Maliyet Muhasebesi Hk.

halilcan-28

Katkı Sunan Üye
Dostlar merhaba,

Bir Gıda üretim firması söz konusu. Bu konuyla alakalı, (Sanal ortamda), örneklerle zenginleştirilmiş, detaylı bir maliyet muhasebesi kaynağına ihtiyacım var...Öyle bir site bulamadım....Yardımlarınızı beklerim

Kolay gelsin

halilcan-28' Alıntı:
Dostlar merhaba,

Bir Gıda üretim firması söz konusu. Bu konuyla alakalı, (Sanal ortamda), örneklerle zenginleştirilmiş, detaylı bir maliyet muhasebesi kaynağına ihtiyacım var...Öyle bir site bulamadım....Yardımlarınızı beklerim

Kolay gelsin

Sevgili forumdaş Halilcan

Eğer ne üretceğini yazarsan Sana güzel Bir Maliyet Muh.sistemi göderirim

Ama kabaca şöyle Söyliyeyim.

Maliyet Muhasebesi içinde kullanılan temel hesaplar 150 151 152 710 720 730 eğer dışardan hizmet sağlanacaksa 740 pazarlama satış varsa 760
ve genel yönetim gideri için 770 hesaplar kullanılır

Yukarıda yazdığım gibi ne üreteceğini yazarsan iyi bir sistem yapabilirim

Selamlar
FERHAT

tşk.

Sayın Ferhat bey,

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.... Haklınız üretim konusu önem arzetmekte.... üretimin konusu, Un ve unlu mamuller (ekmek) ...

Kolay gelsin.....

Sayın ferhat bir örnek de bana gönderebilirmisiniz.

Maliyet muhasebesi her firmanın özelliklerine göre farklıdır. Bu nedenle öncelikle üretim sürecini çok iyi kavramanız gerekir. Bundan sonra kendiniz bir üretim akışı projesi çıkarmalı, daha sonrada maliyet muhasebesi ana şemasını oluşturmalısınız.
Maliyet muhasebisinin gerçek zamanlı olup olmayacağı, dağıtılacak dolaylı giderlerin cinsleri ve dağıtılma anahtarları, birbirine pay veren üretim bölümleri uzun ve detaylı bir çalışma sonucu şekillenir ancak.

tşk

Sayın Gürsoy,

İlginiz için teşekkür ederim... İşin teorik boyutunu az çok biliyoruz... Bahsettiğiniz süreçler paket prog. oluşturulmuş... Ancak söz konusu prog. da sanki bazı dengessizlikler var.... muhasebe-stok dengesizliği var......Araştırıyorum ama hala tespit edemedim.... Ancak bunun dışında pratik, excelde dizayn edilmiş, formüle edilmiş bir maliyet prog. varsa (kıyas açısından ) denemek isterim... Ferhat beyde öyle bir çalışma varsa beklerim....

Kolay gelsin

tşk

Sayın ferhat arkadaşım nerdesin..ne olud...hala hasretle bekliyorum bilgilerinizi....

Kolay gelsin

selam arkadaşlar,

zımpara imalatı ile ilgili bir maliyet muhasebesi programı olan arkadaş varsa ve bana da gönderirse çok sevinirim.

saygılar,

Elinde bu konu hakkında paylaşabileceği dökümanı olan arkadaşlar; eğer dökümanlarınızı [email protected] adresine gönderirseniz ben notları sizler adına bir alana yönlendirip arkadaşların rahatça indirebilmelerini sağlayabilirim. Böylelikle tek tek mail atmak zorunda kalmazsınız.

Not:Eğer mail olarak gönderirseniz maile lütfen açıklayıcı bir ifade yazın, özel mesaj yolu ile de gönderdiğinizi belirtin.

merhaba

Dostlar merhaba,

Konu önemli...İstekler çok... Ancak "iyi bir sistem yapabilirim"diye bizi umutlandıran Ferhat arkadaşımız nerde... bekliyoruz

Sn. Halilcan
Arkadaşım bana kalırsa sen daha çok beklersin. En iyisi otur kendi sistemini kendin yarat. Firmanın özelliklerini göz öününe alarak. Bunu senden iyi yapacak kimse de yoktur zaten.

Sayın gürsoy,

İlginiz için tekrar teşekkür ederim ... Keşke öyle bir imkanım olsaydı .. Excel konusunda zaafiyet var....Ayrıca konuyu buraya taşımak paylaşımı, ve yardımı arttıracaktır... Olay Ferhat-şirin olayı değil ...

Kolay gelsin

Sayın Halilcan,

Program değil ama size bir kitap önerebilirim. (Reklam değildir.)

Prof.Dr. Osman ALTUĞ'un "Maliyet Muhasebesi" kitabını okursan, bayağı bilgiye ulaşabilirsin.

Ondan sonra da excel'de program hazırlamak kolay :D

Saygılar.