Limited Şirket Ortağının Ölümü

Üyelik
9 Ağu 2005
Mesajlar
7
Limited şirket ortağının ölümü halinde yapılması gerekenler nelerdir.
1- Şirket iki ortaklıdır. Ölüm sonucu 1 ortağa düşmüştür.
2- Ölen ortağın varisleri mirası kabul etmiştir.
3- Vergi Dairesi/Ticaret sicili/Veraset ve intikal yönünden yapılması gerekenler nelerdir.
4- Ölüm 1 hafta evvel olmuştur.
Herkese hayırlı günler diliyorum.
 
Merhaba
Öncelikli olarak mahkemeye başvurup veraset ilamını almanız gereklidir.
Daha sonra ortaklar kurulu karar alıp veraseten hisse devri yapacaklardır
(bunun için ito.gov.tr de karar örneği mevcut )
Örneğin ölen ortağın 6.000 YTL hissesi varsa, veraset ilamı da 3 kişiye çıkarsa 6000/3 =2000 herbir ortağın alacağı hisse miktarıdır.
Eğer ölen şirket ortağı yerine veraseten hissedarlar devam edecekse bu kadar.
Ancak ortak değişkliği olacak ise veraseten hisse devrini tescil ettirip noter'de hisse devir sözleşmesi hazırlanıp onunda tescil işlemini yaptırmanız gerekir.
 
sayın fatih enes

öncelikle veraset ilamı nı temin edin bunun için sulh mahkemesine müracaat edin(veraset ve intikal vergisi ölüm tarihinden itibaren 4 ay içerisinde verilmesi gerekiyor) versaset ilamı sonucunda paylara bölüneceginden hisseleri oranında ortaklıga iştirak edeceklerdir bununla ilgili karar alınacak ve ticaret sicile tescil edilecek baglı bulundugunuz vergi dairesine dilekçeyle bildireceksiniz

saygılarımla
taner ozturk
 
VERASETEN HİSSE DAĞILIMI
___________________________________LİMİTED ŞİRKETİ
Karar Tarihi:
Karar No:
Toplantıya Katılanlar:
Şirket ortakları şirket merkezinde toplanarak aşağıdaki hususu karar altına almışlardır.
1. Şirket ortaklarından _____________'ın __ /__ /____. tarihinde vefatı nedeniyle şirkette sahibi bulunduğu sermaye tutarı olan ________________ YTL'nın T.C. ______________ Sulh hukuk mahkemesinin __ /__ /____. tarih _____ Nolu veraset ilamı gereğince;
a. ____________________.YTL'si varislerden T.C.uyruklu İstanbul ili _______ ilçesi ________. Adresinde ikamet eden _________________ 'a
b. ____________________.YTL'si varislerden T.C.uyruklu İstanbul ili _______ ilçesi ________. Adresinde ikamet eden _________________ 'a intikal etmiştir.
2. Yukarıda bahsi geçen verasetten dolayı intikalin kabülüne ve keyfiyetin pay defterine işlenmesine;
3. verasetten dolayı intikal neticesinde şirket sermaye yapısı aşağıdaki gibidir.
_________. YTL'sı ____________ 'a
_________. YTL'si ____________ 'a
_________. YTL'si ____________ 'a
Bölünemeyen ____________ YTL'nın __________ YTL'si ___________ 'a ______________. YTL'si ____________ 'a _________'TL'si _____________ a ait olup müşterek temsilci olarak _____________ 'ın seçilmiştir.
imza imza

bu karar işinize yarar umarım
 
Bu konuyla ilgili olarak bende bir şey sormak istiyorum.

Eğer limited şirket ortağı aynı zamanda şirket müdürü ise ve varislerin mirası kabul etmiş olduklarını varsayarsak ölen ortağın hissesi kadar hisse alacaklar ise şirket borçları konusundaki durumları ne olur.

Yada mirası reddetmiş iseler şirket borçları ile ilgili olarak diğer ortakların durumu ne olur.


Yorumlar için şimdiden teşekkürler.
 
Sayın SİBEL
6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 7.maddesinde, borçlunun ölümü halinde mirası reddetmemiş mirasçılar hakkında da bu kanun hükümlerinin tatbik edileceği ve borçlunun ölümünden evvel başlamış olan muamelelere devam olunacağı belirtilmiştir şirket borçlarını üstlenmiş olacaklardır.

Miras reddi Sulh Hukuk mahkemesine 3 ay içerisinde Reddi miras davası açarak mirasdan kurtulabir.
Diğer ortaklar için zaten ortağın vefatı ile iki ortaklı olduğu için şahıs işletmesi huviyetine girecektir mahkemeye başvurarak fesh ettirebilir.

-------------------------------------------------------------------------
Tabiki üstadların forumdaşların yorumlarınıda görmek lazımdır.
 
limited şirket 2 ortaklı ise ve ortak aynı zamanda müdür olan ortak vefat ettiğinde müdür kim olabilir vefatın ilgili yerlere bildirme süreleri ve nerelere bildirilmeli.
 
merhabalar,
ltd.şti. ortagı yaklasık 4 yıl önce vefat etmiş. Mirasçılarda mirası kabul etmişler ancak şirket gayrifaal olduğundan hisse devri ve ticaret sicil de tescil işlemleri ihmal edilmiş,yapılmamış. Şimdi Şirketin sermaye artıırımı yapılacak. Bu arada hisse değişikliğinide tescil ettirsek ki mecburen yapacağız cezai bir durumla karşılaşırmıyız? Dikkat etmemiz gereken özel bir durum varmıdır? teşekkürler.
 
2 ortaklı şirketin,vbir ortağının ve aynı zamanda müdürünün ölmesi ve eşinin reddi miras yapmasında şirket ne olur, işlemleri nelerdir.
 
Ynt: Limited Şirket Ortağının Ölümü

Limited şirket ortağının ölümü sonucu hisse değişimi için tüm mirascıların ortaklar kululu toplantısına katılma ve imzalama mecburiyetleri varmı yoksa eksik mirascı ilede ortaklar hisse devri için toplanabilirmi
 
Üst