Lucada Ay İçinde İşe Giriş Çıkışlarda Asgari Geçim İndirimi

emansur

Tanınmış Üye
Üyelik
30 Tem 2009
Mesajlar
1,502
Konum
İstanbul
Ay içinde işten çıkış ve işe giriş yaptığım bir personelin iki kez asgari geçim indirimi olmaması için personel kartından birine agi uygulama seçeneğini seçtim sonraki ay tekrar uygula diyeceğim doğrumudur...
 
Selamlar
İki kere agi uygulayabilir.Agi'lerin toplamı kanuni haddi geçmiyorsa sorun yok..Geçiyorsa dediğiniz şekilde bir uygulama yapabilirsiniz..Luca da işlemi nasıl yaptığınız değil, gerekenden fazla hesaplama yapmamanız önemlidir.Gerekirse manuel hesaplama yapınız.
Saygılar
 
Uygula/Uygulama seçenekleriyle uğraşmanıza gerek yok.İki personelde de uygula seçeneğini seçin.Daha sonra en son yaptığınız girişe gelin.Yani çıkış yaptığınız değilde giriş olan.Yeni girişteki personele çift tıklayıp bilgilerine girin.Yukarıdaki sekmelerde "ASG.GEÇ.İND." seçeneği var oraya tıklayın.Orada "Önceki İşyerinde Ödenen Son Asgari Geçim İndirimi" başlıklı bir bölüm var.Oraya personelin çıkışında ne kadar AGİ aldığını yazın ve kaydet deyin.

O ay içinde personelin önceki AGİ'sinide hesaba katıp yeni olan girişte kalan eksik AGİ'yi yansıtacak sadece.Yani 2 girişinde toplamı bu kişinin o ay alması gereken toplam AGİ kadar olmuş olacak böylece.Daha sonra tekrar oraya yazdığınız AGİ tutarını silmenize gerek yok.Luca sadece o çıkış-giriş olan ay için uygular.Sonraki aylarda normal AGİ devam eder.

Örneğin bu kişi 10 Mayıs'ta işten çıktı ve 25 lira AGİ haketti 10 günlük.Daha sonra 20 Mayıs'ta girişi oldu.Bahsettiğim yere girip oraya 25 lirayı yazdığınız zaman geriye kalan 48,40 lirayı yansıtacak sadece yeni olan girişe (kişinin AGİ'sini 73,40 lira olarak baz aldım).Sizde bordroya baktığınızde göreceksiniz zaten.
 
Bu kişi asgari ücretli değil her iki asgari geçim indirimi tutarıda 73,40 TL Tahsin bey kanuni haddi derken bu kişi için had 73,40 olmuyormu?
 
1 kişinin eğer bekarsa bir ay için alacağı asgari geçim indirimi 73,40 TL'yi geçemez.

Sizin yapmanız gereken 2. giriş için dediğim yere gelip 73,40 yazmanız.Böylece yeni giriş için program AGİ'yi otomatik olarak sıfır olarak yansıtacak.Çünkü çıkışta tüm AGİ'yi almış oluyor.
 
1 kişinin eğer bekarsa bir ay için alacağı asgari geçim indirimi 73,40 TL'yi geçemez.

Sizin yapmanız gereken 2. giriş için dediğim yere gelip 73,40 yazmanız.Böylece yeni giriş için program AGİ'yi otomatik olarak sıfır olarak yansıtacak.Çünkü çıkışta tüm AGİ'yi almış oluyor.

sizin söylediğinizi manuel yapmış oldum o zaman...mantıklı olanı sizin söylediğiniz sanırım olması gerekende öyle ben programda bunu nasıl yapacağımı bilmediğim için uygulama diyerek çözmüştüm...Teşekkür ederim
 
Son düzenleme:
Ya evet aslında uygula/uygulama seçeneğini kullanarak yapabilirsiniz ancak tutar tam olduğu zamanlarda olur sadece o.Mesela küsüratlı olsaydı yukarıda verdiğim örnek gibi o zaman dediğimi uygulamanız gerekirdi.
 
Üst