Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

Ynt: Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

kutluel ' Alıntı:
maliyette 2 hakkım kaldı.bu sınavdada kaldım.çok kötü geçti ........................... yurdakul çaldağdan çalıştım ama hatamı yapıyorum ya neyin nerden geldiğini açıklamadığı için ezbere çalışıyorum sanırım. ne yapmam lazımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

aynı soruyu bende soruyorumm

maliyet muhasebesi sınav iptal edilmelidir.dün ben mail attım türmob yönetimine sizden iptal edilmesi yönünde talep te bulunmanızı istiyorum. bu bir sınav değildi.kimsenin ego tatmin oyuncağı olmayalım.

O maili bende gönderdim.
hakkımızda hayırlısı artık.

Diğer Mesleğe giriş sınavlarında olduğu gibi SMMM yeterlilik sınav komisyonu

Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. İSMMMO?nun veya TESMER?in sınav sorularına ve

Kağıtların değerlendirilmesine herhangi bir etkisini,n olması beklenmemelidir.

Ancak sınav şekli ve soruları İSMMMO olarak takip etmekte ve ilgili komitelerimiz tarafından

değerlendirilmektedir. Görüş ve önerilerimiz TESMER aracılığı ile aktarılmaktadır.

Stajyerlerimizin gerek sınavlarda gerekse staj sürecinde karşılaştığı sorunlar özellikle

İSMMMO yönetimi tarafından sürekli gündemde tutulmakta ve birçok iyileştirmeler

sağlanmaktadır. Bu çerçevede stajyerlerimizin tabi olduğu sınavların etkinliği konusunda

da kısa zaman içinde sonuç alınmasını beklemekteyiz.

Sınava hazırlık konusunda bizimle temasa geçiniz ve ücretsiz kaynaklarımızdan yararlanınız.

İyi Çalışmalar ve Başarılar Dilerim.

Dr.Cem Durmuş

Eğitim Müdürü

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

Tesmer İstanbul Şubesi

Kurtuluş Cd. No.152 Kurtuluş Şişli-İstanbul

Tel: (0212) 3158400 Fax: (0212) 3434780

[email protected]

Madde 7 - Serbest muhasebeci malî müşavirlik sınavı Birlik tarafından yazılı olarak yapılır.

Sınav Komisyonu 7 üyeden oluşur. Üyelerin 2?si Maliye ve Gümrük Bakanlığını temsil eder. Diğer 3 üye Yüksek Öğretim Kurulunca teklif edilecek 5 aday arasından diğer 2 üye ise Birlikçe teklif edilecek 4 üye arasından Maliye ve Gümrük Bakanı tarafından seçilir.

7 üyeden sadece 2 si maliye bakanlığı tarafından temsil ediliyor diper üyelerden 2 si odaların teklifi üzerine seçiliyor..yani maliyet muhasebesinin ve finansal muhasebenin hocası demekki oda tarafından seçiliyor :)

maliyet muhasebesinden nasıl dağıttım belli değil ama döküm ve montaj 1.ve2.dağıtım toplamlarını 24750 / 24350 bulmuşum

dehanın sitesinde de 25000 / 25000 ..bayağı yaklaşmışım burdan 5 puan verirmiki hoca :)-

ama maliyet muhasebesindeki sorulardaki firma isimleri çok uyduruktu.

ayşan ltd.şti

dökümtaş,çakmaktaş

dökümtaşın döküle kalsın

fc64 ' Alıntı:

Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.

Sayın Dr. Cem Durmuş,

Bir hata sonucunda bu maili yazdığınızı düşünüyorum.

Öncelikle yazınızda belirttiğiniz, SMMM Yeterlilik Komisyonunun maliye bakanlığınca belirlendiği bilginiz meslek yasamıza ve mevcut uygulamaya tamamen aykırıdır.

"SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI

Madde 7- Serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavı Birlik tarafından yazılı olarak yapılır. (Sınav Birlik tarafından yapılır) Sınav Komisyonu 7 üyeden oluşur. Üyelerin 2'si Maliye Bakanlığı?nı temsil eder. Diğer 3 üye Yüksek Öğretim Kurulunca teklif edilecek 5 aday arasından diğer 2 üye ise Birlikçe teklif edilecek 4 üye arasından Maliye Bakanı tarafından seçilir."

Kanun metninden de anlaşılacağı üzere Maliye Bakanı burada sadece kendisine sunulan adaylar arasından seçim yapmaktadır ve mesleki birliğimizin komisyonda 2 üyesi bulunmaktadır. (Komisyonda kimlerin olduğuna ilişkin bilgi edinememekteyiz herhalde Türmobun da 2 temsilcisi var değil mi? Komisyonda kimlerin olduğu bilgisi kanunda gizlenmesine ilişkin emir olmayan konular kamudan gizlenemeyeceği halde bilgi edinme yasası çerçevesinde sorulmasına rağmen mesleki birlik bilgi vermemektedir. Bu forumda bu defalarca dile getirildi.)

Ayrıca Kanunun, 50. Maddesinde

YÖNETMELİKLER

Madde 50- Bu Kanunla ilgili olarak aşağıda belirtilen hususlar çıkarılacak yönetmeliklerle düzenlenir.
a) Serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirliğe ait çalışma usul ve esasları.

b) 7. maddeye göre sınav için teşekkül ettirilecek komisyonun çalışma usulleri, sınav esasları, sınavın konuları, serbest muhasebeci mali müşavir veya yeminli mali müşavir yanında çalışma şekli, süresi (staj) ile ilgili diğer hususlar.

Siz bu maddeleri unutarak böyle bir cevap verdiniz sanırım.
Teşekkürler

proaccount arkadaşım bravo çok güzel yazmışsın.ezdirmeyelim kendimizi. mağdur olan tüm arkadaşlar edebildiği her yere itiraz edelim,ve bunu aralık sınavında kolay soru sorulması için değil; HAKKIMIZ YENDİĞİ İÇİN YAPALIM......

+1 (gizli) yukarıda izleniyoruz hayırlısı olsun:D

Evet takibat altındayız.
Fişlicekler beni:(

zeyna78 ' Alıntı:
proaccount ' Alıntı:
fc64 ' Alıntı:

Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.

Sayın Dr. Cem Durmuş,

Bir hata sonucunda bu maili yazdığınızı düşünüyorum. Bir Mali Müşavir adayına böyle bir cevap vermek vahim bir hatadır.

Öncelikle yazınızda belirttiğiniz, SMMM Yeterlilik Komisyonunun maliye bakanlığınca belirlendiği bilginiz meslek yasamıza ve mevcut uygulamaya tamamen aykırıdır.

"SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI

Madde 7- Serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavı Birlik tarafından yazılı olarak yapılır. (Sınav Birlik tarafından yapılır) Sınav Komisyonu 7 üyeden oluşur. Üyelerin 2'si Maliye Bakanlığı?nı temsil eder. Diğer 3 üye Yüksek Öğretim Kurulunca teklif edilecek 5 aday arasından diğer 2 üye ise Birlikçe teklif edilecek 4 üye arasından Maliye Bakanı tarafından seçilir."

Kanun metninden de anlaşılacağı üzere Maliye Bakanı burada sadece kendisine sunulan adaylar arasından seçim yapmaktadır ve mesleki birliğimizin komisyonda 2 üyesi bulunmaktadır. (Komisyonda kimlerin olduğuna ilişkin bilgi edinememekteyiz herhalde Türmobun da 2 temsilcisi var değil mi? Komisyonda kimlerin olduğu bilgisi kanunda gizlenmesine ilişkin emir olmayan konular kamudan gizlenemeyeceği halde bilgi edinme yasası çerçevesinde sorulmasına rağmen mesleki birlik bilgi vermemektedir. Bu forumda bu defalarca dile getirildi.)

Ayrıca Kanunun, 50. Maddesinde

YÖNETMELİKLER

Madde 50- Bu Kanunla ilgili olarak aşağıda belirtilen hususlar çıkarılacak yönetmeliklerle düzenlenir.
a) Serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirliğe ait çalışma usul ve esasları.

b) 7. maddeye göre sınav için teşekkül ettirilecek komisyonun çalışma usulleri, sınav esasları, sınavın konuları, serbest muhasebeci mali müşavir veya yeminli mali müşavir yanında çalışma şekli, süresi (staj) ile ilgili diğer hususlar.

Siz bu maddeleri unutarak böyle bir cevap verdiniz sanırım. Verdiğiniz cevabı okuyunca hukuk adına gözlerim doldu.

Teşekkürler

sadece şunu söylüyorum kaale alınacak en son kişi.
daha fazlasını yazdırmayın bana

demeki çalışılmayan yerden soru sorulmuş:))

yusuf hoca köşe oldu kitap yok satıyor bulunmuyor. amaç bu zaten

şovmen mi ?

durmadan hakaret ediyorsun ama sende

en azından ben şahsın adına bu tip şeyler yazmıyorum

Şu noktada bir sonra ki sınava, daha iyi nasıl hazırlanabilirizi paylaşmaya çalışsak???

Bu kadar çoklu, şaşırtıcı işlemlerin örneklerle gösterildiği kaynak bilen varsa paylaşmasını bekliyoruz.

Konular herhangi bir kaynaktanda anlayarak çalışılabilir fakat sınava girince, farklı tip sorulara da hazırlanmış olmamız gerektiğini madem öğrendik, bu tarz soruların olduğu kaynakları bulmak lazım.

Soruyu anlamaya çalışırken soruları yetiştiremiyorum. Soruyu anladım sanarken mutlaka atladığım yerler oluyor.

Şaşırtmalı, kelime oyunlarınında olduğu örnekli kaynak TAVSİYESİ lazım bizlere.

Maliyet dersinden martta ilk girişimde geçtim , bu dönemin sorularına baktım bu dönem girseydim %100 kalırdım. Allah yardımcınız olsun , çok karıştırmışlar anlamak bile marifet ister.

begggum ' Alıntı:
Şu noktada bir sonra ki sınava, daha iyi nasıl hazırlanabilirizi paylaşmaya çalışsak???

Bu kadar çoklu, şaşırtıcı işlemlerin örneklerle gösterildiği kaynak bilen varsa paylaşmasını bekliyoruz.

Konular herhangi bir kaynaktanda anlayarak çalışılabilir fakat sınava girince, farklı tip sorulara da hazırlanmış olmamız gerektiğini madem öğrendik, bu tarz soruların olduğu kaynakları bulmak lazım.

Soruyu anlamaya çalışırken soruları yetiştiremiyorum. Soruyu anladım sanarken mutlaka atladığım yerler oluyor.

selam arkadaşlar. öncelikle hepimize geçmiş olsun. maalesef ben de bir çok arkadaşım gibi maliyete takıldım. ve çıkan sorulardan sonra işin ciddiyeti daha da ortaya çıkdı. artık bir dershaneden ders almaya karar verdim. ve ders alırken ara konu vs değil tamamına hakim olmaya çalışacağım. yapabilecek bir şey yok. he bir umudum bel ki aralıkda bu kadar zor gelmez... inşallah.

Öncelikle herkese merhaba ve herkese geçmiş olsun arkadaşlar,
Ben ilk kez sınava girdim ama hayatımın sonuna kadar unutamayacağım bir tecrübe oldu :-)
sanırım kalıyorum, ben safhada ilk iki adımı doğru yaptım ve kademeliyide şöyle böyle yaptım ama sınav sonrası şu efsane hocanın soru çözümlerini dinledim adam 3.adımda toplam eşdeğer birim maliyete x'den gelen eşdeğer br maliyeti ekleyecektiniz dedi.
Sonrada DSYM maliyeti için toplam üretim maliyetine x'den bulunacak tamamlanan mamul maliyeti eklenecek dedi. Y'nin tamamlananına normal fire eklenip hasılat düşülecekmiş falan filan.
Kademelidede %'ler yok sayılacakmış ben tam olarak öyle yapmadım ama yine de puan bekliyorum efsane hoca bana 50 puan almamın zor olduğunu söyledi zaten yarım yarım yapınca geçilmiyormuş.
Amannnnnnnn kaldıysam kaldım valla ne diyelim ölümden öte köy yok.İtiraz olayı bence mantıklı bu acımasız ve orantısız sorular için tepki göstermeliyiz.
Sınav sonrası bi hoca vardı sanırım ya deha ya da muratın hocası o bile gelip bizimle efsaneden çözümleri dinledi ne diyeyim.Umarım bir sonraki sınav kolay olur.

begggum ' Alıntı:

sınav çok taze,açıklanana kadar kimse faaliyette bulunmaz bu konularla ilgili,ilk kez girecek olanlar hariç