunu belirlemelidir.
 
Bu işe muhasebeciler olarak el atarsanız elinizde kalır aman diyeyim. Bu yoğunlukta yapılacak iş değil ayrıca sorumlulukları da yüksek. Çalıştığımız firma var ona yönlendiriyoruz ister o firmadan yaparlar isterlerse kendileri bulur.
 
Merhaba

Kimyasal Madde Toptan Ticareti yapan firmamızın çalışan sayısı 10 olmasına rağmen

2021 yılı mali bilanço toplamı 25 milyon sınırını geçtiğinden Verbis’e kayıt zorunluluğu doğdu.

Verbis’e internet üzerinden başvurup çıkan formu ıslak imza ile şirket yetkilisine imzalattık sonra

Kep adresiyle verbis’e gönderiyoruz.

Verbis formdaki mail adresimize kullanıcı adı ve parolası gönderiyor.

Bu parola ile sisteme girip kendimi atıyorum.

E devletimden girip bilgilerimi güncelliyor ve tahahhütnameyi onaylıyorum.

Bu aşamadan sonrasını devam etmeyi düşünmüyorum.

Bu aşamaya kadar gelmek cezai işlem ile karşılaşmamak için yeterlimidir?

Teşekkürler.
 
çalışan yok. inşaat şirketiyiz. aktif-pasif 31/12/2021 bilançosunda geçti. süre bitti tavsiyeniz nedir . tşkler
 
Merhaba,

Çalışan olmasada bilanço sınırını aşmanız ve istisna kapsamında olmadığızı baz alarak yinede bildirimde bulunacağınızı düşünüyorum.
Verilerin işlenmediğine dair bildirimde bulunma seçeneğiniz var onu seçmeniz gerekiyor bence.

Yine de emin olmak adına 198'i aramanızı tavsiye ederim. Son gün 06.06.2022 bu arada
 
Üst