Limited Şirketi Yetkili Müdürü Ve Ortağı Vefat Ederse...

Üyelik
24 Eyl 2013
Mesajlar
10
Konum
malatya
3 ortakli bir limited sirketinin ortaklarindan biriyim. Sirket ortagi ve muduru agir hasta. Butun dualarimiz iyilesmesi icin. Ben kamuya atanmayi bekliyorum, muhtemeldir ki Kasım ayinda atanacagim. Bu durumda bildiginiz uzere goreve baslamam icin sirket ortakligindan cekilmem gerekiyor. Sirket ortagi ve muduru vefat ederse benim sirketten cekilmem acisindan bir sıkıntı teşkil eder mi? Boyle bir durumda surecin nasil isleyecegi ve ne kadar zaman alacagi hususunda bilgi verirseniz sevinirim.
 
Selamlar..
Şirkette imza yetkiniz yoksa,sadece ortaksanız ve şirkette yönetim görevi üstlenmiyor iseniz,bu haldeykende kamuya atanabilirsiniz.Bu durum engel teşkil etmez.
Konuyla ilgili okuyabilirsiniz: Memur ticaret yapabilir mi? - Memurlar.Net
Bu,olayın bir yönü...
İlla şirketten ayrılmalıyım diyorsanız,müdür ve yetkili ortak sağ iken,hisse devri yapıp,hissenizi,diğer ortaklardan birine veya dışarıdan ortak olabilecek başka birine hissenizi devredebilirsiniz.Tabiki devir yapmanız yetmez, konununda Ticaret sicilinden tescil edilmesi gerekecektir.Tescil içinde çoğunluk kararı gerekecektir.
Konuyla ilgili okuyabilirsiniz: BURSA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI • Başlık görüntüleniyor - Ltd. Şti. Hisse Devri Değerlendirmesi....!

Vefat olayı,eğer hisse devrinden önce gerçekleşirse,bu durum tabiki hisse devri yapılmasına engel olmaz ancak alınacak karar için çoğunluğun sağlanabilmesi açısından vefat eden veya etmesi muhtemel şahsın,hisse payını bilmek gerekir.Çoğunluğun sağlanması için önemli derecede hisse payına sahipse,haliyle alınacak karara imza atması gerekecektir.vefat edilmesi halinde imza atmak mümkün olmayacağından,bu durumda,önce,veraset işleminin yapılması gerekecektir.Yani önce varisleri,şirket ortağı yapmak,ortak sayısını ve hisse paylarını güncel hale getirmek,sonrasında devir işlemini yapmak gerekecektir.
Nihayetinde hisse devrinin aciliyeti,ortakların hisse ve karar alma nisabı çoğunluğuyla alakalıdır.
Fazla kafa karıştırmadan ilk etapta söylenebilecekler şimdilik bunlar olabilir.
Saygılar
 
Sirketin yetkili müdürü var. Ve bu ben degilim. Bu yonetim gorevi ustlenmedigim anlamina gelir mi? Tesekkur ederim. Saygilar sunarim.
 
Evet o anlama gelir.O cümleyi genel manada kullandım.Şu anda bahsettiklerinize göre,ortaklıktan ayrılmanızı gerektirecek bir durum pek yok...
Yinede belge incelemeden karara varmak çokta sağlıklı olmaz.
 
Limited şirket ortağının kamuda görev yapması konusunda pek emin değilim. Bir yorum var ama çok net değil.
 
Devlet Personel Başkanlığından konu ile ilgili yorum alsam? Az once ali tezelin bir makalesinde de ltd sirketi ortagi olunabilir, yetkili mudur olunmadigi muddetce diye okudum tahsin beyle bire bir ayni yorumu ali tezel de yapmis? Nizam bey sizin kuskunuz nedir konu ile ilgili.
 
En iyisi devlet personel dairesinden yorum almak. Ali Tezel de bu konuda çok saygındır. Benimki sadece eski deneyimlerden bir şüphe.
 
Devlet Personel Başkanlığını aradım. Googleda arama yapin, çıkacak olan sartlari sagliyorsaniz sirket ortagi olmanizda problem yok. Yorum bu oldu:)
 
Vay be,Personel Başkanlığı bile herşeyi bilen gugul amcaya güveniyor topu atıyor desenize..Bilmiyoruz demiyorlar da gugul amcaya sorun diyorlar..Bu da güzel :)
 
Personel Başkanlığı ile tekrar gorustum. Sirket yetkili müdürü var olmasi ve bu müdürün kesinlikle ben olmamam durumunda, sirket ortakligindan ayrilmadan devlet memuru olabilecegimi soylediler. Tesekkurler yorumlarınız icin.
 
Üst