Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

Ynt: Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

benim bi tane analiz var başka ders yok dört gözle bekliyorum

temmuz sınavı 1.soru 4 sayfa filan tutmaz,1.5 sayfa en fazla,hocanız biraz abartmış sanırım,ayrıca 2009 aralık sınavında 1.soru 60 puandı ve yine safha maliye sorulmuştu,tek evreli , fifo yöntemine göre.

o dönem bir arkadaşım geçmişti 50 ile.. kendisi bana kesinlikle benim sonuçlarım yanlıştı,sadece gidişata puan vermiş demişti..

arkadaşınız şans eseri geçmiş benim mart sınavında kalmam imkansızdı sonuçlarım birebir tutuyordu peki ben nasıl kaldım 80 beklerken 40 la kalmak nasıl bir duygu benimle aynı cevabı yapanlar geçerken ben nasıl kaldım .benim giib martta çok kalan varr. geçmeyi beklerken kalıyoruz bir hak da iddia edemiyorsun adelet mahkmede çıkıyor ama masraflı olduğu için buna gücüm yetmediği için ses çıkaramadım . martta geçmeyi bekleyipde kalan insanların sesi çıkmıyorr .herkes şanslı değil bu konudaa

ben aralık 2009 sınavından bahsediyorum,demek istediğim aynı bu dönemdeki gibi sorular zordu , zor olduğunu için sınavı okuyan kişi tölerans tanıyabiliyor,mart ayında zaten maliyet sınavı çok kolaydı ve dikkat et 43-45 ile kalan çok fazla oldu,diğer sınavlarda 45 ve üzeri kalana ben çok az rastladım,çünkü sorular zor olunca bu 45 ler 50 ye tamamlanıyordu...

ayrıca mart ayında 43-45-47 kalan bir çok kişi itiraz sonucu geçmiştir.

sen neden
HaCkHaN ' Alıntı:
ben aralık 2009 sınavından bahsediyorum,demek istediğim aynı bu dönemdeki gibi sorular zordu , zor olduğunu için sınavı okuyan kişi tölerans tanıyabiliyor,mart ayında zaten maliyet sınavı çok kolaydı ve dikkat et 43-45 ile kalan çok fazla oldu,diğer sınavlarda 45 ve üzeri kalana ben çok az rastladım,çünkü sorular zor olunca bu 45 ler 50 ye tamamlanıyordu...

ayrıca mart ayında 43-45-47 kalan bir çok kişi itiraz sonucu geçmiştir.
sürekli kafandaki doğruları istatistik veri gibi millete sunup milleti yanıltıyorsun.
43-45-47 ile kalanlar itirazdan geçmiş miş. bitek benmi 40 alıp itirazdan 50 ile geçtim.
kırmızı gülde 80 beklerken 40 la kalan bir arkadaştı ve cevaplarından emindi aynı benim emin olduğum gibi ve kendisi 40 la kaldı.
yeter arttık bu sınavların uzamn kişisi gibi konuşup mileti yanıltıp durma.kız sana ben 40 la kaldım diyince sen kızın kalmasını haklı göstereceksin yaa heemn 43,45,47 alanlar itirazdan geçti diyorsun.yazılanları sürekli takip ediyorum ve sen sürekli sallayıp duruyorsun,yeter artık gerçeklikten uzak istatistiklerini kendine salkla,milletide yanıltma.iyice baydı senin saçma yorumların.

bariz bişekilde yaşayıp gördükkü aralık zordu millet döküldü.mart kolaydı gecen çok oldu bunun yanında geçmeyi hakkıyla bekleyip kalnlarda oldu.temmuz martta kolaydı diye millet geçti diye tekrar dengeyi kumak için zorlaştırdılar ama soruyu soran abarttığı için haddinden fazla zor sormuş ve buda gösteriyıorki aralık marta olduğu gibi kolay olacak ve yine gecen çok olurken geçmeyi beklerken kalan arkadaşlarda çok olacak.aralıkta sınava girecek arkadaşlara 3 dönem maliyete girmiş ve tecrube sahibi bir arkadaşınız olarak şunu tavsiye ediyorum ,
kesinlikle ama kesinlikle sınavda cevaplarınızı sonra hatırlarım kolaydı zaten deyip cevaplarınızı almamazlık yapmayın çünkü bizler gibi kesin gecerim derken kalıp itiraz etmek zorunda kalabilrisiniz.itiraz ederkende kendinizden çok emin olmak için cevaplarınızı kaybetmiceginiz bir kağıda not alın zira itirazda dahi geçeçeğinizden çok emin olduğunuz halde kalabilrisiniz kırmızıgül arkadaşımızda olduğu gibi. çok emin olsak bile kalınca ne değişecek cevapların elimizde olmasının ne faydası var dememyin o noktaya gelince okadar hırslı oluyorsunuzki kendinizden emin olmanız sizlere hakkınızı gerekirse mahkeme yoluyla alma yoluna götürüyor.zaten kazanırsanızda dava masraflarını karşı taraf ödüyor diye imkanım yok dava açmaya gibi bahanelerede sığınmıyorsunuz.

kafanızı saçma yorumlar yapan kişilerin yorumlarıyla karıştırmayın.sınavda yaptığınız herşeyden emin olun acaba yapamadımmı dememek için cevaplarınızı not alın .sınavların gördügünüz gibi hazırlanış standardı olmadığı gibi okuma standardıda kesinlikle yok.(kagıtlarında emin olan iki kişiden kırmızı gül arkadaş kalırken benim geçmem gibi)43,45,47 tamamlanıyor gerisi tamamlanmıyor diye bişey yok biri tamamlanırken diğeri tamamlanmaya bilir.yapmanız gereken kağıtlarınızda ne yaptığınızı kesinlikle bilmeniz emin olmanız ve şüpeye düşmemek için sınavda sonuçlarınızı not almanız ve haksızlığa ugradığınızı düşündüğünüzde size verilen tüm imkanları kullanıp hakkınızı aramanız.

yurdakul hocanın olduğu söylenti değil kesindi.bizzat ben aradım ankarada yücel beyi. aralıkta yanında staj yapan kişini 3 almasına o bile isyan etmiş ve bu nasıl puanlamadır diye sorgulamıştı.mar içinde aradım komisyonda yücell hocanın olduğunu söyledi.hatta son haftayakadar belli olaz demişti ve son haftalarda aradığımızda hoca aynı değişmedi dedi.yücel bey stajyerlerle yakından ilgilenen gayet acık ve net bir insan.temmuzda da aranmış ise en azından yurdakul hocanın olup olmayacağğını açık bir şekilde söylerdi.
söylenti olduğuna neye göre karar veriyorsun.o dönemde formda bas bas bağırdık hoca yurdakul diye aradık konuştuk hocayka diye bizzat bilgi verdi kaç kişi.söylenti dediğin şey üçüncü kişilerin kaynaksız haberidir.biz bizzat ankaradaki yetkiliden bilgi verdik.

miletin iyliği için sen şu forma bilgi vermeyii bırak artık.

ben yorumlarımı ,birinci el kaynaklardan alarak yapıyorum.odalarda sınav öncesi toplantı yapan eski komisyon üyelerinden,hocalardan ve bizzat sınava girmiş çıkmış adaylardan yola çıkarak bildiriyorum.ayrıca buna kendi sınav tecrübelerimide katıyorum.
yaptığım yorumlar asılsız ve yanlış değildir.tamamı doğruya yakın ve gerçekci yorumlardır.
biraz canın sıkılmış anlaşılan senin,akşam iftarını açıp,sigaranı yaktığında rahatlarsın..
sağ duyulu olmaya davet ediyorum seni

ARKADAŞLAR MERHABA

SMMM YETERLİLİK SINAVLARINA TEMMUZ 2010 DA İLK KEZ GİRDİM. GÜZEL GEÇTİ BAKALIM 7/7 YAPACAĞIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM. SINAV SONUÇLARI 65 GÜN SONRAMI AÇIKLANIYOR GENELDE BİLGİSİ OLAN YAZARSA SEVİNİRİM.

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.

7 de 7 verirseniz sizi canı gönülden tebrik etmek gerek .ilk defa forumda bütün dersleri vereceğim diyen tek kişi siz çıktnız.komisyon hocalrın kağıtları okurken çok adil davranmadığınıda biliyormsunuz forum takip ettiyseniz eğer. umduğunuz notların çok altında alıyorsunuz hatta geçmeyi beklerken çok kalan insan var mart dönemin örneği denetim ve meslek hukuku binlerce insan haksız bir şekilde kaldı. eğer puanları kıt hocalardan özellikle temmuz muhasebe ve maliyetten yüksek not alırsanız gerçekden tebrik etmek lazım sınav sonuçları açıklandığında lütfen 7 de 7 verdim diyin aramzıdan tek kişi olsa birisnin geçmesine çok seviniriz.vergi ve hukuk komisoynu dışında hepsinin puanları çok kıt 80 kağıda 50 ve kırk veriyorlarsaa ve yüksek not beklerken sınırda geçebiliyorsak bunun açıklamsını birileri yapsın

merhaba
arkadaşlar
ilk mart 2010 yeterliliğe girdim ve maliyetten 80 aldım.aşırı derecede kolaydı sınav şöle bi geçiştirdiğim konulardan çıkmıştı.üniversitede hocamızın vermiş olduğu notlara birde ders kitabımıza çalışmıştım.
temmuz sınavı zormuş sanırım ama söldediğiniz konular benim notlarımda vardı ve ben martta onlardan bekliyordum isterseniz tarayıp buraya o notları ekleme şansım varsa verebilirim.
küçükte olsa faydam olsa sevinirim.

Allah yardımcımız olsun bende sonuç bekleyenlerdenim:)

tabiki çözmeye çalışırım
soruları iletin
dsym tamamlanma derecelerinden felan bahsedilmiş sadece ama ayrıntılı soruları görmedim.

yardımcı olmaya çalışırım.iyi günler

hakkaten süper olur mine hanım yardımcı olursanız. temmuz da çok kastılar bildiğiniz gibi değil son 10 yılda ben böyle bir soruya rastlamadım.(1.soru ) tşk.

Kabustu yahu ..
Sorulara baktım baktım baktım ..
Gene baktım ..
Sonra küfrettim..
Gene baktım :)
Sonra çiziktirdim bişiler ki benim yıllardır en başarılı olduğum derstir kendileri:)
50 üzeri alırsam takla atıcam valla ::)

candandinc ' Alıntı:
Çalışmaya başlayan yok mu? Varsa kaynaklarını yazabilir mi? Kamil Büyükmirza ve Yurdakul Çaldağ'ın kitaplarını aldım, farklı kaynak öneren olursa onlara da bakmak isterim.

Teşekkürler,
Merhaba, ben aralıkta ilk defa sınava giricem. Araştırmalarım neticesinde K.Büyükmirza ve Y.Çaldağ kitaplarından birlikte çalışıyorum. Ayrıca takıldığım noktalar olursa da Aöf kitabından bakıyorum.

a.ö.f kitaplarını eski kitapçılarda bulabilirsiniz. Çoğu a.ö.f öğrencisi pek fakülte kitabıyla çalışmadığından, bunları eski kitapçılara satıyor.. Yani bildiğim kadarıyla böyle.. Maliyet muhasebesindede vergi konusu pek işlenmediğinden, değişiklik yok yani eski basım endişesi yaşarsanız eğer, sadece yıllar itibari ile örneklerdeki rakamlar değişiklik gösterebilir.
Onun haricinde çevrenizdeki eski kitapçılardan bunları temin edebilirsiniz.

maliyetten ilk girişimde 50 alarak geçtim nasıl geçtiğimi daha önce açklamıştım

60 almışım maliyetten.
sanırım inadım sayesinde geçtim zira soru çok karışıktı.
ben muratın kursuna gitmiştim 2 ay kadar.
yeterli oldu bana ..
eğer aralıktada bu tarz sorular çıkarsa gene epey dökülen olur diye düşünüyorum