Maliyet Muhasebesinden Kalanlar Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esrasu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bence kimin kitabını aldığınızın çok önemi yok. işimiz biraz pratiğe biraz şansa kalmış. hangi kitaptan çalışırsanız çalışın bütün konulara tamamen vakıf olursunuz. Ben bir kitaptan çalıştım ama bir çok kitabın anlatımını inceledim. Hiçbir kitapta kapsamına göre maliyet anlatırken evre maliyeti karıştırmıyor. :) kdv dahildi hariçti kurcalamıyor.. yani bu şekilde örnek sorular yok
bende kalıp geçebileceğimden emin değilim (ki çok fazla ümidim yok) ama bütün konulara vakıf olduğum halde soruları okuyunca bocalayıp kalıyorum... Allah yar ve yardımcınız olsun

ya net satış hasılatı yöntemine göre yapılmayacak mıydı? brüt satış hasılatına göre yapmış bilge. benim 1. soruda br 209 iken onun 206 diğeri ,benim 378 onun 389. puan vermez dimi ümitlenmek boşuna

Satış değeri (hasılatı yöntemi) demiş soruda net-brüt yazmıyor

kapasite oranı şıkkında bile çuvallamışım 680 çal.kısım gid.ve zararları yazacağıma 680diğ. Ol.dışı gid ve zarar yazmışım...kendimden utandım :d

...................... reklam linki yasak
. hangi cevap doğru acaba? dershane yapamamış biz nasıl yapalım. hakikaten sinirlerim bozuldu . haftalarca emek verdim çocuklarıma bile hiç vakit ayıramadım .gecelerce çalıştım 6-7 saat . geçmeliydim kendime güveniyordum. hakkımı helal etmiyorum. Prof. değilim maliyeti Prof. kadar iyi bilmem mümkün mü? Smmm olmaya çalışıyorum sadece ...bu kadar zor olmamalı Smmm olmamız istenmiyorsa da en başta staj başlatmayı zorlaştırmalı . Yolun sonunda bu yapılmaz

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dehaya ve bilge eğitime şimdi baktım . Kendimce bişeyler yaptım ama bu safha işi ne iş.. ben böyle bir soru böyle bir konu ne gördüm ne bildim.

Dersaneler de çıkmış sınav sorularında müfredat hazırlıyoralar. Gitmedim ama giden arkadaşların emeğine ve parasına yazık yaaa !

Son hakkımdı Allah sonumuzu hayır getirsin.. Bişeyler yaptım ama bu komisyondan ümidim yok..

Syg.

Ya kibar olmaya gerek yok Allah Belalarını versinnnnnn .... bela okunmaz derler ama hadi gelde okuma .. nalet olasıcalar...

Son düzenleme:
Ya arkadaşlar mesele kafamda daha karıştı bileşik maliyet sorusunun cozumunde neden baştaki buğday alınişı için verilen tutar maliyete eklenmemiş

Son düzenleme:
Yaa bişey diyeyim hepimiz maliyete vakıfız aslında ve bişeyler yapıyoruz.. Bu kadar karmaşık soruların içerisinde hatalarımızın olmaması anormal olur...

Soruyu anla ve 1,5 saatte yap zaten işgence okurken acele ederken hatalar yapılıyor.. Ki yapılır zaten..

Yeter artık sonuç odaklı olmasınlar ....

Yaa bişey diyeyim hepimiz maliyete vakıfız aslında ve bişeyler yapıyoruz.. Bu kadar karmaşık soruların içerisinde hatalarımızın olmaması anormal olur...

Soruyu anla ve 1,5 saatte yap zaten işgence okurken acele ederken hatalar yapılıyor.. Ki yapılır zaten..

Yeter artık sonuç odaklı olmasınlar ....

sana can-ı gönüldenkatılıyorum netlok01 kardeşim ama gelde bunu tesmere ve seçtiği hocaya sor smmm yetiştirmiyolar. ordinalyus yetiştiriyorlar

Ya ben baştaki 21600 tl buğday alım bedelinden kdv düşmeyi unutarak

21600+7800=27800 tl ortak gider
Oranlamayıda net satış hasılatı yöntemine göre yaptım yani soruyu yetiştirmek için acele edince soruyu şekil anlamışım.
yani Miktar x birim satış fiyat = bürüt satışlar - Ek maliyetler = Net SAtış Net satışları Toplama oranladım. Çıkan sonuç
Beyaz un 0,67
kep.un 0,33
oranları çıktı

bu oranları ortak giderler çarpıp toplam ve birim maliyetleri bu yolla buldum.
Sonra kepekten gelen 800 tl'yide bu oranlar vasıtasıyla ürünlerde düştüm
(Gerçi bunu başta düşmem gerekiyordu ama bu durum bu yolla çözülen sorunun cevabını etkilemiyor.)

SİZCE NE OLUR DİYİCEM AMA dershanelerin verdiği cevapları görünce hepsi tutarsız birbirlerini tutmadığın görünce neye göre değerleme yapılır ki

ayrıca anladığım kadarıyla bu sınav için olumlu konuşan kimseye rastlamıyorum.
GEÇEN SINAVA YATIP KALKIP DUA ETMEMİZ GEREK BU SINAV ORTALIĞI KASIP KAVURDU.
bu dönem daha çok insan kalır kanaatimce
ne diyorsunuz

Oysa oda sınavdan önce toplantı yapmıştı Vergiden kasarlar MALİYETTEN ÇOK KİŞİ KALDIĞI İÇİN kolay sorarlar diye
Sadece vergi tahminleri tuttu.

Tek dersim maliyet var. Geç geçebilirsen oofff off

Son düzenleme: