Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

Ynt: Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

Hizmet gider yeri demiyor,hizmet gider payı diyor , sanırım ben yanlış yapmışım.

ayrı ayrı çarptım ama sonucu etkilemez nasıl olsa 1000 adet.
dönem sonu yarı mamüle x aşamasından gelen maliyeti vermen gerekliydi;

4000* 0,2 =800

800 +300 =1100 tl

ben 800 ile 300 ü ayrı ayrı buldum ama bunları toplamadım son aşamada :( puan vermez heralde

tamamlananı 22750 + 455(fire) 23205 buldum ki bunun doğru olması lazım en azından

aysan tarafından taşıma ücretini maliyete atmışsın , pazarlama satış dağıtıma atılması gerekiyor du,yani aysanın dağıtımı soruya etki etmiyor

life ' Alıntı:
Hizmet gider yeri demiyor,hizmet gider payı diyor , sanırım ben yanlış yapmışım.

hizmet gider payı değince 1.dağıtımdan aldığı pay olmuyacak mı ?

Evet 1. dağıtımdan aldığı pay anlaşılıyor.Yani gider payı ve gider yeri farklı şeyler.soruda onlar kendi belirlemiş nereden başlanacağını.

mesela şöylede düşünebiliriz

ısıtma 1.dağıtımdan 3000 liralık pay almış ve bu en az gider yeri

herkese geçmiş olsun arkadaşlar... ben yurdakul hocanın kitabından hazırlandım maliyete iki evreli bi soru yapmış hemde ortalama maliyetten ama fireli değildi yani oda sınav toplantısına da katıldım orada da soruldu bu kadar zorlamazlar deniyordu ama resmen yıkıp geçti sınav beni bi sürü emek boşa gitti ilk kez sınava girenlerdenim şimdiye kadar en az 10 kez girdim bu sınava gerek üniversite gerek başka sınavlarda karşılaştım bu dersle ama ilk kez bu kadar zor sorulan zordan ziyade kafa karıştırmak için sorulan soruyu gördüm sınav zor değildi ama mesela güg demiş yanına 1.dağıtım toplamı demiş bu zihniyeti anlayabilmiş değilim soru mu soruyosun yoksa dalgamı geçmeye çalışıyosun aynı şey 2.soru içinde geçerli en az gider yerinden pay almak kavramı kademeli de kural değilki bu yöntemin kuralı diğerlerine en çok payı vermek veya en çok gideri olması itiraz konusu olmaz mı acaba?

güya güg 'ün birinci dağıtımı :)

çok karışıktı çok,kimileri ısıtmadan başlamış,kimileri bakım onarım,kimisi matematiksele göre yapmış,kimisi anlamamış basamaklı hangi yöntemdi diye.

İNŞAALLAH yaşlanırlar komisyonu bırakırlar ve kendi sülalelerinden biri de bu sınavlara girer. kazanamaz. telef olur İNŞAALLAH.

bu soruların cevaplarını tesmer niye internet sitesinde şimdi yayınlamıyor.bilen varmı. neye dayanarak.

hey hatttt

d- toplam üretim maliyeti
tamamlananlar için = 0,5 x 45500 =22.750

fire için 45.500 x %2 = 910 normal fire
590 anormal fire

910 x 0,5 = 455 lira üretime eklenecek olan
590 lira 689 hesabına gidre

22.750 + 455 =23.205 lira normal bozuk mamulle birlikte haziran ayında toplam mamul maliyeti

Haziran sonu için ;

Dimm : 1000 x 0,10 = 100
Dig = 1000 x 0,05 = 50
Güg : 1000 x 0,15 = 150 haziran dönem sonu maliyeti toplam 300 lira

X dönemindene gelen toplam maliyet DSYM X 0,20 = 4000 x 0,20 = 800

bulduk ama 800 + 300 ü toplamadık , şimdi sonuca bakarsa çok fena

Arkadaşlar bu sınavı anlayan ve soruları birazda olsa yapabilenler hangi kaynaktan çalıştılar ben soruyu anlayamadım ki çözebileyim en azından bari bu sorulara benzer sorular çözebileceğimiz açıklayıcı bir kaynak olsa belki bir şansımız olur yoksa değil 4 kere 44 kere girsek boşşş

br maliyeti ben 216.92 gibi bişey buldum

ben maliyet muhasebesine çok çok iyi çalışmıştım ve 1.soruyu anladım ama 1.soru bu şekliyle her kitapta yok,mesela yurdakul çaldağın kitabında ayrı ayrı sorularda sorulmuş,fire ayrı soruda , 1.evreden gelen ayrı soruda , ben bunları birleştirdim ve gelebilecek en son soruları kendimce oluşturdum.
mesela 1.evre + 2.evre + fire bu gelebilecek zor sorulardan biriydi,bunu bide fifo yöntemine göre isteseydi o zaman iyice işin içinden çıkılmaz olurdu

ama soruyu anlamakla iş bitmiyor , soru kafa karıştırıcı,mesela AYSAN işletmesinin taşıma ücreti varmış,bozuk mamüller için,bunu pazarlama satış dağ mı yoksa maliyetemi atıcaz diye orda bile takılabiliyorsun

2.soruda yanlış gider yerinden başladım,oda şaşırtmacalı..

sonucta sınırlardayım,,inşallah hepimiz emeğimizin karşılığını alırız

bence 2.dağıtım kesinlikle ısıtmadan başlıyor

2.dağıtım ısıtmadan başlamıyor diyenler var,keşke öyle olsa

bora123 ' Alıntı:
bu soruların cevaplarını tesmer niye internet sitesinde şimdi yayınlamıyor.bilen varmı. neye dayanarak.
nedeni sınav kağıtlarına olan hakimiyetinizi kırmak.2 ay sonra sonuçlar acıklandıktan sonra cevaplar acıklanıyor.bu süre zarfında ne yaptığınızı unutuyorsunuz,böylece kaderinize razı olmanız biraz daha kolay oluyor,zira hemn cevaplar yayınlansa ne yaptığınızdan cok emin olur ve ona göre itiraz tta dava açma konularına kararlı olursuuz.bu nedenle sınava girenlerin hafızaları bi nevi silinmeye çalışıyor.bence bugünden itibaren tesmere cevapların 1 hafta içinde yayınlanması için baskı yapın,sonuçta kpss öss hatta ünüversitelerde sınavlardan hemen sonra hocalar cevapları bizlerle paylaşmıyormuydu.hangi üniversitede vize final soru cevapları 2 ay sonra hacalar tarafından acıklanıyor.arkadaşlar kıızmayın ama bu aşamaya gelmiş okumuş,önemli bir belgeyi etiketi alabilme kapasitesine sahip kişiler olarak hakkımızı alma arama konusunda aciziz,böyle bir irade yaptığı mesleki işlerdede nekadar başarılı olur.hakkınız oldugunu düüşündüğünüz hiçbirşeyi başlkalarının insiyatifine bırakmayın,onlar düşünsün şu işi şöyle yaparsak meslek adaylarından yogun tepki gelir yapamayız.sınavdan cıktınız ,sizin hakkınız biran önce tesmerden sınavın cevaplarını alıp yaptıklarınızla karşılaştırmak,2 ay sonra inanın çok geç olacak çünkü sınav kağıtlarınızı hatırlamakta bile zorlanacaksınız ,herşey oldu bittiye gelecek,nasılsa bidaha girerim diceksiniz.tekrar sınav sitresi otur çalış zaman emek ,kolay şey değil bunlar.bunları neye dayanarak söylüyorsun derseniz tecrube derim.beni tanıyan arkadaşlar tanır.itirazdan geçtim .geçmek hakkımdı emindim dava için avukatla bile görüşmüştüm ama bukadar emin olmama rağmen zamn zamn acaba benmi yanlış hatırlıyorum ,kağıdım geçebilecek kadar iyi değilmiydi diye düşündüğüm anlar oldu,kendimi hayır ben geçer bir kağıt verdim ve hakkımı aramam gerektiği konusunda ikna ettiğim zamnlar oldu.bu ikilemelere düşüp hakkımızdan vazgeçmemizi bekliyorlar.
tesmeri arayın baskı yapın hakkınızı alın.

HaCkHaN ' Alıntı:
2.dağıtım ısıtmadan başlamıyor diyenler var,keşke öyle olsa
neden ısıtmadan başlattım çünkü soruda sorulan şu diğerlerinden en az gider payı alacak yerden başlanacak deniyor
yemekhane ısıtmaya 10 bakım onarıma 15 veriyor
ısıtma yemekhanye 20 bakım onarıma 10 veriyor
bakım onarım ısıtmaya 10 veriyor

bu durumda ısıtma diğerlerinden toplamda 20 alıyor
yemekhane 20 alıyor
bakım onarım 25 alıyor
ısıtma kendine pay veremiyor kaldı 10
yemekhane kendine pay veremiyor kaldı 20
bu yüzden ısıtmadan başladım