Limited Şikret'in Resen Terki Hk.

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
Tek ortaklı bir limited şirket iflas etti, battı. Firma sahibi şirketi tasfiyeye sokmak, Oda aidatlarını vs. ödemek için parasının olmadığını bundan dolayı da tasfiyeye gidemeyeceğini söylüyor.
Bir yerden bir ışık yakmışlar aklına, resen terk yapabilirsiniz diye.

Şirket için hiç beyanname vermesek ve şirkette işyerini zaten kapattığı/boşalttığı için şirket bir süre sonra resen terk yapılır vergi dairesi tarafından. Ancak sonrasında ne ile karşılaşırız, daha büyük bir sıkıntı olur mu?
Mesela aradan iki yıl geçtikten sonra şirketi kapatmak için tasfiyeye alsan bile aradaki geçen iki yılın beyannamelerini istiyorlarmış? Doğru mudur?

Yada başka neler gelir başına? Şirketi kapatalım derken de daha büyük borçlar ile de karşılaşmak istemiyoruz?
 
Tam Ferhat'ımın konusu.Bayılır böyle konulara ve özellikle böyle akıl verenlere :))
 
Resen kapanma öncesi beyan vermediğinden ceza tebliğ edilme riski bulunmakta.
 
Merhaba arkadaşlar, konu üzerinden bir mükellef (Ltd. şirket) halihazırda gayri faal. Ticaret sicilinden tasfiye ye girilmeden kapanış yapılamamakla birlikte mükellef bir dilekçe ile Vergi Dairesi ne dilekçe ile Resen Terk isteyebilirmi.?
Daha yeni yayınlanmış olan Uygulama İç Genelgesi 2016/2 Resen Terkin İşlemleri başlıklı G.İ.B. yayınlamış olduğu iç genelgede V.U.K. 160 atıfta bulunmaktadır. Sanırım Sn Zindan daha önceki konu başlıklarında bir müşterinizin bu şekilde yaptığını anlatmıştınız diye hatırlıyorum.
 
Evet şuanda beyanname vermiyoruz o şirket için, 2 ay oldu henüz, sonucunu göreceğiz ilerleyen zamanlarda. Şuanda henüz kapanış olmadı.
 
Üst