Lüks Yatlardaki ÖTV İndirimi Taksilere de Uygulanmalı

  • Konbuyu başlatan T U R K O
  • Başlangıç tarihi
T

T U R K O

Ziyaretçi
MUZAFFER ILICAK

TÜRKİYE Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Mart ayında başlayan ÖTV indiriminin ithal otomobillere yaradığını belirterek, ?Lüks yatlara getirilen ÖTV-KDV indirimi, yıllardır vergi indirimi bekleyen taksici esnafına da getirilmeli? dedi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Apaydın, küresel ekonomik krizin Türkiye?deki etkilerinin azaltılması ve ekonominin yeniden canlandırılması için başta otomotiv, mobilya ve beyaz eşya sektöründe uygulamaya konulan ÖTV ve KDV indirimlerinin olumlu etkisinin görüldüğünü belirtti. Otomotiv sektöründe yapılan vergi indiriminin ise daha çok ithal otomobillerin satışını artırdığını kaydeden Apaydın, ?Mart ayında başlayan ÖTV indiriminin ardında satılan her 100 otomobilden 74?ü ithal otomobillerdir. İthal ürünlerin satışı ekonomimizi canlandırmaz, tersine krizi daha da körükler. Taksici esnafımız için bir defaya mahsus olarak istediğimiz ÖTV ve KDV indirimi ise daha çok yerli otomobillerin üretimini artıracaktır? dedi.

Akaryakıt zamları halkı bıktırdı
TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ?Akaryakıt zammı artık hız kesmeli. Şoför esnafımız bu zamlardan fazlasıyla bıktı? dedi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Palandöken, akaryakıta yapılan zamlardan şoför esnafının çok muzdarip olduğunu ve her gittiği ilde akaryakıta yapılan zamlardan şikâyet geldiğini belirterek, ?Akaryakıt zammı artık hız kesmeli. Şoför esnafımız bu zamlardan fazlasıyla bıktı. Artık dayanma gücü kalmayan taksici, dolmuşçu ve servisçilik yapan esnafımız, bu zamları ücretlere yansıtmak zorunda kalıyor? dedi.

El sanatları, Amasya?da yeniden hayat buluyor
AMASYA?DA kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarında ?Yassıçal çuhası? dokuması Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarla yaşatılmaya çalışılıyor. Edinilen bilgiye göre, Amasya yöresine özgü ve genellikle Yassıçal beldesiyle yöresinde dokunduğu için ?Yassıçal çuhası? olarak bilinen kumaş, bugün pek bilinmese de, Amasya Halk Eğitim Merkezi, bu dokumacılığı yaşatmak için kurslar açıyor. Kök boyalarla renklendirilmiş yün iplerle yapılan dokumacılık, şimdi yerini pamuk karışımı iplere bırakmış olmasına rağmen geleneksel motifler içeren çuhalar bugün modernize edilerek ev mefruşatı ve kıyafetlere de uygulanıyor. Amasya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Çanakçı, konuya ilişkin bilgi verirken, Amasya?nın geleneksel el sanatlarından olan ve ?Yassıçal çuhası? adı verilen dokumacılığın Halk Eğitim Merkezi tarafından yaşatıldığını söyledi.
 
Üst