Sayın
@ksimkesyan sizin bilginize, tecrübenize burada kimse bir şey diyemez.
Ama çıkarımlarınız hatalı. Yani illaki yorumlarımın hatalı olduğunu söylemek için "Pass Kredi" yi öne sürmeniz, yeterli bir şart değil. "Pass Kredi" olarak değil, köprü kredi olarak biliyorum. Peki bu durumda yaptığım yorumları doğru yaptı mı şimdi?
Peki son paragrafınızda bu iki şirketin grup şirketi olmamasında gördüğünüz sıkıntı, "Pass Kredi" bilgisini uygulanamaz olduğunu, uygulansa bile riskli olduğunu ortaya koymuyor mu? Sıkıntılı olarak gördüğünüz bu hususu, bu kadar kolay nasıl önerebiliyorsunuz? Beni geçin, benim yazdıklarım %100 hatalı diyelim, ama siz kendinizle çelişmiyor musunuz?
Köprü kredi detaylı bu örnekte geçerli ise, son paragrafı neden yazdınız? Bana değil, kendinize cevap verin.
Benin anladığım yukarıda yazılanları tam bir değerlendirme yapmadan cevap yazdınız. "...Özsermaye / KKEG gibi başlıklara hiç girmiyorum muhtemelen Finansman Gider Kısıtlamasından bahsettiniz..." demenizden belli oluyor. Oysa benim dediğim kanunlarda yazan bir maddeydi;
"Madde 12 Örtülü sermaye
(1) Kurumların, ortaklarından veya ortaklarla ilişkili olan kişilerden doğrudan veya dolaylı olarak temin ederek işletmede kullandıkları borçların, hesap dönemi içinde herhangi bir tarihte kurumun
öz sermayesinin üç katını aşan kısmı, ilgili hesap dönemi için örtülü sermaye sayılır."
Sayın
@smmcanan 'da verdiği cevapta "Öz sermayesinin 4 katı kadar" demişti alınan borcun.
Kurumlar Vergisi Kanunu;
Madde 11 Kabul edilmeyen indirimler
(1) Kurum kazancının tespitinde aşağıdaki indirimlerin yapılması kabul edilmez:
a) Öz sermaye üzerinden ödenen veya hesaplanan faizler.
b) Örtülü sermaye üzerinden ödenen veya hesaplanan faiz, kur farkları ve benzeri giderler. |
Ama Finansman Gider kısıtlamasını da bahsettim, yalnız bu konu özelinde söylemedim. Mali verileri elimizde yok. Yabancı kaynak kullanımı olduğu için, bu konuya da dikkat et anlamında ilettim. Tüm detayları vermeye çalıştım açıkçası.
En başta da söyledim, kefil olunsaydı da asıl kullanan şirkete çıksaydı kredi. En sonunda da ; "
Bence bu konuda uzman bir SMMM'den bir yardım alın. Bu saydığım şeylere dikkat etseniz bile, bir incelemede sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Bu işin muhakakkak başka ince detayları vardır." yazdım.
Uyarılarınız da problem yok. Bu uyarıları verip "bu pass kredi"
@Aquatim'i dikkate alma yap geç demeniz hata. Köprü kredi uygulaması bu örnekte uygulanamıyorsa, benim dediğime gelinmeyecek mi? Nasıl bu kadar rahatça bu sözü söylediniz?