Maliye Bakanlığınca yayınlanan 2010 smmm tarifesini arıyorum

Tahsin Kurt

Fenomen Üye
Platin Üye
Selamlar arkadaşlar.Odanın yayınladığı liste elimizde mevcut ama birde Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı tarife var. Elinde olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.

Ynt: Maliye Bakanlığınca yayınlanan 2010 smmm tarifesini arıyorum

Maliye bize zam yapmama kararı almış olmalı ki 2010 tarifesini rg yayınlanmadı.

Evet.Geçen senenin fiyatları ile devam edilecek.

Maliye Bakanlığı Gelir idaresi Başkanlığı'nın 20.01.2009 tarih ve 4893 sayılı 2010 yılında uygulanacak asgari ücret tarifesi hakkındaki yazısı;2010 yılında sunulacak muhasebecilik ve müşavirlik hizmetleri karşılığında alınacak ücretler için 3568 sayılı kanunun 46'nci maddesinde yer alan "yeni tarifenin tastikine kadar mevcut tarife hükmü uygulanır" hükmü gereği 2009 yılı Asgari ücret Tarifesinin 2010 yılında aynen uygulanması gerektiği belirtilmiştir.27.01.2010

2,2 oranında arttırmanızı öneririm.

392 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ
14 Kasım 2009 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27406
TEBLİĞ
Maliye Bakanlığından:
VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ
(SIRA NO: 392)
Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasında ?Yeniden değerleme oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında (Ekim ayı dahil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun Üretici Fiyatları Genel Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranıdır. Bu oran Maliye Bakanlığınca Resmî Gazete ile ilan edilir.? hükmü yer almaktadır.
Bu hüküm uyarınca yeniden değerleme oranı 2009 yılı için % 2,2 (iki virgül iki) olarak tespit edilmiştir.
Öte yandan, bu konuda daha önce yayımlamış olan tebliğler de yürürlükte bulunmaktadır.
Tebliğ olunur.

İlla 2,2 oranı uygulamanız mı gerekiyor? İş yoğunluğu artar ve istediğiniz rakamla uzlaşırsanız % 100 de artırabilirsiniz.

İsterseniz %1000 yapın üst sınır yok, verdiğim oran asgari düzeyle ilgili, hoş bunu açılmaya bile gerek yok.

Tarife çıktı mı acaba?

SİBEL ' Alıntı:
Tarife çıktı mı acaba?

T U R K O ' Alıntı:
Maliye bize zam yapmama kararı almış olmalı ki 2010 tarifesini rg yayınlanmadı.

ZİNDAN ' Alıntı:
Evet.Geçen senenin fiyatları ile devam edilecek.

Maliye Bakanlığı Gelir idaresi Başkanlığı'nın 20.01.2009 tarih ve 4893 sayılı 2010 yılında uygulanacak asgari ücret tarifesi hakkındaki yazısı;2010 yılında sunulacak muhasebecilik ve müşavirlik hizmetleri karşılığında alınacak ücretler için 3568 sayılı kanunun 46'nci maddesinde yer alan "yeni tarifenin tastikine kadar mevcut tarife hükmü uygulanır" hükmü gereği 2009 yılı Asgari ücret Tarifesinin 2010 yılında aynen uygulanması gerektiği belirtilmiştir.27.01.2010

kanunkaide ' Alıntı:
2,2 oranında arttırmanızı öneririm.