Ltd. Şirket Müdürlük Görevine Son Verilmesi Karar Metni Nasıl Olmalıdır?

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,479
Konum
istanbul
Limited şirkette ortak olmayan bir müdürün müdürlük görevine son verilecek karar metni nasıl olmalıdır?

"Şirket müdürlerinden Emre .......a' nın müdürlüğü sona ermiştir."

uygun olur mu? Daha uygun ifade olabilir mi?

Not: Müdür görevine son verilmektedir yani kendisi istifası yoktur

Teşekkürler
 
ortak olmayan müdürün müdürlük görevinin verilmesine ilişkin kararın tam tersi karar alacaksınız.şirket ortağı olmayan müdür emre... müdürlük görevinin sonlandırılmasına şeklinde.yine de bağlı olduğunuz ticaret odasından teyit ederek yapmanız sağlıklı olur.
 
Bu konuda çok belirgin bir şekil yok.Örneklendirdiğiniz cümle bunun için yeterlidir.Tabi ana sözleşmedeki karar nisabına uyarak karar imzalanacaktır.Belki bu anlamda ve bundan sonra şu tartışılabilir.Dışarıdan atanan müdür, belli bir ücret karşılığı bu görevini yerine getiriyorsa ve kendi isteği dışında ortaklar tarafından müdürlükten azlediliyorsa belki burada bir tazminattan bahsedilebilir.Bu konuyu da göz önünde bulundurun yeter.
 
Sevgili Tahsin,

Şirket ortağı olmayan bir kişinin Müdür olarak atanmış olması sonuçta bir iş akdidir. Basit tanımıyla şirketin çalışanıdır, öyleyse iş yasası zaten devrededir. Burada esas olan müdürlük görevinden azledilmesi yanında şirketle olan ilişkisinin de kesilip kesilmediğini belirlemektir. "Müdürlük görevi sona erdirilmiş ve yetkilerinden azledilmiştir" gibi bir cümle iş akdinin sona erdiği anlamına da gelmiyor aslında, bu nedenle yazılan kararla bu durumun da net bir şekilde ortaya konması gerekir. Tabi şirketle ilişik kesiliyorsa Kıdem Tazminatı ve diğer hakların da ödenmesi gerekir.
 

Benzer konular

Üst