Limited Şirket Genel Kurulu

Üyelik
21 Mar 2009
Mesajlar
94
Konum
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba, limited şirket olağan genel kurulu yapılırken müdürlerin 15 gün önceden ticaret sicilinden çağrı yapmaları gerekiyor. Genel kurul yapıldıktan sonra kararın tekrar ticaret sicilinde tescil ve ilan edilmesi gerekiyor. Doğru mudur? Genel kurulda alınan her kararın ticaret sicilinde tescili zorunlu mudur? Bir de olağan genel kurul karar örneği olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim. İyi Çalışmalar...
 
olağan genel kurul a.ş.'lerde oluyor:confused:

limited şirket ortakları toplanıp alınan kararı karar defterine yazarlar, tüm kararların tescili zorunlu değildir, ana sözleşme değişiklikleri, hisse devri, adres ünvan değişiklikleri, sermaye artırımı, tasfiye gibi konular ticaret siciline tescil edilir.
 
Üstad, cevabınız için teşekkür ederim. 6102 sayılı Yeni TTK'nun 617. maddesinde limited şirketlerde olağan genel kurul düzenlenmiş. Buna göre limited şirketler de olağan genel kurul yapmak zorundadırlar. Ama daha önce hiç olağan genel kurul yapmadığım için nasıl yapıldığı hakkında fikrim yok. Değerli cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim.
 
Yapılacak genel kurulların mutlaka önceden ilan edilerek yapılması gerekmez. Bütün ortakların katılmasıyla ilansız toplantı da yapılabilir. (TTK'nın 416.maddesi A.Ş.ler için). Şirketlerin bir çoğu aile şirketi olduğu için genel kurullar formalite icabı toplanıyor. Bu nedenle ilansız toplantı yapılması tercih edilirse hem daha az masraf olur, hem de daha az formalite..
 
28.08.2012 tarihli resmi gazetede yönetim kurulu faaliyet raporunda olması gereken asgari bilgiler yayımlandı. A.Ş. ve ltd şirketlerde faaliyet raporu buna göre düzenlenecek. Bunun dışında ltd. şirketlerde de a.ş. ler gibi genel kurul toplantısı ile ilgili gündem belirlenecek, bu gündeme göre toplantı tutanağı hazırlanacak, vs.
 
Sayın bülent249 cevabınız için teşekkür ederim. Evet biz de zaten formalite icabı genel kurul yapacağız. Alacağımız herhangi özel bir karar yok. Bununla ilgili karar defterine ne yazmalıyız? Elinde örnek karar olan arkadaş varsa sevinirim.
 
Selamlar
Odadan yapılan açıklama aynen aşağıdadır..Sanıyorum işinize yarayacaktır..

"Anonim Şirketler ve Limited Şirketler Genel Kurul İşlemleri Yol Haritası" 11.02.2013 Pazartesi günü saat 11.00'da İSMMMO Web sitesinde hizmetinize sunulacaktır.
Bilgilerinize sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Saygılarımla,
Yahya ARIKAN
BAŞKAN
 
limitet şirket ana sözleşme

limitet şirket kuruluşunda ana sözleşme notere tasdik edilirken, ortaklar adına konu ile ilgili vekaleti olanlar ana sözleşmeyi onlar yerine imzalayabilirlermi bu konuda bir bilgi rica ediyorum.saygılarımla. atila
 
tek ortaklı limited şirket için genel kurul prosedürü nasıldır? uygulamada izlenecek yol hakkında bilgi verebilirmisiniz? ismmmo nun yol haritasından daha açıklayıcı bilgiye ihtiyacım var açıkçası...
 
Çağrı yapmak zorunlu olmadığı ve hükümet komiseri (yeni adıyla bakanlık temsilcisi) de gerekmediğinden ISMMMO'nun yol haritasındaki karar örneğine uygun bir karar alıp, örnekteki yıllık faaliyet raporuna uygun rapor hazırlayıp ticaret sicilde yayınlatmak şeklinde benim anladığım.
 
limited şirketlerin genel kurulunun ticaret sicilinde tescili yapılmak zorunda mı?? ticaret sicili ile görüştüm ''limitedlerin genel kurulu için tescil yapmıyoruz dediler????''
 
evet ben de bunu merak ediyorum bu genel kurullarla ilgili tutanaklar ne yapılacak?? ilk başta da bir karar alıp noter onayı vb gerekiyor mu?
 
Kesin olan şuan kimse birşey bilmiyor, Odanın yayınladığı yol haritası harici bilgi kalabalığı var.
Yapsak ne olur yapmasak ne olur bilen yok, tek ortaklı şirketler yapacakmı? Yapsa kendi çalacak kendimi oynayacak?
Yapıp dosyada mı saklayacak nereye götürecek noter mi lazım sicil mi lazım!!!
Çevreme soruyorum kurumlardan sonra yaparız diyorlar, peki ilk 3 ayda yapılırı takan yok mu?
TTK ne işler açtın başımıza..
 
ltd şti. olağan genel kurulu rutin prosedüre göre yapılır şirket işleyişiyle ilgili bir karar alınmazsa (müdür seçimi,adres konu vs.değişikliği,şube açma kapama gibi), ticaret sicilinde tescil edilmiyor diğer bir anlatımla genel kurul tutanağının ilgili karar defterine yapıştırılması kafi. a.ş. lerde ise ne olursa olsun genel kurullar tescile tabidir.
 
slmlr
genel kurul tmm TTK da zorunlu,ama bir yaptırım sözkonusu değil,bence çok ta kasmayın..
 
peki mart sonuna kadar yönetim kurulu karar defteri kapanış tasdiki sadece aş.ler için mi yenileri de kapsıyor mu (2013 için yeni deftertasdik ettirdik eski defterleri kullanmayacağız)
 
Ltd Şirketlerde Genel Kurul

merhaba öncelikle herkese kolay gelsin

ticaret odaları sitelerini incelediğimde genel kurul tescili için gerekli evrak ve belge örnekleri gözükmemektedir.ltd genel kurul tescil eden meslek mensubuz varmı istedikleri evraklar nelerdir

saygılarımla
 
Son düzenleme:
Üst