Kurumlar Beyanname

Üyelik
18 Kas 2006
Mesajlar
35
Merhaba..

2008 başında muhasebesini bize veren bir mükeelefin, eski muhasebecisi 2007 Yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesini vermemiş. ve Vergi dairesi takdir e sevk ederek cezalı tarhiyat yapmış. Eski muhasebecisinden 2007 yılıan ait evrakları ve beyannameleri alınamadı. 2008 Kurumlar vergisi beyanını verirken karşılaştırmalı bilanço verme imkanımız yok.

Bu durumda ne yapılmasını tavsiye dersiniz ? Karşılaştırmalı bilanço vermek zorunlumudur ?

Selamlar
 
Ynt: Kurumlar Beyanname

Zorunludur. E-beyandan hasırlıyorsanız kayıt etmeyecektir. Karşılaştırmasız verirseniz ceza yersiniz.
 
Ynt: Kurumlar Beyanname

Sayın Turko, teşekkürler yanıtınız için...

Ancak 2007 ile ile ilgili herhangi bir bilgi alamıyoruz. Evrakları bulup tekrar kayıt yapma gibi bir şansımızda yok. Her iki taraftanda bu nu temin edemedik.

Karşılaştırmalı vermememenin cezası nedir ? Başka ne yapmamızı önerirsiniz.. Selamlar...
 
Ynt: Kurumlar Beyanname

Mükellefle birlikte vd gidip rica ederseniz belki dosyadaki örnekren verebilirler.
 
Ynt: Kurumlar Beyanname

2008 açılış fişiniz herhalde girilidir. eğer o da yok ise 2008 yılının işlemlerini nasıl devam ettirdiniz. eğer var ise bilaçoyu bu fişten oluşturabilirsiniz.
 
Ynt: Kurumlar Beyanname

Tüm yorumlara katılmkla beraber sadece bilgi olması açısından söylüyorum.Geçmiş yıl bilgileri kısmına (1) yazarak bilançonuzu onaylayabilirsiniz.Hiç onaylayamamaktan iyidir.Daha sonra kayıtları düzelttiğinizde veya ulaştığınızda düzeltme verirsiniz.Saygılar.
 
Ynt: Kurumlar Beyanname

Diğer bir öneri;

Vergi dairesine bir dilekçe ile başvurup, ilgili yılların vergi dairesi onaylı bilanço ve gelir tablosunu isteyiniz.Damga vergilerini öder, bilançolara sahip olursunuz.
 
Ynt: Kurumlar Beyanname

Kurumlar beyannamesinde dar mükellef temsilcisini yanlışlıkla doldurmuşsak ve beyannameyi onaylamışsak düzeltme yapılması gerekir değil mi?
 
Ynt: Kurumlar Beyanname

Zamanın varken düzelt, sonradan ceza yemektense fazladan dv ödemiş olursun.
 
Üst