Ynt: Ltd.Şti. Hisse devri iptal.
buna benzer bir durum geçen hafta başıma geldi.Biraz farklı olmakla birlikte benzer bir sorun.Şöyle ki;
Noterden hisse devri yapıldı,tescile verildi fakat farklı bir sebepten ötürü evrakım sicilden geri döndü. Firma istenilen düzeltmeyi yapmak istemediğinden hisse devrini iptal edip hiç işlemem almam daha iyidir diyerek işlemin iptalini istedi.(haliyle yatırılan harcın da iadesi söz konusu) ticaret odasına geçen hafta iade talebinde bulunuldu.Bu hafta içinde sonuçlanacak.Bu,işin ticaret odası ayağı..Birde noter ve vergi dairesi ayağı var.Normal prosedürde hisse devri iptal edilecekse noter tarafından birde fesih düzenlenmesi gerekiyor.bunların harcıda hemen hemen hisse devri harcı kadar.Bunu yapmak istemediğimi söyledim.Ayrıca evrakın suretini de vergi dairesine gönderdiklerini öğrendim.Fesih çıkarmak istemiyorsanız vergi dairesiyle görüşün dediler.Daireye gittim.Durumu anlattım.(hisse devri evrakı gelince benden diğer evrakları istemeyin,zaten işleme almadım vs.) bize bir dilekçe yazın,.... tarihte ... noterinden hisse devri yapıldığını fakat sicilden işlem yapmadığınızı,yani evrakı işleme koymadığınızı,noterden de ekstra ücret ödememek için fesih düzenletmediğinizi belirtin,evraklar bize geldiğinde bizde sizden eklerini istediğimizde dilekçeyi gösterirsiniz,hiç işlem yapmayız dediler.
bahsettiğim olay daha 1 haftalık olduğu için bu şekilde olay halledilecek.Fakat sizdeki olay epeyce önce olmuş.Bu durumda vergi dairenizle görüşüp çözme yoluna gideceksiniz.
Saygılar.