Maaş Haczini Muhasebe Ödememiş ?

Üyelik
1 Nis 2013
Mesajlar
5
Konum
istanbul
Merhaba taşeron bir firmada işçiyim. Maaşıma şubat ayında ödeyemediğim bir senet yüzünden maaşımın 4/1 oranında icra geldi. Mart ayındaki bordroma baktığımda maaşımdan 200 Tl. icra kesintisi olmuş ve maaşımda haliyle eksik yattı. Hal böyleyken bugün nisan 1 ve halen muhasebe icraya maaşımdan kestiği 200 tl yi yatırmamış aklıma bazı soru işaretleri geliyor muhabese kendi cebinemi indirdi ? öyle olmasa şubat kesintisini martta yatırması lazımdı şu saatten sonra yani nisan ayında yatıracağı para mart ayı kazancımdan olacağından şubatınki arada kkaynayacakmı ? ve bu gibi durumda ne yapmam lazım ? muhasebe ile görüşmemde niye takip ediyorsun sonuçta icraya gidecek boş ver gibi sallayıcı cevaplar aldım.

2. sorum ise işten ayrılırsam başka bir iş yerinde tekrar çalışmaya başladığımda icra aynen devammı ediyor yoksa karşı taraf yeniden tebligatmı çekmesi gerekiyor ?

Sorularımın aciliyeti çok yüksektir cevaplarsanız çok sevinirim.
 
Maaşınızdan yapılan kesintinin icranın hesabına yattığına dair banka dekontunu istemek en doğal hakkınız.
Ayrılıp yeni bir işyerine başladığınızda maaşınıza yeniden bir icra gelmesi gerekir.
 
icraya parayı Yatırmıyor muhasebeci ki sorun burda zaten. Yatırsa dediğiniz gibi istemek en doğal hakkım. icranın hesabına yattığı gün karşı tarafın hesabına yatıyor sanırım çünkü karşı taraftan vakıfbanktan hesap açıp hesap numarasını istemiş icra dairesi
 
Nasıl yani sizin hak edişinizden kesip de neden yatırmıyor. Bunu hiç bir muhasebeci kolay kolay yapamaz. Amiri fakan yokmu?
 
Proje müdürümüze telefon ettirdim muhasebeyle görüşmesi için , onada aynı şeyi söylemiş hacizi neden kendisi takip ediyor etmesin filan demiş. Muhtemelen şubatın 27 sinde hacizi koydu bana ama karşı tarafada 1 martta koyduğunu gösterdi 1 martta icraya koyduğunu gösterirse nisanda yatırıcak 1 ay kara geçicek yani cebe indirecek benim tahminim bu yönde.
 
Bi sorum daha olacak bu da önemli icraya para yatar ise kaç gün içinde hesaba düşer ? karşı taraftan hesap numarası istemişler vakıfbanktan onlarda vermiş aynı gün içinde hesaplarına düşermi yoksa icrada para uzun bi süre bekletilirmi?
 
İcra dosyanıza yapılacak ödemeler "havale yada eft" yoluyla gönderilir.
Anında dosyanıza ait hesaba düşer.
Bir takım icra kesintileri uygulanır ödediğiniz rakama. Bir nevi ödediğiniz tutar brüt rakamdır.
 
Tşk. ederim yardımlarınız için az da olsa beni aydınlattınız, saolun. Bu saatten sonra söylenecek tek söz Mevlam kimseyi borçlu kılmasın olacak...
 
maaşınızı aldığınız tarihte işveren sizin maaşınızdan kesintiyi yapar ve icra dairesine ait olan vakıfbank ıban nosuna yatırır ve açıklamasına sizin dosya esas noyu ve isminizi yazar yatıran kısmına ise işveren ismi veya firma ismi yazar.
siz yatırılan bu paranın dekontunu isteme hakkına sahipsiniz.
tavsiyem icra dairesine gidip dosyanız hakkında ödeme ve durum bilgisini almanız eğer e-imza veya mobil imzanız var ise vatandaş portal sitsinden girip dosyanız hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
maaş hacziniz ilgili icra dairesinin ıban nosuna yattıktan sonra hesaba girmiş olur icra dairesi yatan parayı görür ve sizden alacaklı olan kişi veya kurumun vekili olan avukatın hesabına yatırır.
 
çalışan işçimize 2 adet aynı bankadan icra yazısı geldi maaşına haciz konulmadı hakkında. Buna karşılık 2 adet icar yazsına birden nasıl maaşının1/4 nü kesip gönderecğiz.
1.icra dosyasına 1/4 nü maaşın kesip yatıdık diyelim 2.,icar dosyasına nasıl ödeme yapacağız. Yokda 1.ni yatırıp diğeri için maaşında ya da haciz vardır deyip yazı mı yacacağız.
Bir de bu işçinin maaşı da düzenli ödenmiyor yani her ayın başında ödenmiyor farklı tarihlerde ödeniyor. İcraya nasıl bir yazı yazmammız gerekir.

Aynı konu ile ilgili işçinin çıkışı icra yazsından önce yapılmış ise 5 gün önce falan çıkış bildirgesini ekleyip icarya yazı mı yazalım.
 
Hacizle ilgili ilk dosyanın borcu kapandıktan sonra diğer dosyanın ödemesine başlayacaksınız. Bunun içinde ........... maaşı üzerinde ....... icra müdürlüğünün ......... dosyasına haciz kesintisi yapılmaktadır. Dosya kapandıktan sonra müdürlüğünüz dosyasına ödeme yapılacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken son icra kesintisini ödedikten sonra ödeme yaptığınız icra müdürlüğüne dosyanın kapanıp kapanmadığını, ödemeye devam edilip edilmeyeceğini sorunuz. Nedeni ise ilk gelen yazıda atıyorum 1.000 TL.lik haciz geldi. Ancak dosyada faiz, avukat vs. nedenlerden dolayı tutarda artış olabiliyor. Gelen yazıya göre hareket edersiniz.
İşçi ayrıldıktan sonra yazı gelmiş ve hiçbir alacağı yoksa; ........ şu tarihte işyerimizden ayrılmış olup, nezdimizde hiç bir hak ve alacağı bulunmamaktadır" şeklinde bir yazı yazarsınız.
 

Benzer konular

Üst