Maliyet hocasının ismini bilen varmı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BGK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Maliyet hocasının ismini bilen varmı?

Der_Ay ' Alıntı:
Dün arkadaşımla görüştüm, öncelikli olarak hocayla iletişime geçip, komisyonda olup olmadığını teyit edecek.
Bende burdan duyururum ve gerekirse kitapla ilgili bilgileride öğrenirim...

Yaklaşık on gün önce yukarıdaki satırları yazdığınızı hatırlatmak istedim:

Yusuf Sürmen konusunda arkadaşınızdan bilgi aldınız mı? Gerçekten de maliyetle ilgili kitabı varsa neden (kendi web sitesi dahil hiçbir yerde) bilgi yokmuş?

sleepingcat ' Alıntı:
Der_Ay ' Alıntı:
Dün arkadaşımla görüştüm, öncelikli olarak hocayla iletişime geçip, komisyonda olup olmadığını teyit edecek.

Yusuf Sürmen konusunda arkadaşınızdan bilgi aldınız mı? Gerçekten de maliyetle ilgili kitabı varsa neden (kendi web sitesi dahil hiçbir yerde) bilgi yokmuş?

evet hocam bir öğrensen Allah rızası için bizde çalışacağımız kaynağı bilsek. Bir ders kaldı belgeyi alamıyoruz maalesef.

atakansah ' Alıntı:
sleepingcat ' Alıntı:
Der_Ay ' Alıntı:

evet hocam bir öğrensen Allah rızası için bizde çalışacağımız kaynağı bilsek. Bir ders kaldı belgeyi alamıyoruz maalesef.

bencede kardeş dediğin gibi duyum aldığında lütfen paylaş finansal muhasebede sürmence muhasebeyi öğrendik eğer maliyette de olacaksa bu hoca sürmence maliyetide öğrenelim maliyeti biliyorum yalayıp yuttum diyen adam bile ys nin sınavından sıfır alabiliyor eğer kitabı varsa hemen temin edip bakmak lazım neredeyse sınava 1 ay kaldı

yusuf sürmenin maliyet dersi komisyonuna girdiğine bende inanmıyorum.ama asıl komisyon hocasının kim olduğunuda çok merak ediyorum. ???

delinin birisi kuyuya bir taş atmış 40 akıllı çıkaramamış derler ya durum bundan ibaret birisi bir yalan uydurmuş herkes onun peşinden koşuyor sanki ne işi var yusuf sürmenin maliyet dersinde adandan kurtuluna kadar ne çekti stajyerler

Arkadaşlar merhaba,
Arkadaşım Yusuf Sürmene mail atmış ancak kendileri daha cevap vermemişler...Zan altında kalmak ve kimseyi olumsuz etkilemek istemem ama olurda Y.Sürmenden bi cevap gelirse mutlaka sizlerle paylaşırım...
Ama şunu belirtmek isterim bu söylemi Efsane Hoca kendi dersinde söylemiş ve bunun dışında Murat dersanesindeki maliyet hocasıda bunu onaylamış,bilginize.
Herkese başarılar ve kolaylıklar dilerim....

Allah Korusun ....

bakalım bu sorunun cevabı nereye gidecek sonuçta kesin bilgi öğrenmek imkansız çünkü sınav komisyon üyeleri gizli ve/veya açıklanmak zorunda değil.

atakansah ' Alıntı:
bakalım bu sorunun cevabı nereye gidecek sonuçta kesin bilgi öğrenmek imkansız çünkü sınav komisyon üyeleri gizli ve/veya açıklanmak zorunda değil.

nasıl yanii yusuf sürmen maliyet komisyonundamıymış biri bunun gerçek olmadıgını ögrensin yoksa uzun yaşayamam bu şekilde

maliyet yüzünden kesin yakarım o zaman ben dosyayı finansal dan kurtardık ama maliyette o adam varsa dosyamı iade edeyim ben şimdiden

maliyet hocasının kim olduğunubilmiyorum ama ismmmo da yusuf sürmenin mart dönemi maliyet sorularını hazırladığını duydum ama mart döneminde sorulan soru tarzı 3-4 temmuz daki sınav tarzı ile örtüşüyor yanı bu sadece dedikodu kanımca. soruların tarzı kamil büyükmirza ya çok benziyor ben dumlupınar üniversitesi mezunuyum değerli orhan hocam (maliyet hocası) kamil hocanın öğrencisiydi ve sınav tarzları aynıdır kamil hocayla. ben sadece 13-14 sayfalık bir notla maliyet dersini verdim. size tavsiyem 1. 2.(basit, kademeli matematiksel, planlı) dağıtımı bütçe farklarının saptanması, farkların kapatılması ayrıca eşdeğer birim mamullerin birim maliyetlerinin bulunması (fireli sorular dahil), stok değerlemeye (fifo, lifo, ağırlıklı ortalam), boşa geçen zamanın muhasebeleştirilmesi konularına ağırlık veririm. muhtemelen bu konulardan tekrar soru gelecektir.

daha ne kaldıki hepsini saydın

DOĞAN545 ' Alıntı:

evet yav daha bişey kalmadı zaten bu kadar var birde safha-sipariş-smm tablosuda eklendim zaten komple maliyet muhasebesi çıkmış oldu ;D

Hocanın kim olduğunu bilmiyorum ama tek bildiğim bişey var bu soruyu hazırlayan yevmiye maddelerine takmış durumda benden söylemesi... illaki yevmiye maddesi içeren bir soru soruyor....

nereden başlamalı bu maliyete ne tarz çalışmalı off hiç gözüm yemiyor

DOĞAN545 ' Alıntı:

hepsini saygığımı biliyorum ama size saydıklarımı 15 sayfalık özetle sadece mantığını yazın. şahsen ben öyle yaptım ilk girişimde soruları hızlı çözdüğümden kafa dağıldı ikinci girişim aralık 2010 dönemi 68 aldım. olayın mantığını kavramaya bakın yoksa 50 sayfa özet çıkarsanızda karıştırırsınız maliyeti.

arkadaşlar staja başlama kursuna giden bir arkadaşım var onan sordurdum maliyet hocası evet maliyet komisyonuna yusuf sürmen geldi ve son soruyu o sordu demiş.

Yıkıldım arkadaşlar ben bu sınava en iyisi girmeyeyim en azından 3 dönem soru sorar bir döneminden kurtuluruzda insaflı hocaya denke geliriz sonra.

Allah hepimize kolaylık versin finansla gibi olcak sanırım on hakkı kalanlar çok iyi düşünmeli bu yusuf sürmenden geçmek imkansız gibi birşey en azından benim için.

Örnek verieyim aralık 2010 finansala ilk sınavımdı girdim 20 aldım sonraki sınavda gelir tablosu ve bilanço yapmadığım halde 69 geldi yani nerdeyese 34 yevmiye kaydının 32 sorusunu bildim yani fark işte bu kadar büyük.

arkadaşlar ben dehanın kursundan duydum komisyon hocası değişmemiş hala kamil büyükmirza.bence moralinizi bozmayın.geçen dönem bazı arkadaşlar kesin kalırım derken 50 ile geçti.yani yusuf hoca sormuş olsaydı kesin bırakırdı geçirmezdi bence.benimde son hakkım ve tek dersim inş. hepimiz geçeriz elimizden geleni yapalım.

ya arkadaşlar bu y.s. muhasebeci değil mi yani hemde sorunlu diye bu adamı göndermediler mi ben temmuz 2010 sınavından beri maliyetten geçemiyorum bence kamil büyükmirza olması daha yüksek çünkü kitabında bize sorduğu soruların değişik örnekleri var yani y.s. olması ihtimali bence çok düşük muhasebeci bi profosör nasıl maliyet sorularını hazırlayacak bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum yanlışım varsa düzeltin lütfen.

bazı arkadaşlarımız sanki göz korkutmak için yusuf sürmeni maliyet dersinin komisyon hocası olduğunu yazıyor,yusuf sürmenin hiç maliyet kitabı yok ve ayrıca k.t.ü. de sadece muhasebe derslerine giriyor,kısacası maliyetle hiçbir şekilde alakası olmayan bir hocamız,komisyon hocası hala kamil büyükmirza söylentilere kulak asmayın arkadaşlar,çalışmalarımıza devam edelim..