Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

Ynt: Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

yemekhane ısıtmaya 10 bakım onarıma 15 veriyor =25
ısıtma yemekhanye 20 bakım onarıma 10 veriyor=30
bakım onarım ısıtmaya 10 veriyor=10

böyle düşününce doğru

şöyle düşünürsek

yemekhane ısıtma ya 10 B.O a 15
ısıtma yemekhaneye 20,BO a 30
B.O ısıtmaya 10 veriyot

toplarsan yemekhane 25
ısıtma 50
bo 10 -en ez gider payı

Gider payı dediğinde % olarak mı alınması gerekiyor? TL bazında ne aldığı olarak anlamıştım ben. Yani %10 ama TL olarak ne kadar olduğu daha önemli gelmişti bana.

Tebrik etmek gerekir hocaları.

Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun. SMMM olmadan önce 2 dersim kalmıştı Maliyet + Vergi bu iki dersten çok şükür geçen sene geçtim. Ama şuan sizin durumunuzu en iyi anlayanlardanım insallah en yakın zamanda kurtulursunuz.

Gördüğüm kadarıyla mevcut komisyon bu insanları ne yaparsak bırakırız zihniyetine sahip. Çünkü önceden aynı tarz sorular çıkardı soru ezberleyen birçok kişi ne yaptığını bilmeden maliyetten geçti.
Sanırım bundan sonraki sınavda çok yığılma olacağından basit soracaklardır. Bu yuzden moralinizi bozmayın 3-5 ay sonra SMMM olursunuz.

sonuçta hepimiz çalıştığımız kademeli sorularında 1.dağıtım toplamı hangisi en fazlaysa ordan başlamışızdır.burda en az olanı sormuş,oda ısıtma gibi düşündüm bende

deha birazdan cevapları yayınlıcak mı ş

arkadaşlar kendi aramızdan ortak bir şikayet dilekçesi oluşturup tesmere,türmob yönetimine göndermeyi teklif ediyorum.

maliyet 2.soru deha da yemekhaneden başlamış off offf kaldım

holden17 ' Alıntı:
Gider payı dediğinde % olarak mı alınması gerekiyor? TL bazında ne aldığı olarak anlamıştım ben. Yani %10 ama TL olarak ne kadar olduğu daha önemli gelmişti bana.

Tebrik etmek gerekir hocaları.

Deha da bu şekilde çözmüş soruyu.

deha 1.sorunun cevaba anormal fireyide eklemiş . uçmuşlar . kendi istedikleri cevabı vermişler soruya.

deha nın 1. sorusu yanlış arkadaşlar
eşdeğer ürün miktarına

bozuk mamulu 1500 olarak eklemesi gerekiyordu

455 kilo fire bulmuş ve 0,50 ile çarpmış.

yanlış değilmi yahu.

45.500(tamamlanan) x %2 = 910 normal fire 910 x 0,50 = 455 lira tutardır ( kg değil)
590 anormal fire ise maliyete atılmaz

haksızmıyım bora?

aynen öyle anormal firenin bu çözümde hiç bir işi yok. deha çözümünde sorunun istenenler kısmını yazmamış. onlar da bir sorun var. az önce bunu yazdım.

ayrıca x bölümünden gelen firenin maliyeti diye nerde göremedim soruda yok öyle bişey ?

bakırköy deha da ki bilgi işlem yapıyor siteyi, 212 543 63 34 burayı ara bildir istersen,bende arıyorum şimdi

dehanın sitesinde kademeli dağıtım sorusunda ikinci dağıtımların toplamı nasıl 25.000 çıkıyor..dökümü topladım 6281,25 çıkıyor dehanın yaptığı doğruysa şayet

X bölümünden fire gelmesi mi? 750kg mı?

X bölümünde %25 tamamlanma derecesi yok muydu?
fire %50 tamamlanmada ortaya çıkmıyor muydu?

x bölümünde fire nasıl oluşuyormuş o zaman?

valla tutar sağlaması doğru çıkmış ama çözüm buysa bu safha değil:)

Bu arada dağıtıma neden yemekhaneden başlamış ne alaka ? en az gider payının yemekhane olduğu kanısına nasıl varmışlar? biri açılayayabilirmi ben anlamadım.

proaccount ' Alıntı:
X bölümünden fire gelmesi mi? 750kg mı?

X bölümünde %25 tamamlanma derecesi yok muydu?
fire %50 tamamlanmada ortaya çıkmıyor muydu?

x bölümünde fire nasıl oluşuyormuş o zaman?

valla tutar sağlaması doğru çıkmış ama çözüm buysa bu safha değil:)

hayır 750 kg diye bişey yok soruda , x den gelen bi fire yok

arkadaşlar dehanın 2. sorusu doğru. giderleri dağıtım kurallarına uymadan ön dağıtım yapınca en az gider yemek hanede çıkıyor. b.o. ve ısıtma diye devam ediyor. fakat a ve b toplamlarında 23000/2,2 yapmış aynı matematik mantığna göer A=1,2 B İSE 100 A =120 B 120B+80 B= 23000 == 115
A=13800 B= 9200 TOPLAM DİM VE İŞÇİLİK ÇIKIYOR... BUNU BİR MATEMATİKÇİ ÇÖZMESİ LAZIM BEN ANLAMADIM

Dershane sistemleri iflas etmiştir.

Geçmiş dönemlerden çıkan soruların rakamlarını değiştirip değiştirip sizi sınava hazırlıyoruz mantığı ile öğrenci hazırlamak son 2 dönemdir işe yaramaz bir sistem haline geldi.

Dershanelerin ya derhal bu maliyet muhasebesi denen zıkkımı gerçekten öğretecek sisteme geçmeleri gerekiyor yada baskı kurmak konusunda adayları destekleyerek soruların eski mantığına dönmesini sağlamaları gerekiyor.

ben şu dakikadan itibaren hiç bir dershaneden alınan eğitimin bu sınavdan geçmek için çok küçük bir katkı dışında katkı sağlayacağını düşünmüyorum açıkçası.

saygılar