Maliyet Muhasebesi Stona Göre Günlük Çalışma Notları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stonhand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Maliyet Muhasebesi Stona Göre Günlük Çalışma Notları

Her gün giriyorum foruma, dün gece de buradaydım. Ama daha 24 saat geçmeden geç kalmış bulundum. Eğer notları gönderebilecek olan varsa özelden e-posta adresimi bildirebilirim.

Teşekkürler,

openmind ' Alıntı:
Arkadaşlar afedersiniz ama bu efsane hoca kim?Sınav komisyonunda mı? ::)

sınav komisyonunda olsa bu kadar faydası olmaz efsane hoca kimdir derseniz bir adam üniversite öğretim görevlisi iki doçent ünvanınada sahip bir hoca, 10 yıldır maliyet sınavlarına stajerleri hazırlayan ve bu işte Türkiyede ben hocayım diyen veya ben hocayım deyipde odaların kurslarında fireli safha çıkarsa kağıdı bırakın çıkın diyen zatlardan 100 gömlek üstün biri.
Bu hocanın kritikleri var benim notlarda nasıl işin özü varsa buradada kritikler var adam diyor ki maliyette 8 konu var ve çıkabilecek soru tipleri bunlar kritikler bunlar isterse ne sorarlarsa sorsunlar konuları soru tiplerini ve en önemlisi kritikleri bildikten sonra bu dersten geçmemek imkansız ki zaten kendi notunun başında 3289 kişi mutlu sona efsane hoca sayesinde ulaşmıştır diyor.

Ha gene kim dersenizde istanbulda sınava girenler bilir bir adam sınav yerinde bir tahta alır ve maliyet sınavından önce ders anlatır işte o anlatan kişi efsane hocadır adamın o anlattığı ders sayesinde bile sınavdan geçen vardır.

uzattım cılkı çıktı ama hoca derki sınavdan 1 hafta önce elinde bu notlar olupda sınavı veremedim diyene ben sitem ederim diyor ha bizede notları ulaştırabildiğiniz kim varsa ulaştırın dedi yani bu adamı anlatmakla olmaz yaşamak lazım.

birde son gelelim efsane lakabına bazen başarı oranı o kadar düşüyor ki diyelim %3-4 geçen 40-50 kişimi var işte bunların hepsi efsane hocanın öğrencisi oluyor yani boşuna efsane değil hatta geçen dönem adam kursta eğitimi o kadar abartmışki geçen dönem ki öğrencisi şuan dersanede maliyet muh. hocası olmuş durumda daha ne diyim ;D ;D ;D

Stonhand hocam waayyyyyyyyyyy diyorum sonra düşünüyorum ama daha başka ne denir bilmiyorum????Yani sen de bu konuda efsaneleştin bunu da bil kardeşim.Waayyyyyy beeee ne hocalar varr yaww :o

Kademeli dağıtım sorusunun cevabını göremedim. Bilen varsa ses verir belki.

Bulduğum sonuç:

1. EÜGY: 7 522,08
2. EÜGY: 5 887,20

GYG : 464,88
PGY : 574,96

elinde notlar olup bana yollamak isteyen varsa özel mesaj atabilirmi , kendisine mail adresimi yollıyım

Arkadaşlar bende son.. arkadaşa bi kaç kez yazdım ama ya benim mesaj da sorun var gitmedi ya o gözden kaçırdı
bana not göndermemiş, imkanı olan göndersin lütfen sevabına. [email protected]

Arkadaşlar biraz kafam karıştı, yardımcı ulursanız sevinirim.
kademeli dağıtımda nerden başlanacağı söylenmezse 1 dağıtımı büyük olandan başlanacağını biliyordum,
ama yeni notlarda en fazla gider yerine pay verenden başlanır ( 3 yere pay vermk gibi adet olarak) ve eğer ikiside aynı gider yerine pay verilirse o zaman 1 dağıtımı büyük olandan başlanır diyor,

hangisi doğru?

Sayın Stonhand un göndermiş olduğu notları alan arkadaşlar, bana da gönderebilirler mi?

Teşekkürler

[email protected]

arkadaşlar biraz geç üye oldum ama notları banada yollarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler....

Arkadaşlar Stonhand arkadaşımız efsane hocanın notlarından bahsediyoriElinde olan varsa lütfen gönderebilirmisiniz.
[email protected]

SERENGÜL ' Alıntı:
Arkadaşlar biraz kafam karıştı, yardımcı ulursanız sevinirim.
kademeli dağıtımda nerden başlanacağı söylenmezse 1 dağıtımı büyük olandan başlanacağını biliyordum,
ama yeni notlarda en fazla gider yerine pay verenden başlanır ( 3 yere pay vermk gibi adet olarak) ve eğer ikiside aynı gider yerine pay verilirse o zaman 1 dağıtımı büyük olandan başlanır diyor,

hangisi doğru?

kural 1:Gider dağıtımına en çok hizmet gider yerine hizmet sunmuş yardımcı gider yerinden başlanır
kural 2:Eğer eşit sayıda yere hizmet sunmuşlarsa gider toplamı en yüksek olan yerin giderinin dağıtımından başlanır
kural 3:Gideri dağıtılan gider yeri kendisine hizmet sunsa bile kendinden pay almaz.

kademeli dağıtımın kuralları bunlar kural 1 de eşitlik olduğu anda 2.kural geçerli

arkadaşlar efsane hocanın notlarında matematiksel dağıtımı anlamadım yardımcı olurmusunuz?

Efsane hocanın notları elimizde olsa yardımcı olacağım ama maalesef yok.Elinizdeki notlardan bana da göndermen mümkünmü

cerenkayar ' Alıntı:
arkadaşlar efsane hocanın notlarında matematiksel dağıtımı anlamadım yardımcı olurmusunuz?

denklemler yardımcı üretim gider yerleri arasında kuruluyor.Yardımcı gider yerlerinin toplam gideri

birinci dağıtımdan aldığı pay ile diğer yardımcı gider yerinden aldığı paydan oluşuyor.

Dolayısıyla soruda bu toplam şu denklemle ifade ediliyor
Yemekhane=5000+%20BO
Bakım Onarım=6000+%10YH

Burdan sonrası matematik

%20BO yazıyor ya yemekhane denkleminde BO gördüğün yere alttaki denklemi yazıyorsun

Yemekhane=5000+%20(6000+%10YH)
YM=5000+1200+%2YH
YM-%2YH=6200
%98YH=6200
YH=6200/%98
YH=6326,53

bununda dağıtım oranları

merhaba arkadaşlar
notlardan banada gönderebilirmisiniz acaba. şimdiden çok teşekkür ediyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. artık bu sınav kabusundan kurtulalım hepimizde inşallah..