Arkadaşlar özellikle kırsal yerlerdeki petrol işletmelerinde veresiye alınan akaryakıtlar vadesi geldiğinde nakit olarak değilde, kredi kartı ile ödeniyor. Mal satıldığında yazar kasa fişi kesilmiş oluyor, kredi kartından çekim yapıldığında ise yazarkasa fişi kesilemiyor. Bu konuyu Petrol işletmesi olan mükelleflerimi uyarmama rağmem bir türlü bunun önünü alamadım. İşletme sahibide parasını alabilmek için mecburen bu uygulamayı yapıyor.
Şimdi problem şurda. Mal satıldığı anda yazar kasa fişi kredili olarak kesilip müşteriye verildi. Vadesi geldiğinde müşteri ödemeyi kredi kartı ile yapıyor dolayısı ile bir mal satışı olmadığı içinde yazar kasa fişi kesemiyor. Burada problem şu kredi kartlı şatış görünüyor ama fişi yok. o ay kredi kartlı şatışlar ile KDV beyannamesindeki satışlarda birbirini tutmuyor. Bu işin içinden bir türlü çıkamadım. Sizce ne yapılması gerekir.
Şimdi problem şurda. Mal satıldığı anda yazar kasa fişi kredili olarak kesilip müşteriye verildi. Vadesi geldiğinde müşteri ödemeyi kredi kartı ile yapıyor dolayısı ile bir mal satışı olmadığı içinde yazar kasa fişi kesemiyor. Burada problem şu kredi kartlı şatış görünüyor ama fişi yok. o ay kredi kartlı şatışlar ile KDV beyannamesindeki satışlarda birbirini tutmuyor. Bu işin içinden bir türlü çıkamadım. Sizce ne yapılması gerekir.