Limited Şirket Hisse devri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan avare73
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar.
benim bir sorum olacak.

Biz üç arkadaş 2008 yılında bir şirket kurduk fakat şirketi yürütemedik 2009 yılı sonunda şirketi başka 2 arkadaşa devir ettik. ancak sıkıntılar burda çıkıyor gibi. çünkü devir işlemini 2009 yılının aralık ayında yaptık. noterden sadece karar defterine aldığımız kararı tasdiklettirdik. başka bir işlem yaptırmadık. şimdi ben bi kamu kuruluşunda memur olarak çalışıyorum. ancak maliyeden bakıldığında şirket hala 3 arkadaşın üzerinde görünüyor ve hiç birimiz şirketle alakalı bir işlem yapmadık. bu sıkıntıdan nasıl kurtulabiliriz. üzerinden altı ay geçti bize herhangi bir ceza gelirmi nasıl davranmalıyız.

şimdiden teşekürler

Ynt: Limited Şirket Hisse devri

Selamlar. Noter hisse devri suretleri elinizde duruyorsa hemen gidip tescil ettirin.Öncelikle meslek mensubuna gidin,gidişatı o anlatacaktır.Ayrıntılar şu şekilde olabilir.

1- Noterden onayladığınız karar süresi geçtiğinden iptal edilecek yeni tarihli karar alınacak.
2- Tüm ortaklar değiştiyse müdürde değişecektir sanıyorum.Yeni müdür adına noterden unvan beyanı çıkacak ve hisse devri kararına müdür seçimi kararı ilave edilecektir.
3- Yeni ortakların nüfus cüzdan suretleri ve ikametgahları alınacaktır.

İşlemi yapmadığınız için ceza gelmez ama noterden yaptığınız işlem tescil edilmediği içinde hüküm ifade etmez.Bir an evvel tescil ettirmelisiniz.Saygılar.

Sayın twolf verdiğiniz cevap için teşekürler.

ancak elimizde olan karar geçersizmi sayılıyor. kararın geçerlilik süresi ne kadardır. şayet geçersiz sayılırsa yeni karar almamız lazım. ama ben şuan memur olarak çalışıyorum bu bana sıkıntı çıkartmaz mı?

Kararlar noterden tastik edildikten sonra 15 gün içinde ilan edilir.Süre geçtiği için yeni karar almalısınız.
Yeni karar aldığınızda şirketten ayrılış tarihi değişmeyecektir.Siz yine 2009 sonunda şirketten ayrılmış olacaksınız.Siz,şirketten ayrılan kişi olduğunuz için sıkıntı yaratmayacaktır.Şu durumda sıkıntı olur, eğer siz şirkette imza yetkili iseniz ve şu anda da 657 ye tabi iseniz, bu kararı tescil ettirmediğiniz sürece sıkıntı yaşarsınız. Eğer imza yetkiniz zaten yok ise sıkıntılı bir durumda yok.Kararın nasıl yazılacağını bizler biliriz.Yalnızca Karar tarihi yeni olacak ama şirketten ayrılış tarihi yine 2009 sonu olacak.Bulunduğunuz yerde meslek mensubuna danışıp karar defteri ve diğer evrakları verirseniz işleminizi yapacaktır. Müdür seçimi ile beraber sanırım 600-700 gibi bir masrafı olabilir. Saygılar.

noterden sadece hisse devri yapmanız yetmez onu tescil edip vergi dairesine bildirmelisiniz.

arkadaşlar vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekür ediyorum.

Şirketteki ortaklıktan ayrılma tarihi; hisse devirlerinin noterden yapıldığı tarih olan 2009/Aralık ayı değil, karar alınıp tescil ettirildiği günün (ne zaman yaptırırsanız) tarihidir.