fonradar

Limited Şirketinden Ortaklıktan Ayrılma

Üyelik
20 Şub 2019
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Herkese merhaba,
Ciddi bir sorunum olan bir türlü çözüme kavuşturamadığım bir konuyu size danışmak istiyorum.
2014 yılında erkek arkadaşımla kurduğumuz bir limited şirketi var. %50 hissesi onun,%50si benim. Nisan ayında şirket kuruldu haziran ayında hem şirket içinde kendisinden kaynaklanan sorunlar sebebiyle hem işimizi noktaladık hemde gönül ilişkimizi bitirdik. Bunları detay vererek anlatmamdaki sebep şu; o günden beri şirket faal olmadığı halde açık kaldı işyeri boşaltıldı fakat resmiyette işyeri hala açık. Ortaklıktan ayrılmak istediğimi söyledim imza vermedi. Şirketi kapatalım yazık günah boş yere bağkur işliyor vergi,spotaj çıkıyor diyorum onu da kabul etmiyor. Kendisiyle beni ölüm tehditinde bulunduğu için mahkemelik oldum. Polis tutanaklarına zaten geçti tüm bunlar ve ertelemeli hapis cezası ve para cezası aldı. Hatta en sonunda uzlaşma için adliyeden arayan kişiye bile söyledim böyle böyle kendisiyle adımıza bir şirket var ama faal değil ciddi durumda mağdurum onun kapatılması için imzasını rica ediyorum dedim. Ona da yanaşmadığı için uzlaşma olmadı ve duruşma görüldü ertelemeli hapise karar verildi. Yıl oldu 2019 şirket hala açık ve ben sağlıktan da yararlanamıyorum sizlerden ricam bana yol göstermeniz. Bu arada kendisine ortaklıktan ayrılma vs ile ilgili noterden ihtar da çektim 2015 senesinde. Ona da yanıt vermedi bu durumda ne yapmam gerekir. Ben sorunsuz bir şekilde nasıl kurtulup kendimi sıyırabilirim.
Cevaplarınız benim için değerli. Şimdiden vakit ayırıp cevap yazma nezaketinde bulunacak kişilere teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Saygılar.
 
Sizin için artık yapılacak tek şey yasal yollara başvurmak. Ticaret mahkemesine giderek şirketin feshini talep edebilirsiniz.
 
Merhaba
Ticaret mahkemesi işi fazla uzatmayıp,bunca bilgi-belge ve olay sonucunda şirket feshini hemen yapacaktır diye düşünüyorum.
 
Üst