Kredi Kartı Tutarı İle Pos Çekilen Tutarı Arasındaki Uyumsuzluk Hk.

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
Bir kafe işletmesi müşterinin işyerindeki pos cihazından yapılan satış tutarı (Tüm satışlar) kdv dahil, 30.000,00 TL'dir. Ancak müşteri nakite sıkışıyor ve 40.000,00 TL'lik kendi kredi kartından çekim yapıyor. Toplamda kredi kartından çekilen 70.000,00 TL oluyor, satış rakamı 30.000,00 TL'dir.

Malum idare de satışlar haricindeki kredi kartı çekimlerinin nedeni izahat istiyor, başıma hiç gelmedi ama bu sefer gelecek sanırım. Satış toplamı kredi kartı çekim tutarının altında olduğu için, vergi dairesi illaki bunu tespit edecektir.

Benim kdv beyannamesindeki kredi kartı satış tutarı satırına hangi rakamı yazmam en mantıklısı olur? 30.000,00 TL' mi? Yoksa 70.000,00 TL' mi?
30.000,00 TL yazsam; aradaki farkı neden beyan etmiyorsun diyecek?
70.000,00 TL yazsam; aradaki farkı neden matraha ilave etmedin diyecek?
 
Selamlar
Kendi pos'undan kimin kredi kartıyla çekim yapıyor.Kendi kartından mı,başkasının kartından mı?
 
Poslar satış aleti kredi için kullanılmaz kullanılırsa bir dilekçe ile izah etmek lazım izahtan sonra çömlek patlar.Kendi kartı ile ise idare banka muamele vergisi kkdf ve tüketici kredisinde alınan masrafları ister bankadan kredi almak fiatına gelir az taksitli olarak yanlış yapmış kredileri kapalı değil protestosu yoksa bazı bankalar biraz daha pahalı faiz oranı ile evraksız kredi veriyor normal belge istenen tüketici kredileri %0,89 civarında.Başkasına ait kartla ise bu kişiyi çağırıp ifadesini alırlar faiz varsa ki mecburen olacak yükü olduğu gibi transfer etsede girdi çıktı oluyor duruma göre tefecilik yapmak için a.ş olmak belli sermaye miktarı lazım tefecilik yasa dışı ama kazanç varsa idare vergisini istiyor.
Umarım bu yazdıklarım en kötü ihtimal olarak kalırda izahı kabul görür geçmiş olsun.Keşke kimse sıkıntı çekmeden işini yürütse çevirse ama olmuyor bazı şeylere erkenmi sahip oluyoruz acaba bu nedenle hayal kırıklığı oluyor ne dersiniz arkadaşlar.
 
Kendi kredi kartından çekmiş.
Kendi kredi kartından çekmişse, ne olur, ne yapmak lazım?
Başkasının kredi kartından çekmişse, ne olur, ne yapmak lazım?
 
Valla hocam benim aklıma gelen ve en doğrusu olarak mutlaka fark faturası kesmendir. Sanırım Mayıs döneminden bahsettiğin için bu işlemi yapabilirsin. Mükellefide bu durum ile alakalı hem kdv hemde beyannameye yansıtılan ve çapraz sorgu ile tespit edilen kredi kartı çekimleri hakkında uyarmalısın. Başka bir çözümü olan varsa dinlemek isterim.
 
Daha önceki aylarda fark faturaları kesiyorduk, problem değildi, bu sefer hem ihmal ettik, son gün fark ettik, ondan da çekim yaptığım diye bir uyarı gelmedi. Haziran ayına fatura kesildi, dönüp mayısa kesmek zorunda kalırız, bir de rakamın yüksek olması nedeni ile çekincem var?

Riskleri değerlendiriyorum şuanda? Neler gelebilir başımıza ona göre hareket edeceğiz.
 
Daha önceki aylarda fark faturaları kesiyorduk, problem değildi, bu sefer hem ihmal ettik, son gün fark ettik, ondan da çekim yaptığım diye bir uyarı gelmedi. Haziran ayına fatura kesildi, dönüp mayısa kesmek zorunda kalırız, bir de rakamın yüksek olması nedeni ile çekincem var?

Riskleri değerlendiriyorum şuanda? Neler gelebilir başımıza ona göre hareket edeceğiz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

İdare kdv ötv kaybına çok dikkat ediyor.Yaptığı iş kdvli bir işmidir %18 kdv li bir işse envanterinde bu kadar satılacak mal varmıdır varsa bile nylon işlem olacak fatura için yeni bir koçan açılabilir genelde bu işi kontür satanlar özel matrah olduğu için girişler belgeli mecburen çıkış olacak belgesiz başkalarına satılma fırsatı olduğu için yapıyorlardı.Fatura kesilince smyb olacak B formu var bu kadar malı alan tüketici olabilirmi sattığı malı bir kişi tüketebilirmi yoksa satmak içinmi aldı izahı oldukça zor.En ucuz seçenekten itibaren sıralayıp gerçekleştirmek lazım.Sayın müşteriler hata yapıyor çözmek yama bulmak meslek mensubuna kalıyor böyle zor bir iş daha varmıdır yeryüzünde bilemiyorum.Bir şey yapmakta suça iştirak gibi olacak müşteri öterse ben yapmadım muhasebeci yaptı derse bizim müşteriler melekler kadar saftır meslek mensubunun belgeside tehklikeye girecektir böyle düşünürsek hiç bir şey yapmamak pos tefecisi olayına katlanmak en iyisi galiba.Kolay gelsin.
 
İlgili güne satış faturası kessin sonra iade alsın gider pusulası ile:D ama yakalanırsa muck muck:D
 
Yapılan işlem yasal değildir. Banka nezdinde işlemin iptalini yaptırıp diğer kredi seçeneklerini denemelidir. İdare bu tip işlemleri (kredi için olduğunu) pek kabul etmediğinden mahkeme yolu gözükebilir.
 

Benzer konular

Üst